6 bébiszitter, aki kitálalt a családok furcsa szabályairól: amikor szegény gyerek nem tehet arról, ki a szülő

A bébiszitterek a családok eszement kéréseiről vallottak. Volt, aki egy napig bírta azokat elviselni.

GettyImages-184985831
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rohanó világunkban a munkahelyi elvárások, a túlórák, valamint a háztartás körüli teendők nem mindig teszik lehetővé, hogy gyermekünkkel annyi és olyan minőségi időt töltsünk, amennyire valójában szükségük lenne.

Ahol nincs nagyszülői segítség, ott jön képbe a bébiszitter lehetősége. A bébiszitterkedés testhezálló foglalkozás azok számára, akik szeretettel és egy nagy adag türelemmel vannak a gyerkőcök iránt. Azt gondolná az ember, hogy munkájuk olykor-olykor a gyerekek csínytevése vagy szófogadatlansága miatt nehezebb, de ki gondolná, hogy járhat életre szóló traumákkal is, ha az ember mások csemetéire vigyáz?

6 bébiszitter, aki kitálalt

Az alábbiakban bébiszitterek mesélnek arról, milyen furcsa szabályoknak kellett eleget tenniük egy-egy családnál. Volt, aki egy napig bírta csupán a kiképzést.

GettyImages-1010659410

„Ne menj le a pincébe!”

- 18 éves voltam, amikor a szomszéd család gyermekeire vigyáztam egy éjszakát. A szülők színházba mentek, előtte pedig alaposan mindent átvettek velem, ami az evési, tévénézési és alvási szokásokat illeti. Az anya elindulás előtt azt súgta a fülembe, hogy bármi történjen, ne menjek le a pincébe! Több sem kellett ahhoz, hogy beparázzak a sejtelmes mondat hallatán, és rögtön egy horrorfilmbe képzeljem magam. Miután leraktam a gyerekeket aludni, nem bírtam a kíváncsiságommal, és odatapasztottam a pinceajtóhoz a fülem. Nyöszörgést hallottam. Tudtam, hogy van odalent valaki. Nem is tudom, honnan szedtem a bátorságom, odamentem, és kinyitottam az ajtót, majd óvatosan lementem pár lépcsőfokot. Akkor láttam, hogy a pincében egy kecske volt! Aki miután megláttam, olyan hangos mekegésbe kezdett, hogy a gyerekek is felkeltek. A legidősebb lány kijött a szobájából, és megkérdezte: kinyitottad a pinceajtót? Miért? Carlos azt hiszi, hogy megeteted, és emiatt kiabálni kezd - mondta. Még jó, hogy már tudtam, hogy csak egy kecskéről van szó, mert ha nem tudtam volna, azt hittem volna, hogy egy elrabolt személy van fogva tartva a pincében, aki ennivalóért kiabál. Miután a szülők hazaértek, elmondtam nekik a történetet, és hatalmas nevetésben törtek ki. A mai napig élénken emlékszem arra a napra.

A cikk az ajánló után folytatódik

„Tilos volt társasozni”

- Hivatásos dada vagyok, és az egyik családnál, ahol bébiszitterkedtem, különös szabályokat kellett betartanom a gyerekekre vonatkozóan. A legfurább az volt, hogy tilos volt a gyerekeknek közös játékokat játszaniuk. Nem feltétlenül csak a videójátékra gondolok, de az olyan játékokra is, mint például a társasjáték, kártyajáték vagy az olyan játékok, ahol a két testvér egymással versengene. A szülők úgy vélték, a versengés és a vereség érzése fájdalmas érzéseket kelthet bennük, így nekem is le kellett állítanom a lányokat, ha például azt akarták játszani, hogy ki fut át hamarabb az úttesten, vagy ki eszi meg hamarabb a vacsorát. Mindennek tökéletesnek kellett lennie. Nem sokáig bírtam annál a családnál.

„Pelenkáznom kellett a hatéves gyereket”

- Az egyik családnál csupán egy napot töltöttem, de azt hiszem, sosem fogom elfelejteni a náluk töltött időt. Pontosan kétóránként kellett cserélnem a gyerek pelenkáját, amivel még nem is lett volna baj, csak hát a gyerek már hatéves volt! Feltételeztem, hogy a gyermek fogyatékos, azért van szükség erre, de mint kiderült, a szülők nem szerették volna WC-re szoktatni. Emlékszem, a nap végén levettem róla a pelenkát, és azt mondtam neki, menj, és próbáld ki a WC-t! Ezek után soha többet nem mentem vissza ahhoz a családhoz.

GettyImages-187690264

„Fürödj a lányokkal!”

- Az egyik családtól azt az utasítást kaptam, hogy fürdessem meg a két lányukat. Gondoltam, semmi probléma nem lesz ezzel, ám amikor a szülők azt kérték, hogy biztonsági okokból én is üljek be a kádba a két lány mellé, ott éreztem azt, hogy ideje lelépni.

„Kocsikázz velük órákig!”

- A szülők arra kértek, hogy kocsikázzak mindennap két és fél órát a hároméves ikrekkel, mondván, csak kocsiban tudnak elaludni. Érdekes, én letettem őket aludni az ágyukba, és 15 perc után már durmoltak is. 

GettyImages-1318528907

„Csak kedden rajzolhatsz!”

- Volt egy édesanya, aki csak keddenként engedte meg a gyermekeinek, hogy kézműveskedjenek, rajzoljanak, gyurmázzanak. Nem tudom, miért pont azt a napot választotta, de egyszer nagyon kiborult, amikor véletlenül egy másik napra tettük ezt a tevékenységet.

10 szülő, akinek sokkal rosszabb napja van, mint neked

Ha kisgyereked van, neked biztosan ismerősek lesznek az alábbi vicces fotók: a szülők arcára ráfagyott a mosoly, amikor meglátták, miben mesterkedett a gyerekük.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük