Hány állatot rajzol a csemetéd? Kiderül, vágyik-e kistestvérre
A gyerekrajzok árulkodóbbak, mint gondolnád. Elemezd a kicsi rajzát pár perc alatt!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mai világban nem könnyű egy gyermeket sem felnevelni, de mégis megfontolandó egy másodikat is bevállalni, ha nincs sem egészségügyi, sem megoldhatatlan anyagi akadálya, hiszen, ha a csemete egy testvér mellett nőhet fel, olyan élményekkel és érzésekkel gazdagodhat gyerekként, amikkel egyébként nem gyarapodhatna - tévedés, hogy egy kutya például pótolhat egy testvért.

1.
2.
3.
4.

Ha kíváncsi vagy, lurkód vágyik-e kistestvérre, nem kell mást tenned, mint megfigyelni, hogy ha állatokat rajzol, hányat rajzol azokból, illetve mekkorákat. Lehet akár cica, akár kutya, ló, teknős, csiga vagy bármi, a lényeg a számuk és a méretük. Így elemezd a rajzot a fenti képek alapján.

A kisebb állatok - egy, kettő vagy több - a gyerekeket szimbolizálják, a nagyobbak a felnőtteket, vagyis a szülőket.

1. Ha egy nagyot és egy kicsit rajzol, a nagy az apát vagy az anyát, a kicsi őt ábrázolja. Ebben az esetben feltehetőleg nem vágyik kistestvérre.

2. Ha két nagy állat van és egy kicsi, akkor a két nagy a két szülőt, a kicsi őt ábrázolja. Ebben az esetben valószínű, hogy nem szeretne testvért a gyerek.

3. Ha egy nagy, egy kicsi és egy sokkal kisebb állat van a képen, a nagy az egyik szülőt, a kisebb őt, a legkisebb egy kistestvért ábrázolhat. Ez arra utalhat, hogy a csemete szeretne hugit vagy öcsit.

4. Ha pedig egy nagy és két egyforma kisebb állat van a képen, az is azt jelezheti, hogy a gyerek testvérre vágyik. Itt a nagy állat az egyik szülő, a két másik a testvérek helyettesítője.

Milyen fát rajzol a csemetéd?

Elemezd, és megtudod, hogyan látja saját magát! Kattints, segítünk!

Ezt is szeretjük