Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)
Sikerült! A Kicsi Gesztenye Klub valóban az év legnagyobb gyermekelőadása lett!

KGK 1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Kicsi Gesztenye Klub öt előadáson át kápráztatta el közönségét rendkívüli látványelemekkel és egy izgalmas, nagyon szerethető történettel, melyet kicsiny rajongóik ez idáig sehol sem láthattak.

Elképesztő szárnyalás és dinamikus fejlődés jellemzi a Kicsi Gesztenye Klubot három évvel ezelőtti színre lépésétől kezdve. Dobrády Ákos - a mesesorozat producere - nemrég készült interjúnkban elmondta, hogy a mese alapvetése az egyik legkedveltebb slágere, a Kicsi gesztenye című dal nyomán körvonalazódott. De hogyan jött A Legnagyobb Show a Legkisebbeknek előadás ötlete?

- Az elmúlt három év rengeteg munkával telt. Felépítettünk egy sorozatot, ami a Minimax legkedveltebb műsorai közt szerepel a mai napig hazánkban és most már kilenc másik európai országban is. Hamar rájöttünk arra, hogy kis közönségünknek, a gyerekeknek fantasztikus élmény lenne, ha hőseikkel élőben is találkozhatnának. Így létrehoztunk egy színházi darabot, ami, mondhatni, egy mini mesemusical, és temérdek városban bemutattuk a turnéink során. A tapasztalt siker engem is nagyon meglepett! A gyerekek imádták minden egyes percét, és egy pillanat alatt elillant azon aggodalmam, hogy az egy és negyed órás darab talán túl hosszú lesz a kettő-hét éves korosztálynak. A gyerekek gyakorlatilag az elsőtől az utolsó percig végigtáncikálták a mesét, láthatóan nagyon élvezték a szülőkkel együtt. 

Ezt az előadást tényleg úgy kell elképzelni, mint egy musicalt? Dalok és prózai részek egymásutánjaként?

- Teljes mértékben, igen. A Kicsi Gesztenye Klub dalai adják a gerincét a mondanivalóinknak, ezek a dalok óriási sikernek örvendenek mind a Minimaxon, mind a YouTube-csatornánkon. Az első darabunk - A kerek világ nyomában - után nagyon hamar megalkottunk egy karácsonyi előadást, amit aztán idén tavasszal egy újabb követett A kaland folytatódik... címmel.

Ennek is hangos sikere lett, és akkor úgy gondoltam, hogy jó, itt az ideje valami monumentális előadással megajándékozni a gyerekeket. Megszületett az ötlet, és egyből a BOK Csarnokot láttam magam előtt, mint helyszínt. Voltak, akik óva intettek az elején, hogy ez mekkora munka, és mekkora felelősség, és egyáltalán, fel vagyunk-e készülve egy ilyen léptékű vállalkozásra. Bennem fel sem lépett a kétely, azonnal szervezni kezdtük a show-t.

A történet közben már íródott, és nagyon izgalmas, fordulatokkal teli utazás lett belőle, ahol a Kicsi Gesztenye Klub hősei az elrabolt boci, Riska nyomába erednek a Földön, Mikulás főhadiszállásán, sőt, még a Marson is, ahol egyébként meg is találják, és kiderül, hogy természetesen semmi rosszindulat nem volt abban, hogy a marslakók elvitték magukhoz Riskát. Az egész történetet átszövik az ismert dalaink, amik a látványnak és a kontextusnak köszönhetően teljesen más szintre emelkedtek. Én minden előadást feszülten néztem végig, folyamatosan körbepásztázva a nézőteret, és fülig ért a szám, hogy ilyen sokan eljöttek, mert szeretik a Klubot, szeretik a történeteinket.

A történetek főszereplője Vincze Liza, aki négy társával együtt szerepel minden egyes Kicsi Gesztenye Klub-epizódban és a színpadon is. Liza, te hogyan élted meg az előadást?

- Nem tudom elmondani, mekkora élmény volt számomra ez a show! Egy ilyen hatalmas színpadon állni több ezer néző előtt leírhatatlan érzés. Kicsit tartottam a reptetésektől, hiszen 8 méter magasan, először egy léggömbben, aztán egy felhőn ülve szálltam a színpad felett. De aztán, amikor odafentről megláttam a közönséget, majd' kiszakadt a szívem a helyéről. Emlékszem, hogy a fényektől nem láttam apuékat, de tudtam, hogy velem izgulnak minden pillanatban. Aztán az első előadás után, mikor hátrajöttek a színfalak mögé, apu nyakába borultam, és sírva csak annyit tudtam mondani, hogy egy álmom vált valóra.

- Merre tovább, Ákos, mindjárt beköszönt az új év, mik a jövőbeni terveitek? Előrukkoltok még valami meglepetéssel a közönség számára?

- Mindenképp! Látván azt, hogy sok ezer ember kíváncsi a Klubra, jövőre negyvenállomásos turné keretében utazzuk körbe az országot, hogy a lehető legtöbb gyermek találkozhasson a Kicsi Gesztenye Klubbal élőben. Azok is, akik nem tudtak ott lenni most, a BOK Csarnokban megnézhetik színházi előadásunkat, és nagyon szeretném A Legnagyobb Show a Legkisebbeknek show-nkat is újra színpadra állítani. Egyúttal megragadnám az alkalmat, hogy itt is üzenhessek a munkatársaimnak, akik velem együtt váltották valóra ezt az álmot:

- Fantasztikus hétvége van mögöttünk! Megható volt látni a sok ezer gyerek csillogó szemét az előadásainkon! Külön öröm, hogy még a szülőknek is nagy élmény volt! Szeretnék itt is köszönetet mondani az összes alkotónak, szereplőnek, táncosnak, szervezőnek és minden közreműködőnek, akik nélkül nem jöhetett volna létre A Legnagyobb Show a Legkisebbeknek csodálatos öt előadása!

Ezt is szeretjük