Ki volt a gyereked előző életedben?
Így derítheted ki
Nem véletlen, ha a csemetéddel való viszonyod esetenként szélsőséges vagy érzelmileg túlfűtött.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szülő-gyermek kapcsolat végtelenül összetett és rendkívül szoros, megbonthatatlan kötelék. A karma törvényei szerint a gyermek maga választja meg leendő szüleit, még mielőtt megfoganna, hogy velük, általuk, mellettük teljesítse be feladatát. Ez egy meghatározó döntés, és előfordul, hogy olyan személyre esik, aki az előző életében már ismert volt számára.

Ha úgy érzed, hogy gyermekeddel való viszonyod olyannyira mély, esetenként szélsőséges, megmagyarázhatatlan vagy érzelmileg túlfűtött, hogy az már nem lehet véletlen, érdemes elgondolkodni azon, hogy milyen szerepet tölthettetek be egymás életében jelenlegi leszületéseteket megelőzően.

Jelek

Gyerekként nem annyira tudatos, sokkal inkább ösztönös lények vagyunk. Ezt a tulajdonságunkat az évek előrehaladtával egyre inkább elveszítjük, így lényegesen kevésbé leszünk fogékonyak saját tudatalattink működésére.

Az ezoterikus felfogás szerint mindannyiunkban ott élnek előző életeink tapasztalatai, melyek - teljesen tudattalan módon, de - meghatározzák viselkedésünket, érzelmeinket, reakcióinkat. A felnőtt, tudatos én azonban nem érzékeli kellőképpen a tudatalatti üzeneteit, vagy ha mégis, akkor jellemzően nem tulajdonít nekik jelentőséget.

A gyermekek nem próbálják megérteni, megmagyarázni, racionalizálni különös érzeteiket vagy irreálisnak tűnő emlékeiket. Előfordul, hogy minden cél nélkül elmondják azt, amit éreznek, gondolnak, vagy egyszerűen csak mesélnek valamit. Ezekre a mesékre érdemes odafigyelni!

Tény, hogy a kicsik fantáziája igen élénk, így gyakran összemossák a valóságot kitalált elemekkel, ám történeteik témája vagy az előadás egyes részletei arra utalhatnak, hogy bizony régebbről ismerik egymást egyik vagy másik hozzátartozójukkal. Ha csemetéd beszámolóiban anyát, apát vagy valaki mást a hozzá közel álló emberek közül számodra ismeretlen vagy legalábbis különös kontextusban helyez el, esetleg megváltoztatott családi, illetve nemi szerepben említ, felmerül a gyanú, hogy előző életéből felvillant emlékképeit festi le neked.

A meseszövés lehetősége ellen szól az is, ha a gyerkőc - még ha bele is éli magát a sztoriba -, mindvégig következetesen ragaszkodik a tárgyhoz, objektíven leírva a részleteket is.

Ingyen letölthető mesék
Bármilyen csodálatos történeteket mond is csemetéd, a klasszikus mesékre is szüksége van. Ingyenesen letöltheted őket ide kattintva.

Amennyiben az ilyesféle történetek többször is előjönnek, méghozzá tárgyi változtatások nélkül, szinte biztosra veheted, hogy nem csemetéd regényes fantáziája áll a háttérben. Hallgasd figyelmesen a beszámolóit, de ne faggasd, mivel ezzel benne rekedhet mondanivalója, megszűnik az átadás spontaneitása, az elvárás nélküliség természetessége.

Megmagyarázhatatlan attitűdök

Bizonyos tevékenységek és szituációk általában egy-egy adott viselkedésmintát vonnak maguk után. Ha gyermeked rajzol neked valamit, örömöt érzel, ha a létráról ugrál, feltámad benned a féltés. Ha egy réten áll, virágokkal a hajában, gyönyörködsz benne, ha csuromvíz, aggódsz az egészségéért.

Amennyiben viszont tapasztaltad már, hogy porontyod egyes megnyilvánulásai az elvárható reakció helyett szélsőséges érzelmeket váltanak ki belőled, nem kizárt, hogy ennek oka a távolabbi múltban gyökerezik.

Előfordulhat ugyanis, hogy olyan markáns emlék kötődik egy-egy képhez, tevékenységhez, tárgyhoz, mely felszínre tör tudatodból, és ha nem is konkrét kép formájában, de valamilyen érzésként hírt ad magáról.

Mind gyermeked beszámolói, mind pedig saját érzéseid utalhatnak korábbi kapcsolatotok mibenlétére és minőségére. Ha a fenti jeleket összehangolva pedig következtethetsz arra, milyen hozzátartozód volt a gyerek, illetve milyen szerepet töltött be előző életedben.

A tökéletes játszósarok

Függetlenül attól, hogy csemetéd emlékszik-e előző életére, a játékra épp úgy szüksége van, mint bármely másik gyereknek. Teremtsd meg ehhez a tökéletes feltételeket videónk segítségével!

Menj biztosra!

Ha tapasztalataid és intuíciód azt súgják, hogy csemetéddel néhány évnél jóval régebben ismeritek egymást, meggyőződhetsz róla, hogy nem csaltak-e megérzéseid.

Regressziós hipnózis során megfelelő terapeuta segítségével leáshatsz tudatod mélyére, így megismerheted korábbi megtestesülésed fontos mozzanatait, valamint megtudhatod azt is, milyen előző életbeli események határozzák meg a gyermekeddel való viszonyodat.

Nagyon fontos, hogy körültekintően válaszd ki a szakembert - a tudat feltérképezése nem veszélytelen kaland, az ezoterikus piacon pedig időről időre szerencsét próbálnak különféle pénzéhes kóklerek. A legjobb, ha pszichológushoz vagy pszichiáterhez fordulsz.

Ugyanez a módszer viszont a kicsi esetében szóba sem jöhet. A múltbeli események élményszerű megtapasztalása ugyanis még egy felnőtt számára sem egyszerű feladat - a néhány éves porontynak pedig többet árt, mint használ.

Ezt is szeretjük