Hogy hívják a gyermekedet? Ezzel az életfeladattal született
Névválasztásnál nem csak egy jól hangzó keresztnevet választasz gyermekednek.

nagykep?cikkid=169338&kep=kolok-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ember neve olyan, mint egy aprócska névjegykártya. Képet ad a jellemről, formálja az egyéniséget, befolyással van az életútra. A névbe szinte bele van kódolva az életút és életfeladat. Ha a név nem fedi át az egyéniséget, ezt a hordozója is érzi. Ilyenkor történnek a névváltoztatások.

Ezért is nagyon fontos tudatosan megválasztani egy születendő gyermek nevét. Nem az a mérvadó, hogy éppen mi az aktuális trend, vagy hogy minél feltűnőbb nevet válassz az utódodnak. Ha rosszul sül el, megkeserítheti a kisgyerek életét. A következő névsorselemzések segíthetnek a jó választásban. Ha nem találod benne a kedvedre valót, keress tovább a gyűjteményünkben, amely folyamatosan bővül.

Álmos - február 20.

A név ősi eredetű magyar név, jelentése az álombeli és magasztos dolgokhoz köthető. Az Álmos nevű gyerekeknél kiskorban is megnyilvánul a széplelkűség. Barátai azért kedvelik, mert feladatául tűzi ki mások támogatását. Segítőkészsége nagykorában is elkíséri életét, az emberek megbíznak benne.

Ha a jó embert sodorja mellé a sors, vele biztosan megvalósítja az álmait. Kedvessége miatt olyan szakmákban állja meg nagyszerűen a helyét, ahol emberekkel kell törődni. Ilyen az orvosi pálya vagy a HR terület. Ha Álmos nevet választasz, gyermekedet áldás, hála és szeretet kíséri majd az életútján.

Leó - április 11.

A neve az állatok királyára, az oroszlánra utal. A kis Leók már az óvodában is a függetlenséget tűzik ki célul. Önállóan játszanak, keresik a különleges megoldásokat. Később az is látszik, hogy nem szívesen fogadják el a korlátokat, ambícióik inkább a sajátos megoldásokra késztetik őket.

Nagyszerű vezetők válnak belőlük, innovatív ötleteikkel sokakat elkápráztatnak. Az irigységet ügyesen elhárítják életük során, mégpedig úgy, hogy nem törődnek mások rosszindulatával. Néha kicsit túlságosan extravagánsak, az emberi kapcsolataik olyanokból állnak, akik nem kérdőjelezik meg a döntéseiket.

Nem csak a név árthat a gyereknek

Ha egy szülő olyasvalamire kényszeríti rá a gyermekét, ami igazából ő szeretne, az óriási károkat okozhat. Nézd meg ezeket az elborzasztó példákat.

Júlia - május 22.

Maga a név is méltóságos, és ragyogó a jellem, aki hordozza. A kis Júliák már az iskolában is sokszor vállalnak áldozatot, mert küzdenek az igazságtalanság ellen. Ez sokszor lemondással jár az életükben. Cserébe a sorsuk nyugalmat, harmóniát és kiegyensúlyozottságot ajándékoz nekik.

Mindig szeretetet árasztanak maguk körül, nincsenek ellenségeik. Az intellektuális szakmákban van a helyük, az értelem és az érzelem egyensúlyra talál bennük. Szeretik a természetet, a növényeket és az állatokat, általuk tudnak feltöltődni. A Júliák tehetségesek minden olyan területen is, ahol empátiára van szükség.

Márta - július 29.

A Márta név eredete nemesi származásra utal, viselőiről lerí az arisztokratikus jellem. Kifinomultak és érzékenyek. Nagyon fontos számukra a cél, ezért kiskorukban is tudatosan eredményorientáltak. A magánéleti sikereiket nagyszerűen össze tudják hangolni a munkahelyi előmenetellel.

Sokat tesznek szellemi és fizikai jólétükért, vigyáznak az egészségükre, és általában élethosszig tanulnak. Sokra tartják az értékeket, ezek szerint válogatják meg a kapcsolataikat és a munkájukat is. Ahol értékteremtés, átörökítés vagy nevelés és oktatás van jelen, ott képesek leginkább kibontakozni.

Dominik - augusztus 4.

Az istenségre és magasztosságra utaló Dominik név hasonló jellemet takar. Az ilyen nevű kisgyerek már az óvodában és iskolában is vezető helyzetben van. Önkéntelenül is vonzza az embereket maga köré, akik követik őt. Ha jól használja ki adottságait, példamutató az élete, de soha nem uralkodik másokon.

A gazdasági életben nagyszerű, mindig jól prosperáló munkát keres, hogy anyagi biztonságban tartsa szeretteit. Néha nyomasztja őt a felelősség, de az emberektől kapott folyamatos pozitív visszacsatolás megerősíti, hogy jó úton jár. Céljait mindig eléri, mert nem álmodozó típus.

Szidónia - augusztus 23.

A név egy vándorló jellemre utal, aki szereti a kalandokat és az utazást. Kisgyermekként is nagy felfedező, izgatja minden, ami különleges. Nagyobb korában is vonzza a változatosság, emiatt olyan, mint aki mindenkit ismer és mindenhol otthon van. A legjobb kereskedő válik belőle.

Maximalista önmagával és másokkal szemben, nem adja le a színvonalat, ezért tőle az életben mindig minőségre lehet számítani. Kicsit jellemző rá a pazarlás, otthonában keresi a luxust. A szeretteit állandóan elhalmozza, mert óriási szíve van. Vigyáznia kell arra, hogy életében konstans egyensúlyt teremtsen.

Ezt is szeretjük