Képek! A kismamák 8 tipikus öltözködési bakija
Ne ess ebbe a hibába!
A nagy pocak megváltoztatja az öltözködési szokásaidat. Ilyenkor könnyű belefutni egy-két tévedésbe.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Manapság már nem látni arra példát, hogy biztosítótűvel vagy egyéb más trükkökkel próbálnák meg a kismamák összehúzni magukon a kinőtt nadrágot. Inkább az a tapasztalat, hogy ha nehezen is, de sokan rászánják a pénzt a speciális kreációkra.

Télen a felső alól kikandikáló hasakat és a vékony blúzok anyagán átütő sötét pocakbetéteket sem lehet észlelni, hiszen mindenki rétegesen öltözik.

Ilyenkor általában három csoportba sorolhatók a legtipikusabb öltözködési problémák. Az egyik a sorban, amikor valaki figyelmen kívül hagyja, hogy megváltozott az alakja, és továbbra is válogatás nélkül viseli az épp aktuális divat darabjait. Szintén gyakori bakinak számít az extra bő lebernyegek felhalmozása, a kényelem nevében. Ennek ellentéte pedig, ha túlzott kétségbeeséssel igyekszik hangsúlyt fektetni a nőiességére a kismama, legtöbbször úgy, hogy a végeredmény előnytelen lesz számára.

Mit kerülj el?

Bár nem mindenki szed fel 20 kiló súlyfelesleget a terhesség során, nincs az a nő, akinek ne változna meg az alakja. A csípő kiszélesedik, a keblek megduzzadnak, a növekvő pocak pedig eltolja az arányokat és eltünteti a derékívet.

Ha alapvetően fenékre és combra hízol, a lábad rövidebbnek fog tűnni, mint korábban. A nagyobb mellméretet sem szabad figyelmen kívül hagynod, hiszen a kerek hassal együtt zömökebbnek láttatja a felsőtested, ezáltal kurtábbnak tűnhet a nyakad.

Ebben az esetben kerülnöd kell a nehézkes, zárt nyakú ruhákat, melyek nem tagolják megfelelően az alakod. Amennyiben arányosan oszlanak el rajtad a pluszkilók, természetesen nem kell lemondanod a szűkebb fazonú pantallókról, amíg egészséges kereteken belül viselhetők. Vagyis tartózkodj az olyanoktól, melyek bevágnak az intim vonaladba, illetve elszorítják a lábadban a vérkeringést. Szintén a nadrágoknál felmerülő probléma, hogy a pocak felkap belőlük valamennyit, így nem érdemes kicentizni a hosszukat. A bokavillantós fazonoktól azért érdemes óvakodnod, mert optikailag összenyomják a lábaidat.

A kismamák 8 tipikus öltözködési bakija

Még több tanácsra lenne szükséged? Képgalériánkban a leggyakoribb tévedésekre hívjuk fel a figyelmet, melyek nemcsak a stílusodnak, az alakodnak is ártanak.

Ezt is szeretjük