Egyes élelmiszerszínező anyagok a Food Standard Agency vizsgálat szerint hiperaktivitást okozhatnak. Ily színezőanyag lehet például a különféle cukorkákban, például a gumicukorban.
Dia
A jégkrém és a fagylalt közkedvelt desszertek a gyerkőcök körében, főleg tavasszal-nyáron, ám ezek szintén tartalmazhatnak színezőanyagot.
Dia
Sajnos ilyesféle adalékok esetenként fellelhetők a bolti müzlikben is. Inkább magad állítsd össze ezt az amúgy nagyon is egészséges csemegét - így biztosan tudhatod, hogy mi van benne.
Dia
Hasonló a helyzet a müzliszeletek egy részével is. Jól nézd meg a címkét, mielőtt a kosaradba teszed a terméket, és inkább fizess pár forinttal többet az egészséges verzióért.
Dia
A gyerekek szeretik a sült krumplit, ami azonban sokszor tocsog a zsiradékban - a hagyományos étolajakban pedig bőségesen lehetnek telített zsírsavak, melyeknek közük lehet a hiperaktivitáshoz.
Dia
A telített zsírsavakban gazdag felvágottak is hozzájárulhatnak a hiperaktivitás kialakulásához. Válaszd a soványabb fajtákat!
Dia
E110, 122, 127, 150, 210-19, 220-27, 249-52, 621 - ezek az adalékadagok ugyancsak hajlamosíthatnak a fenti magatartászavarra. Fellelhetőek egyebek közt a töretlen népszerűségnek örvendő chipsek egy részében.
Dia
A kekszek egy részében is előfordulhatnak ezek a kevéssé kívánatos anyagok.
Dia
Az üdítőitalok is tartalmazhatnak olyan szereket, melyek akadályozzák a központi idegrendszer ingerülettovábbító képességét, ami zavarokat idézhet elő a koncentrációs képességben.
Dia
Sok szakértő egyebek mellett a vegyi úton tartósított vagy kezelt, illetve fagyasztott élelmiszerek teszi felelőssé a hiperaktivitást kialakulásáért.