"Kedves Mikulás! Nekem egy anyuka kellene"
Egy kisfiú levele
Van, aki édességre és játékra vágyik, és van, aki semmi mást nem szeretne, mint egy anyukát.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyerekek gyakran írnak - ha nem is mindig saját kezűleg - a Mikulásnak vagy a Télapónak, abban bízva, hogy a fehérszakállú majd teljesíti a kívánságukat. A kiskutyától a motoron keresztül a távirányítós exkavátorig a legkülönbözőbb dolgok szerepelnek a listájukon.

Ám van olyan kislány is, aki ajándék helyett azt kéri, hogy az erdei állatoknak is lehessen karácsonyuk, amikor nem kell fázniuk és éhezniük. Egy kisfiú pedig semmi másra nem vágyik, mint egy anyukára.

Kedves Mikulás!

Amit én kérek, az teljesen átlagos, hétköznapi kívánság. Minden gyereknek van, csak nekem nincs. Én egy anyukát szeretnék kapni. Nem tudom, nekem hol van az anyukám. Nem emlékszem rá, ahogy a születésemre sem emlékszem.

Apukámmal vagyunk ketten. Aputól már kérdeztem, hol van az anyukám. Azt mondta, fent van az égben az angyalokkal. Többször nem akarom megkérdezni, mert apu utána sokáig nem szólt hozzám. A nagymamám azt is mondta, hogy onnan soha többé nem jön le senki.

Nekem anyuka kellene. Még mielőtt ovis leszek. Nem akarok óvodába menni, mert ott is mindenkinek van anyukája. Persze, ha addigra nekem is lenne, akkor nem kellene oviba menni, mert lenne, aki vigyázna rám és játszana velem.

Most mindig a Kinga jön hozzánk, akit apu bébicsősznek vett föl mellém, de ő pénzért jön, és nem lenne jó anyukámnak, mert nem szereti a bokszot, és soha nem főz, csak megmelegíti, amit a nagymamám főzött. És az is rossz, hogy mindig tanul, nem is figyel rám, és jövőre egyetemre fog járni, én meg mehetek az oviba.

Megkértem, hogy írja meg ezt a levelet, és ő is azt mondja, jobb lenne nekem egy anyuka, meg apunak is jó lenne. A nagymamám ide fog költözni hozzánk, de ő is azt szeretném, hogy azért még legyen anyukám. Csak te segíthetsz, ha tudsz.

Köszönöm!
Bence

Kedves Mikulás!

Én arra kérlek, ne hozz nekem ajándékot! Nem azért, mert nem voltam mindig jó, hanem azért, mert valami mást szeretnék tőled kérni!

Sokszor kirándulunk a szüleimmel az erdőben, nagyon szeretem az állatokat és a természetet. Tudom, hogy télen, amikor leesik a hó, nem elég, hogy hideg van, és fáznak az erdőben a vadak, de még éheznek is. Táplálékukat elfedi a hó.

Nekünk, embereknek könnyű a jó meleg szobából gyönyörködni a havas tájban, miközben majszoljuk a karácsonyi beiglit, isszuk az édes, mézes, meleg teát, de ők fáznak és éheznek a hosszú tél alatt. Ezért az én kérésem az: legyen az idén az erdei állatoknak karácsonyuk! Kapjanak szénát, zabot, kukoricát, diót, makkot, mogyorót, és a kicsi őzek védelmet nyújtó fedelet a fejük fölé! Tudom, tudom, az erdészektől mindezt megkapják, de addig is, míg fel nem növök, és míg erdész nem leszek, mert az szeretnék lenni, addig is legyen boldog karácsonyuk!

Ezt kívánom neked is!
Fruzsi

Cikkünk Eszes Hajnal-Balogh János Karácsonyi levelek - A legszebb kívánságok gyűjteménye című könyvének segítségével készült.

Minden évben egyszer elérkezik az a várva várt téli nap, amikor a Mikulás elhozza nekünk a megálmodott ajándékokat. Ehhez persze előtte levelet kell írnunk neki, hogy tudja, mit kell majd elrejtenie gyönyörűen kifényesített csizmánkba.

A könyvben szereplő gyerekek már mind megírták kívánságaikat. Most rajtad a sor, ragadj tollat, és írd meg gyorsan a Mikulásnak a legféltettebb titkodat!

Kiadja az Alexandra Kiadó.
A könyv ára 999 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük