Itt a szőlőszezon - a tipikus őszi gyümölcs valamennyi fajtája bővelkedik antioxidánsban, melyek révén növelhető az agy memóriáért felelős sejtjeinek száma.
Dia
A vérszegénység a szellemi-lelki állapotot is negatívan befolyásolja - a sötét fajtájú szőlők segítenek megelőzni a probléma kialakulását.
Dia
Az alma az egyik leghatékonyabb és legolcsóbb agypörgető, ilyenkor pedig jóval több vitamin és ásványi anyag van benne, mint a téli hónapokban.
Dia
A sütőtök bővelkedik béta-karotinban. Ez a provitamin a reakcióidőt rövidebbé, a felfogóképességet gyorsabbá teszi, és a memóriára is pozitív hatással van.
Dia
A szilva nemcsak jelentős antioxidáns-tartalommal bír, hanem természetes tisztítóként eltávolítja a szervezetből a gondolkodást elnehezítő salakanyagokat.
Dia
A brokkoli szintén gazdag béta-karotinban - érdemes beiktatnod a gyerek étrendjébe, párolva vagy rakottasként.
Dia
Ugyanebben a provitaminban bővelkedik a répa is. A kíméletes hőkezelés nem árt neki, de nyersen, mintegy nassként is adhatod a gyereknek.
Dia
A kelbimbó gazdag C-vitaminban, B-vitamin-tartalma révén pedig támogatja az idegrendszer működését, ily módon hozzájárulva a mentális fejlődéshez.
Dia
A padlizsán bővelkedik C-vitaminban és karotinban, de ásványi sók, fehérjék és szénhidrátok is vannak benne - ideális táplálék nemcsak a test, hanem a szellem számára is.
Dia
A dió tele van omega-3 zsírsavval, ami a megfelelő agyműködés egyik alappillére.