Ingyenes arcfestés gyerekeknek - Imádni fogják, akkor is, ha már farsangoztatok idén

Farsangi programokból még most sincs hiány, ráadásul lesz olyan, ahol ingyenes az arcfestés. Mutatunk még négy szuper hétvégi programot!

arcfestes-allat-oroszlan-gyerek-farsang
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egész februárban dúl a farsang, így sok szülőnek talán már a könyökén folynak ki a jelmezek, a maszkok és a fánkokkal felturbózott gyerekbulik. Ha nektek még nem elég, vagy még nem estetek túl az idei maszkabálozáson, most különleges környezetben ünnepelhetitek a farsangot.

Egy könyvesboltban ritkán van lehetőség farsangozásra, de ezen a hétvégén álarcos és jelmezes gyerekek és szülők özönlenek majd a Pagony Könyvesboltba, ahol ingyenes arcfestésre is lesz lehetőség - ami tökéletes abban az esetben is, ha már nincs energiád legyártani egy újabb maszkot a gyerek számára. Mutatjuk a legjobb gyerekprogramokat hétvégére.

Pagony farsang

Pagony Könyvesbolt: február 24., 15-18 óra között

Kapjátok fel a jelmezt, és irány a Pagony: táncolhattok egy nagyot, díszíthettek sütit, és természetesen kézműves foglalkozással is várnak benneteket. Ha nincs jelmezed, vagy egy klassz maszkra vágysz, akkor is ott a helyed, mert kérhetsz majd ingyenes arcfestést is. Lesz interaktív felolvasás és kreatív foglalkozás, farsangi táncház és jelmezbemutató, valamint fánkdíszítés.

Bővebb információk itt!

Oroszlánvadászat Pesten

Kálvin tér: február 25., 11 órától

Pampalini, a nagy vadász Budapestre érkezik, hogy együtt kalamajkákba keveredhessetek, és levadászhassatok közel száz kőoroszlánt a Kálvin tértől a Lánchídig. Mialatt a kicsik a kezükbe kapott oroszlánfotók segítségével felkutatják a vadakat, a felnőttek is megismerhetik a főváros ragadozós történeteit. Hol bujkált az állatkertből kiszabadult oroszlán a második világháború idején? Hogyan alakult meg a zsidó ortodox egyház a Tigris Szállóban? A Petőfi Irodalmi Múzeumnál oroszlános verseket tanulhattok, a Károlyi-kertben rajzfilmfigurákat színezhettek ki, a József Attila utcai játszótéren levezethetitek a szafari fáradalmait, a legkitartóbbak pedig bömbölési versenyre is benevezhetnek a Lánchíd alatt.

Bővebb információk itt!

A cikk az ajánló után folytatódik

Korhatár nélkül 

Műcsarnok: február 24., 10:30-13:00 óra között

Fergeteges családi napon vehettek részt a Szemfényvesztés palota elvarázsolt napjai című kiállításon. Lesz séta a palotában, ahol semmi nem az, aminek látszik. Vigyázzatok, nehogy eltévedjetek, átváltozzatok, vagy egyszerűen beleolvadjatok láthatatlanul a környezetetekbe, mert mindenhol varázslatba, illúzióba ütköztök majd! Ha megtornáztatnátok a fantáziátokat, írjátok meg a palota meséjét, és játsszátok el a történetet. 

Bővebb információk itt!

Klárisok mesezenekar: Kerekégenjáró

Budapest Kongresszusi Központ: február 24., 12:15 órától

A Klárisok zenekar nagy sikerű, Szerelemcsütörtök dobszerda című lemeze után elkészítette második lemezét Kerekégenjáró címmel, melyben jól ismert énekes-táncos népi játékaink és dalaink az égitest-szabadító tündérmese fonalán, a hős Napvitéz vándorútja mentén rendeződtek a szimbólumok kapcsolódásával egységes egésszé.

Femina 8 het Klarisok zenekar

A koncert során Korzenszky Klára és zenésztársai a gyermekpszichodráma módszereit felhasználva a fantáziára, szerepjátékra, valamint a mintha élményre helyezik a hangsúlyt, és közös énekléssel, játékkal, a közönséggel együtt alkotják meg a mindannyiunk számára biztonságos útmutatásként szolgáló mesét.

Bővebb információk itt!

Kisgömböc - A tulipános láda rejtélye

Bethlen Téri Színház: február 25., 10 órától

Rejtélyes az a faluvégi kanászgyerek, aki végül kipukkantja a hatalmas Kisgömböcöt. Ki ez a lurkó, és ki az a Sári, Kati, Juliska? Egyáltalán, ki az a Kisgömböc, és mit keres mindenki a tulipános ládában? Intenzív játék a gyerekekkel, felnőttekkel. Különleges lesz ez az előadás, különleges bábokkal, hiszen egy tulipános láda tartalma elevenedik meg, hímzett vánkossal, falvédővel.

Bővebb információk itt!

Ezt is szeretjük