10 nagyon cuki jelmez házilag, amit imádni fog a gyerek: egyszerűek, mégis mutatósak
Szuper ötletek, amelyek utolsó pillanatos mentőötletként is felhasználhatók.

cover-ok
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyerkőcök évről évre izgatottan várják a farsangot, és a szülőkkel közösen ötletelnek, milyen egyedi maskarákkal rukkoljanak elő az óvodai vagy iskolai farsangon.

Ma már számtalan kész jelmez közül válogathat az ember, ugyanakkor elvész a közös, minőségi idő varázsa, amit a szülő a gyermekével eltölthet. A jelmezkészítés ezért nemcsak jó móka, amit együtt élhetnek át, de ennek segítségével a gyerekek kiélhetik kreativitásukat is. Talán pár porcukorral megszórt fánk is kerül az asztalra, amelyet a gyerekek önfeledten majszolhatnak el.

Ötletes farsangi jelmezek házilag

A farsang a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó hosszú, vidám, télbúcsúztató időszak, aminek csúcspontjai a farsangi bálok, karneválok és jelmezes felvonulások. Régen úgy tartották, hogy a beöltözés, a maszkviselés és a vigadalmak elűzik a gonosz szellemeket, de a farsanghoz kapcsolódik a párválasztás időszaka is. Farsangi bálokat már a középkori Magyarországon, a nemesi udvarokban is tartottak, a bolondozás és a jelmezválasztás ma már inkább a gyerkőcök kiváltsága.

Adunk néhány szuper ötletet, melyet pár hozzávalóból az elfoglalt szülők is hamar elkészíthetnek.

Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük