13 mókás, könnyen elkészíthető jelmez a gyereknek: tudod már, mi lesz Halloweenkor?
Ha nem tartjátok, merítsetek ötletet farsangra már most!

Dia

	A kertitörpe-jelmezhez egy kék pulóver kell, sötétebb nadrág és csizma alapként. Piros ruhaanyagból vágj ki két háromszöget, előre lemérve a gyerek fejméretét, és varrd össze sapkának, vattából pedig csináljatok szakállat!	A madárijesztő-jelmezhez egy kockás ing, kertésznadrág és egy kiskalap kell. Varrj rá össze-vissza foltokat, és kész is.

A kertitörpe-jelmezhez egy kék pulóver kell, sötétebb nadrág és csizma alapként. Piros ruhaanyagból vágj ki két háromszöget, előre lemérve a gyerek fejméretét, és varrd össze sapkának, vattából pedig csináljatok szakállat!

A madárijesztő-jelmezhez egy kockás ing, kertésznadrág és egy kiskalap kell. Varrj rá össze-vissza foltokat, és kész is.

Fotó: www.topdreamer.com, www.etsy.com

Dia

	A Szörny Rt. szereplői mókás halloweeni jelmezek lehetnek. A Mike Wazovski-jelmezhez egy nagyobb zöld pólóra varrj vagy ragassz szemet és szájat fehér, zöld és fekete anyagból, és adj a gyerekre egy zöld sapkát, amire kis papírszarvacskákat erősítesz.	Boo figurájához egy hosszabb, lila kapucnis pufimellény is megteszi, de lila anyagból is csinálhattok: varrj egy csőruhát, a tetején legyen lekerekített. Vágd ki az arcrészét, és azt vagy a kapucnit körben és a nyakrészen apró fehér papírfogakkal ragaszd végig. A feje búbjára erősíts felmosófejrojtot és két pingponglabdaszemet.

A Szörny Rt. szereplői mókás halloweeni jelmezek lehetnek. A Mike Wazovski-jelmezhez egy nagyobb zöld pólóra varrj vagy ragassz szemet és szájat fehér, zöld és fekete anyagból, és adj a gyerekre egy zöld sapkát, amire kis papírszarvacskákat erősítesz.

Boo figurájához egy hosszabb, lila kapucnis pufimellény is megteszi, de lila anyagból is csinálhattok: varrj egy csőruhát, a tetején legyen lekerekített. Vágd ki az arcrészét, és azt vagy a kapucnit körben és a nyakrészen apró fehér papírfogakkal ragaszd végig. A feje búbjára erősíts felmosófejrojtot és két pingponglabdaszemet.

Fotó: imgkid.com, www.geek-prime.com

Dia

	Az Alíz Csodaországban varázslatos, szürreális világa nagyon jól illik a Halloweenhoz. Kislányod egy kék ruhában, fehér kötényben és fehér harisnyában, fekete hajpánttal és cipővel lehet Alíz.	A nyuszi szerepébe pedig bebújhat kisfiad, sötét kardigánban, fehér ingben. Készíts piros anyagból nagy csokornyakkendőt, fehér plüssből nyuszifüleket, papírból órát.

Az Alíz Csodaországban varázslatos, szürreális világa nagyon jól illik a Halloweenhoz. Kislányod egy kék ruhában, fehér kötényben és fehér harisnyában, fekete hajpánttal és cipővel lehet Alíz.

A nyuszi szerepébe pedig bebújhat kisfiad, sötét kardigánban, fehér ingben. Készíts piros anyagból nagy csokornyakkendőt, fehér plüssből nyuszifüleket, papírból órát.

Fotó: jkwdesigns.com; www.favething.com

Dia

	Két nagyon egyszerű jelmez, amiket kislányok és kisfiúk is viselhetnek. A cicajelmezhez fekete ruha kell mindössze, és csinálni kell hozzá két-két háromszög összevarrásával hajpántra erősített cicafüleket, valamint hosszú farkincát.	A múmiajelmez alá fehér ruhát kell felvenni, és patikában kapható gézzel vagy fáslival kell végig betekerni a gyereket. Itt-ott vágjátok el, hogy rongyosabb legyen. Arcfestéssel még hitelesebb lehet.

Két nagyon egyszerű jelmez, amiket kislányok és kisfiúk is viselhetnek. A cicajelmezhez fekete ruha kell mindössze, és csinálni kell hozzá két-két háromszög összevarrásával hajpántra erősített cicafüleket, valamint hosszú farkincát.

A múmiajelmez alá fehér ruhát kell felvenni, és patikában kapható gézzel vagy fáslival kell végig betekerni a gyereket. Itt-ott vágjátok el, hogy rongyosabb legyen. Arcfestéssel még hitelesebb lehet.

Fotó: www.kundhi.com, www.designmom.com

Dia

	Bújtasd kislányod az ősztündér vagy a boszi szerepébe! Az ősztündérruhához csak egy zöld ruhácska kell, és egy zöld hajpánt. Mindkettőre erősíts színesre sárgult, barnult faleveleket.	A bosziruha legyen fekete, lehetőleg kisszoknyával és fekete-fehér zoknival. Fekete papírsüvegből készítsetek kalapot, és egy kis seprő is kerüljön a gyerek kezébe kiegészítőként.

Bújtasd kislányod az ősztündér vagy a boszi szerepébe! Az ősztündérruhához csak egy zöld ruhácska kell, és egy zöld hajpánt. Mindkettőre erősíts színesre sárgult, barnult faleveleket.

A bosziruha legyen fekete, lehetőleg kisszoknyával és fekete-fehér zoknival. Fekete papírsüvegből készítsetek kalapot, és egy kis seprő is kerüljön a gyerek kezébe kiegészítőként.

Fotó: emiliedoes.com, www.hgtv.com

Dia

	Kisfiadnak tetszhet a denevérjelmez ötlete. Bújtasd egyszínű barna vagy fekete ruhába! Pulóverének ujja és dereka közé egy-egy lekerekített aljú, 90 fokos szöget bezáró anyagot varrj szárnynak, és készíts filcanyagból vagy papírból denevérálarcot is hozzá!

Kisfiadnak tetszhet a denevérjelmez ötlete. Bújtasd egyszínű barna vagy fekete ruhába! Pulóverének ujja és dereka közé egy-egy lekerekített aljú, 90 fokos szöget bezáró anyagot varrj szárnynak, és készíts filcanyagból vagy papírból denevérálarcot is hozzá!

Fotó: http://www.larkcrafts.com

Dia

	Kisbabáddal ketten póknak öltözhettek. Legyél te a háló: egy hosszú fehér ruhára rajzolj pókhálócsíkokat! Kisbabádnak válassz szürke, barna vagy fekete ruhát, és azonos vagy hasonló színekből varrj rá plusz lábakat, karokat, két-két darabot mindkét oldalra. Levágott, kitömött harisnyaszárból egyszerűbb.	Nagyobb fiadnak egy sötétebb pulóverére ugyanígy varrhatsz póklábakat. Fess neki arcfestékkel plusz hat szemet, hogy az összhatás még jobb legyen!

Kisbabáddal ketten póknak öltözhettek. Legyél te a háló: egy hosszú fehér ruhára rajzolj pókhálócsíkokat! Kisbabádnak válassz szürke, barna vagy fekete ruhát, és azonos vagy hasonló színekből varrj rá plusz lábakat, karokat, két-két darabot mindkét oldalra. Levágott, kitömött harisnyaszárból egyszerűbb.

Nagyobb fiadnak egy sötétebb pulóverére ugyanígy varrhatsz póklábakat. Fess neki arcfestékkel plusz hat szemet, hogy az összhatás még jobb legyen!

Fotó: www.dollarstorecrafts.com, www.pinterest.com
Blog.hu ajánló
Szerző: Kovács Gabriella
Fotó: