Rajtad is kifog a logikai feladat? Vegyél elő néhány gyufát, és próbáld megoldani
Ha nincs kéznél gyufa, toll vagy kiskanál is jó helyette.

Dia

	1.	Készítsd el a kutya formájú ábrát gyufából az asztalon, majd helyezz át úgy kettő darab gyufát, hogy a kutya az ellenkező irányba nézzen! Kettőnél több gyufát nem szabad elmozdítani!

1.

Készítsd el a kutya formájú ábrát gyufából az asztalon, majd helyezz át úgy kettő darab gyufát, hogy a kutya az ellenkező irányba nézzen! Kettőnél több gyufát nem szabad elmozdítani!

Dia

	2.	Készítsd el a lapát alakot gyufából, és helyezz egy törött gyufaszálat szemét gyanánt balra közvetlenül mellette! Ha kész vagy, helyezz át kettő darabot a gyufák közül úgy, hogy a szemét a lapátra kerüljön! Több gyufát nem szabad elmozdítani, és a szemét is a helyén kell, hogy maradjon.

2.

Készítsd el a lapát alakot gyufából, és helyezz egy törött gyufaszálat szemét gyanánt balra közvetlenül mellette! Ha kész vagy, helyezz át kettő darabot a gyufák közül úgy, hogy a szemét a lapátra kerüljön! Több gyufát nem szabad elmozdítani, és a szemét is a helyén kell, hogy maradjon.

Dia

	3.	Másold le ezt négyzetekből álló alakzatot gyufából, majd vegyél el belőle kettő darab gyufát úgy, hogy végül csak kettő darab gyufanégyzeted maradjon! Több gyufát nem mozdíthatsz el!

3.

Másold le ezt négyzetekből álló alakzatot gyufából, majd vegyél el belőle kettő darab gyufát úgy, hogy végül csak kettő darab gyufanégyzeted maradjon! Több gyufát nem mozdíthatsz el!

Dia

	1. feladat megoldása.

1. feladat megoldása.

Dia

	2. feladat megoldása.

2. feladat megoldása.

Dia

	3. feladat megoldása, melynek eredményeként egy nagy és egy kisebb négyzeted marad.

3. feladat megoldása, melynek eredményeként egy nagy és egy kisebb négyzeted marad.

Ezt is szeretjük
Szerző: Kovács Gabriella
Fotó: