Milyen anyának tart a gyerek?
Így árulják el a rajzai
A kicsik szavakkal nem mindig képesek kifejezni gondolataikat, ám a rajzaik mindent elárulnak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindannyian szeretnénk a legjobb édesanyák lenni a világon, miközben mindannyian kételkedünk magunkban.

- Vajon elég jó anyja vagyok a gyerekemnek? - tesszük fel magunknak időről időre a kérdést. A kicsi rajza segít közelebb kerülni a válaszhoz.

Hol vagy te a képen?

Kérd meg a gyereket, hogy rajzolja le önmagát és téged, majd nézd meg, méretben miként viszonyul egymáshoz az ő alakja és a te alakod.

Ha a tiéd aránytalanul nagy az övéhez képest, nem kizárt, hogy - bár nyilván a legjobb szándékkal - a kelleténél nagyobb befolyással igyekszel lenni rá.

Ez esetben valószínűleg nem árt bizonyos dolgokban nagyobb szabadságot adni porontyodnak, természetesen az ésszerűség határain belül.

Zavart jelezhet kettőtök kapcsolatában az is, ha a rajzon alig vagy nagyobb, mint a gyerek, esetleg szinte eltörpülsz mellette.

Lehetséges, hogy úgy érzi, nem vagy kellőképpen jelen az életében - természetesen nem arról van szó, hogy elhanyagolnád őt, talán csak híján vagy időnek, például azért, mert sokat dolgozol.

Ilyenkor érdemes azokban az időszakokban, amikor mégiscsak együtt tudtok lenni, csakis a kicsire figyelni, minden mást kizárva, illetve olyan programot szervezni, ami csak kettőtökről szól.

A színek szerepe

Az sem mindegy, milyen színek használ a gyerek, amikor megjelenít a rajzon. Ha a fekete vagy a sötét tónusok dominálnak, lehetséges, hogy nyomaszt valami, amit a gyerkőc is érzékel - még ha ez nem is tudatosul benne. Ez esetben célszerű először saját magadban rendet tenni: ehhez hozzásegíthet az önvizsgálat, a meditáció, de akár egy hosszabb séta is, melynek során elcsendesedik az elméd és kikristályosodnak a gondolataid.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Lehet persze, hogy nem találsz azonnali megoldást a problémádra, mivel az részben vagy egészben külső tényezők hatására alakult ki - ám addig is ellensúlyozhatod, például valamilyen számodra kedves tevékenységgel, ami nem igényel különösebb idő- és energiabefektetést. Egy szép zene, egy jó könyv vagy egy kiadós beszélgetés is kisebbfajta csodát tehet. Ha pedig sikerül magad ily módon felszabadítani, a gyerek felé is másféle üzenetet közvetítesz - ami nem csak rá, hanem kapcsolatotokra is jó hatással lesz.

Ami jót jelent

Ha a gyerek a megjelenítésednél főleg kék és zöld színt választ, nincs okod aggodalomra: minden bizonnyal békét, nyugalmat és harmóniát sugárzol felé.

Amennyiben a sárga a meghatározó, kellőképpen magabiztos vagy, ezért csemetéd úgy érzi, ha veled van, semmi rossz nem történhet vele, hiszen elég erős vagy ahhoz, hogy megvédd őt. A piros lendületet és életerőt jelez, ami a kicsire is konstruktívan és inspirálóan hat - nem beszélve arról, hogy ez a szeretet színe. A lila és a rózsaszín a spiritualitás színei - ha gyermeked ezeket részesíti előnyben, nemcsak a szülőt látja benned, hanem egyfajta szellemi-lelki tanítói szerepet is betöltesz. Mindössze arra kell ügyelned, hogy ne utóbbi kerüljön túlsúlyba kettőtök kapcsolatában: te elsősorban mégiscsak az édesanyja vagy, ő pedig a kisfiad vagy a kislányod - a mester-tanítvány viszony csak ezután jöhet.

Indigó, vagy csak rosszcsont?

Ha az anya nem bír a kicsivel, felmerülhet benne, hogy az esetleg indigó. Valóban léteznek indigógyerekek? Ha igen, hogyan lehet felismerni őket? A választ megtudhatod videónkból.

Tudattalan segélykiáltás

Érdemes megvizsgálnod azt is, hogy rajzolás közben mennyire nyomja meg a gyerkőc a ceruzát. Ha úgy látod, hogy kelleténél mélyebben, könnyen lehet, hogy valamit nem képes közölni veled - talán egyszerűen csak azért, mert korából adódóan még nem képes szavakba önteni az érzéseit és a gondolatait, de az is lehet, hogy fél a reakcióidtól.

Érdemes mélyen és alaposan elbeszélgetned vele, ha pedig ily módon nem bújik ki a szög a zsákból, akár el is játszhattok egy-egy hétköznapi szituációt, mondjuk a babái vagy a plüssfigurái segítségével - ez utóbbi biztosan célravezető lesz. Ha pedig már ismered a probléma okát, annak orvoslása is egyszerűbbé és könnyebbé válik. Mindemellett fontos, hogy tudatosítsd csemetédben: bármi is történik, ugyanúgy szeretni fogod, és ha esetleg rosszfát tesz is a tűzre, sohasem őt magát, hanem csak az adott megnyilvánulást utasítod el.

Ezt is szeretjük