Melyik napon született a gyerek? - Így nevelj belőle sikeres felnőttet
Minden szülő azt szeretné, ha a gyereke boldogulna az életben. Tudd meg, mit tehetsz ezért.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nemigen van olyan édesanya és édesapa, aki ne szeretné sikeresnek látni felnőttkorában a gyerkőcét. Ehhez viszont - legalábbis az ezoterikus felfogás szerint - nem elég a helyesnek tartott értékrend átadása és a megfelelő érzelmi háttér biztosítása, hasonló jelentőséggel bír a kicsi születésének napja is.

Ugyanis a különböző napok egymástól teljesen eltérő személyiségjegyekkel ruházzák fel a szülötteket - azaz ilyen szempontból sem mindegy, hogy miként neveled a kicsit. Cikkünk néhány tippel és stratégiával próbál a segítségedre sietni, hogy 20-30 év múlva elégedetten dőlhess hátra.

Hétfő

A hét első napján érkezett csemete igazi örökmozgó, aki egy percre sem ül le szívesen - ám éppen magas aktivitási szintje miatt fordulhat elő az, hogy kevésbé figyel a környezetére.

Ahhoz, hogy igazán sikeres, egyszersmind boldog és kiegyensúlyozott felnőtt válhasson belőle, némi lemondásra és toleranciára kell tanítanod. Emellett nem árt hangsúlyoznod, hogy nem lehet mindig mindenben ő az első, de ha elfogadja a kudarcokat, megerősödve léphet túl a következő akadályon.

Kedd

Ha lurkód kedden érkezett a családba, hajlamos lehet kissé felületesen kezelni a dolgait, és elfeledkezni a napi tennivalóiról. A legtöbb esetben azonban nem lustaság áll a mulasztás mögött, hanem szétszórtság és megfelelő koncentrációhiány.

A megoldás: minél előbb írasd be a gyerkőcöt olyan edzésre, ahol önfegyelmet tanulhat. A legjobb, ha valamilyen csapatsportot választasz, mert az együttesen elért sikerek motiválják majd, hogy ő is kivegye a részét a közös tevékenységből.

Szerda

A szerdai nap szülöttei igazi rosszcsontok, akik esetenként szándékosan teszik próbára szüleik türelmét. Egy kis csínytevésért sem kell a szomszédba rohanniuk - igazi kis időzített bombák. Ha sikeres felnőttet szeretnél nevelni szerdán érkezett csemetédből, akkor eleinte kicsit szigorúbban lépj fel a kilengései ellen, és minél világosabban húzd meg a határokat. A szabályok felrúgásáért pedig következetesen szabd ki a szankciókat. A tolerancia fejlesztését nála nem lehet elég korán kezdeni, lehetőleg már óvodában írasd be valamilyen foglalkozásra, ahol másokkal közösen kell ügyködnie.

Csütörtök

Ha a gyermeked csütörtökön érkezett, akkor nagy valószínűséggel egy földre szállt angyal, aki valamiféle belső késztetésre folyton segíteni szeretne a körülötte lévőknek. Esetében az empátia és a tolerancia nem szorul fejlesztésre, viszont figyelj arra, hogy a lurkó önállóan végezze el a feladatait. Ugyanis az ezen a napon született csemeték hajlamosak valakihez hozzácsapódni, és túlontúl ráhagyatkozni az illetőre. Ne hagyd, hogy gyermeked befolyásolható személyiséggé váljon - ebben nagy segítséget jelenthet az is, ha minél jobban megismered a barátait.

Péntek

A pénteki nap szülöttei hajlamosak lehetnek a önállótlanságra. Kiskorukban legszívesebben el sem mozdulnának szüleik mellől, és bár ez később természetesen változik, a döntések meghozatalát előszeretettel tolják át a közvetlen környezetükre - ezáltal pedig valójában kibújnak a felelősségvállalás alól. Annak érdekében, hogy sikeres felnőttet nevelhess pénteken érkezett csemetédből, nem hunyj szemet fenti tulajdonsága fölött, hanem az ésszerűség határain belül a lehető legkorábban kezdd el fejleszteni a problémamegoldó képességét. Vidd el minél több játékos vetélkedőre vagy kézműves táborba, ahol a sikeres szereplés révén erősödhet az önbizalma.

Szombat

Ha a gyerkőcöd szombaton látta meg a napvilágot, akkor ő egy igazi kis őrangyal, aki mindenkin segíteni akar - sokszor erőn felül is. Minél korábban tanítsd meg arra, hogy az egészséges önzés nem bűn, hanem egy teljesen természetes, sőt, egyenesen kívánatos dolog. Ha ugyanis a gyerkőc túlságosan háttérbe szorítja a saját vágyait, azzal végső soron elnyomja a személyiségét. Számára a csapatsport nem a legjobb választás, vidd el inkább úszni, esetleg valamilyen alkotótáborba, ahol fejlesztheti a kézügyességét.

Indigógyerekek

Valóban léteznek, vagy csak az ezoterikus beállítottságú szülők mentegetik rosszcsont gyermekeiket azzal, hogy indigók? Ismerd meg a szakértő véleményét videónkból!

Vasárnap

A hét utolsó napján érkezett csemeték igazi túlélők, akik általában kiharcolják maguknak a lehető legjobb feltételeket. Éppen ezért az esetleges kudarcokat nehezen dolgozzák fel, pedig természetesen abban is lesz részük az évek során. Ahhoz, hogy csemetéd elégedett felnőtté váljon, meg kell tanulnia értékelni az apró dolgokat is. Mutasd meg neki, minként láthatja meg a jót a körülötte lévő világban - akár egy kis állatban vagy növényben -, és vezesd rá arra is, hogy egy szép zene vagy egy izgalmas könyv is örömforrást jelenthet.

Ezt is szeretjük