Mi a gyerek neve? Ez a küldetése a Földön
Árulkodó keresztnevek
Ezoterikusok szerint a név meghatározó tényező a sorsot és az életfeladatot illetően.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor az ember nevet választ a gyermekének, nincs könnyű dolga, hiszen a kínálat rendkívül széles, és rengeteg jól csengő nevet találni az utónévkönyvekben.

Nemcsak a rengeteg lehetőség nehezíti meg a választást, hiszen ezoterikus nézetek szerint a név magában hordozza a  sorsfeladatot is, így meghatározza az ember egész életét. Az alábbi hat név napjainkban gyakorta választott, májusi fiú és lány keresztnév. A te gyermekedé köztük van? Olvasd el, neve alapján mi az ő életfeladata!

május 27: Hella

A névnek sok különböző, ám nagyon ígéretes jelentése van: megszentelt, boldog, egészséges, holdtól eredő szépség.

A név viselője jó emberismerő, és könnyen eligazodik az emberi kapcsolatokban, ezért Hella nevű gyermekednek az oviban és az iskolában valószínűleg nem lesz gondja a beilleszkedéssel. Jó megérzései egész életében segítik az útján.

Kissé szélsőséges ugyanakkor, mivel részben az uralkodni vágyás, részben az alárendeltségre való hajlam jellemzi. Vezető szerepet általában hivatásában ér el, gyermekként az osztály leghangosabbjai közé tartozhat, később a párkapcsolatok tekintetében viszont hajlamos uralkodó társat választani.

május 18: Alexandra

A név azt jelenti, az embereket oltalmazó. Kistestvérének valóságos őrangyala lehet, életfeladata ugyanis a szeretteiért, családja boldogságáért való harc. Jellemzően emberfeletti erővel áll ki a hozzá közel állókért. Életében az okozhat nehézséget, hogy mindent egyedül akar megoldani. Gyermekként ezért sokszor toporzékolhat, ha nem sikerül neki valami. Önfejűsége felnőttként szerelmi életét is befolyásolja majd. Vagy egyedülállóként, vagy egy kapcsolatban irányító félként érezheti jól magát.

További nevekért kattints szolgáltatásunkra!

május 24: Eliza

A név jelentése is gyönyörű: Isten az én esküvésem. Ha gyermekednek ezt a nevet adtad, életfeladata az önfeláldozás, környezetének szolgálata. Az iskolában éppen ezért a szorgalmas tanulók közé tartozhat, aki szívesen korrepetál gyengébb tanulókat. Fontos neki, hogy segítsen másoknak, ezért felnőttként a tanári vagy eladói állás a leginkább testhezálló számára.

Életében meghatározóak a kapcsolatok. Baráti és párkapcsolatait az érzelmi elkötelezettség és az odaadás jellemzi. Bár nagyon tud szeretni és ragaszkodni, párja felé nehezen mutatja ki, amit érez. Hibája a makacsága. Nem viseli jól, ha nem adnak neki igazat, ezért sok vitája van élete során. Ha kamaszodni kezd, nem lesz vele könnyű dolgod.

május 19: Milán

A név azt jelenti, kedves. Ha a gyermeked neve Milán, bizonyára anyás kisfiú, és gyakran törik el nála a mécses. Érzelmi lény ugyanis, aki egész életében a lelki mélységet fogja keresni. Gyerekként mindig tartsd szemmel, bárhol is vagytok, mert állandó kíváncsisága, tudásvágya révén bármit képes megkóstolni, kipróbálni, megérinteni.

Életfeladata, hogy minél nagyobb tudásra tegyen szert, és minden rejtélyt és problémát megoldjon, így nem kizárt a doktorátus felnőttkorában. Hibája, hogy érzelmileg szélsőséges. Nem tűri jól a kudarcot, ezért kisfiúként hisztire hajlamos. A saját útját akarja járni, és nem szívesen alkalmazkodik, ám ha majd egyszer elköteleződik - például párkapcsolatban -, olyannyira ragaszkodó lehet, hogy már-már birtokolni akar.

május 16: Botond

Jelentése buzogányos harcos, ezért igazi kis hős a gyermeked, ha ezt a nevet adtad neki. Feladata a biztonság megteremtése családja és környezete számára. Életében meghatározó szerepet töltenek majd be az anyagiak, jövőbeni céljai általában a pénzzel, a földi élvezetekkel lesznek kapcsolatosak. Rá kell majd ébrednie azonban, hogy a vastag pénztárca nem minden, hiszen az csak egy eszköz, és nem maga a boldogság.

Talán ez a felismerés is egy lesz csalódásai közül, melyekből lehet egy pár életében, és ezt sajnos nehezen viselheti majd. Önmagával szemben ugyanis rendkívül szigorú, aki ezt a nevet kapta, ugyanúgy, ahogyan környezetével is.

május 28: Emil

Jelentése versengő, vetélkedő. Ha gyermeked ezt a nevet viseli, valószínűleg osztályelső, a leggyorsabb futó vagy a legkapósabb fiú szeretne majd lenni társai között. Felnőttkorában is meghatározó lesz számára a győzni akarás, ugyanakkor a sikeresség is, mivel a felmerülő nehézségek csak motiválják majd, és nem gyengítik.

A névvel járó negatív tulajdonság az irányításra való törekvés és az alkura való képtelenség. Ha van testvére, a játéknak gyakran lehet sírás a vége, ha nem ő szabhatja meg a szabályokat. Később házasságában is csak úgy lehet boldog, ha olyan a partnerre lel, aki hajlandó elfogadni férje dominanciáját. Az Emil nevűek hajlamosak lehetnek az erőszakosságra és a türelmetlenségre is, emiatt szülőként sajnos gyakorta főhet a fejed.

Ezt is szeretjük