Teszteld gyermeked lelkiállapotát! Egy toll és egy papír kell hozzá
Percek alatt megtudhatsz a lelkéről olyasmiket, amiket szavakkal még nem tud elmondani.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Fontos, hogy sokat beszélgess gyermekeddel, mindig kérdezgesd, mi volt az oviban, mit játszottak, mit mondott az óvó néni, de szem előtt kell tartsd, hogy gyermeked még kicsi, és lehet, hogy bizonyos lelki folyamatait nem tudja szavakba önteni.

Noha lehetnek nyomai annak, ha szorong, vagy valami miatt rossz érzés lakozik a lelkében, például ha gyakorta rosszat álmodik, vagy akár mond is valamit, ami erre utal, az önfeledt rajzolás által még több kiderülhet lelkiállapotáról. Kérd meg, hogy rajzoljon neked valamit, akár egy állatot, embert, vagy csak egy kis virágot egy üres lapra! A lényeg, hogy hol helyezi el a lapon a rajzolt tárgyat, mennyire nyomja a toll hegyét a lapra, és mekkora a rajz mérete. Így elemezz!

A rajz elhelyezkedése

A jó lelkiállapotban lévő gyermek rajzán az ábrázolt rajz az üres lap közepén helyezkedik el, minden oldalon azonos távolságot hagyva a lapon. Ha a rajz az egyik csücskébe vagy a legszélére szorul, az valamilyen lelki problémára utalhat.

A tollvonások erőssége

Ha a tollat a normálisnál kevésbé, nagyon halványan nyomja a lapra, a gyerekben lehet némi bizonytalanság, bátortalanság. Ha vési a lapot, többször átmegy a vonalakon, erősen valószínű, hogy valami nyomasztja.

A rajz mérete

Ha a rajz a lap méretéhez képest kicsi, a gyerek önbizalma nem biztos, hogy rendben van. Elnyomhatják a társai, bánthatják, magát náluk kevesebbnek érezheti. Ha a rajza a lap méretének megfelelő, az az optimális. Ha óriási, vagyis a lapot egészében kitölti, vagy ki is lóg arról, az lendületet, energiát, szárnyaló fantáziát feltételez.

Amennyiben a fentiek alapján úgy ítéled meg, gyermekedben lehet valamilyen rejtőzködő feszültség, szorongás, érdemes mielőbb felkeresnetek egy gyermekpszichológust.

A legjobb IQ-növelők

Nem is gondolnád, milyen egyszerűen fejlesztheted gyermeked szellemi képességeit! Kattints!

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük