Milyen jegyben született a csemetéd?
Erre az egészségi problémára hajlamos
Minden jegyhez más probléma kapcsolódhat.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan nem is hinnék, de a horoszkóp nem csupán a belső jellemvonásokat, az emberi kapcsolatokat vagy a tetteket határozza meg, hanem - úgy tartják az ezoterikusok - azt is, ki milyen egészségügyi problémára hajlamos.

Nincs ez másképp a legkisebbekkel sem. Olvasd el, horoszkópja szerint a te csemetéd esetében mire érdemes odafigyelnetek, hogy ne érje utol a betegség.

Kos (III. 21 - IV. 20.)

Ha gyerkőcöd a Kos jegyében született, sajnos gyakorta panaszkodhat fejfájásra, főleg, ha változik az időjárás, vagy mondjuk az átlagosnál nehezebb tananyagot kell megtanulnia. A hétköznapinak nevezhető fejfájás mellett azonban csemetéd a migrén is kínozhatja, ugyanis csillagjegye szerint erre is hajlamos. Fontos, hogy ha rendszeresen jelentkeznek a tünetek, vidd orvoshoz a gyereket, és járj utána a dolognak, illetve, hogy ne tömd őt   mindenféle fájdalomcsillapítóval, inkább próbálkozz teákkal, homeopátiás szerekkel, de ezekről is kérd ki előzetesen az orvos véleményét.

Bika (IV. 21 - V. 20.)

Gyermeked horoszkópja Bika? Akkor bizony nektek fokozottan oda kell rá figyelni, hogy ne egye túl gyorsan a fagyit, vagy ne igyon hideg üdítőt, illetve, hogy jó melegen öltözzön, amikor hűvös van. Csemetéd ugyanis elsősorban a torokproblémákra hajlamos, ami nagyon kellemetlen tud lenni, és a kicsik sokszor még rosszabbul viselik, mint a felnőttek. Lényeges, hogy tartsd szinten mindig a gyerek immunrendszerét, adj neki sok zöldséget, gyümölcsöt, minél magasabb C-vitamintartalmú táplálékot. Így ritkábban kerülhet sor a kellemetlen torokfájós betegségekre.

Ikrek (V. 21 - VI. 21.)

Gyerkőcöd az Ikrek jegyében született? Akkor ő olyan egészségi problémára hajlamos, amire feltétlenül figyeljetek oda fokozottan, hiszen nem tréfadolog. Neki ugyanis a légzőszervei a legveszélyeztetettebbek horoszkópja alapján. Tanítsd meg csemetédet, hogy ha hűvösebb van, ne nyitott szájjal vegye odakinn a levegőt, a sálat a mellkasán is keresztezze, ne csak a nyaka köré tekerje, és télen öltöztesd jó melegen. Ha minden elővigyázatosságotok ellenére is megbetegedne, akkor viszont vigyázzatok a jól ismert gyógymódokkal, mint az inhalálás, mert ronthat a helyzeten.

Rák (VI. 22 - VII. 22.)

Rák a csemetéd? Akkor ti bizonyára nagyon megszenvedtetek, mikor kisbaba volt, illetve nem lehet könnyű dolgotok, ha most az a gyerkőcöd, ugyanis nagyon hasfájós lehet. Babáknál ez egyénként is gyakori, de a te kis lurkódnál hatványozottan jelentkezhetett a dolog. Rákként ugyanis a hasa a gyenge pontja. Érdemes mindig odafigyelned, milyen ételeket főzöl, mit raksz a gyerek tányérjára, mert egyes ételek felpuffaszthatják, és gyakran lehetnek emésztési problémái. Ha azonban odafigyelsz, akkor mindez kiküszöbölhető.

Oroszlán (VII. 23 - VIII. 22.)

Oroszlán a gyerkőcöd? Akkor horoszkópja alapján a leggyengébb pontja az idegrendszere. Nehezen viselheti, ha egy társa bosszantja, ezért lehetnek konfliktusai az oviban vagy a suliban, de az is nagyon megviselheti, ha tanárával nem jönnek ki jól. Ugyanígy stresszelheti az is, ha egy nagyobb lélegzetvételű dolgozatot kell írnia, vagy majd egyszer, egyetemistaként vizsgaidőszaka lesz. Abszolút nem bírja jól az ilyen jellegű megpróbáltatásokat. Érdemes vele sokat beszélgetni ezekről a dolgokról, és ha szükséges, akár egy gyerekpszichológus bevonásával relaxációt tanítani neki.

Szűz (VIII. 23 - IX. 22.)

Szűz a csemetéd csillagjegye? Hasonlóan a Rák jegyűekhez, neki is a hasa, azon belül is az emésztőrendszere a gyenge pontja. Nála fokozottan fennáll a veszélye valamilyen ételintolerancia kialakulásának, például liszt- vagy laktózérzékenység jelentkezésének. Nemcsak babakorában, de kisgyerekként is érdemes egy kis füzetbe vezetned, hogy mikor mit evett a gyerek, mert ha valamilyen visszatérő hasfájós tünete van, vissza tudjátok vezetni, milyen ételek fogyasztása után tapasztaltátok azt. Feltétlenül vizsgáltassátok ki a gyereket ilyen esetben.

Mérleg (IX. 23 - X. 22.)

Ha Mérleg a csemetéd, akkor amire hajlamos lehetsz, az a felfázás és a különféle húgyúti fertőzések. Ez nem tréfadolog, sem kisfiúk, sem kislányok esetében, de utóbbiak számára még veszélyesebb a dolog, ugyanis egy hosszú időn át fennálló, vagy gyakran ismétlődő hólyaghurut vesemedence-gyulladást, sőt, később meddőséget is okozhat. Figyelj oda a gyerek intim higiéniájára, arra, hogy ne legyen ki a ruhájából a hasa vagy a dereka, és arra, hogy ne járkáljon mezítláb a hideg padlón. Télre érdemes olyan lábbelit venni neki, aminek vastagabb a talpa.

Skorpió (X. 23 - XI. 21.)

Gyerkőcöd a Skorpió jegyében született? Sajnos a nemi szerve az, ami a legérzékenyebb, és ez elég kellemetlen betegségekre teszi hajlamossá. Mind a kisfiúk, mind a kislányok esetében fokozottan oda kell figyelni az intim higiéniára, megelőzendő a különféle fertőzéseket, hogy a gyerek babakorától odafigyeljetek, hogy nemi szervei optimálisan fejlődjenek. Kisfiúknál például, ha az anyuka nem eléggé figyel oda, olyan problémák alakulhatnak ki, amelyeknek egész életében kárát láthatja. Kislányoknál egy esetleges fertőzés meddőséget is okozhat.

Nyilas (XI. 22 - XII. 21.)

Ha csemetéd horoszkópja a Nyilas, akkor a legérzékenyebb pontja a méregtelenítésért felelős máj. Nagyon fontos, hogy szülőként odafigyeljetek rá, hogy mit és mennyit eszik a gyerek, megkönnyítendő ennek a létfontosságú szervnek a munkáját. Kerüljétek a túlságosan zsíros ételeket, és ne engedd a gyereknek, hogy mértéktelenül fogyasszon csokoládét vagy magas adalék- és színezőanyag tartalmú ételeket. Arra is figyeljetek, hogy a gyerek elegendő vizet igyon, mivel ez nagyban befolyásolja az epeműködést. Ha túl sűrű folyadék termelődik ugyanis, akkor sajnos idővel epekő alakulhat ki.

Bak (XII. 22 - I. 20.)

Ha Bak a horoszkópja a gyereknek, akkor neki elég gyenge a csontozata. Cingár, vékonyka lehet, nem túl masszív csontozattal, és ez eléggé veszélyes lehet egy gyerek esetében. Az ember ugyanis bármennyire is figyel a csemetéjére, előfordulhatnak balesetek, végtagtörés egy-egy óvatlan pillanatban. Szerencsére a mai játszóterek már nem olyan vasmászókákkal vannak tele, mint a régebbiek, de így sem árt az óvatosság. Figyelj fokozottan a gyerkőcödre, és mindig tanítgasd, hova nem szabad felmászni, vagy mit nem szabad csinálni, ha nem akarja, hogy eltörjön valamije.

Vízöntő (I. 21 - II. 19.)

Vízöntő a csemetéd? Szíve, keringési rendszere, vérének összetétele a gyenge pontja. Érdemes időről időre elvinni a gyereket egy alaposabb kivizsgálásra, aminek keretében kértek egy teljes vérképet. Ha ugyanis az nincs rendben, mert például vashiányos a gyerek, akkor abból könnyen kialakulhat akár vérszegénység is. Fontos, hogy tápláló, egészséges és nem zsíros ételekkel tápláld őt, beiktatva olyan ételeket, melyek vastartalma magas, jótékony hatással vannak a vérképződésre. Ilyen például a máj vagy a cékla.

Halak (II. 20 - III. 20.)

Ha gyerkőcöd a Halak jegyében született, két dolog lehet, ami nála problémás. Az egyik, hogy nem túl jó alvó. Esténként nehéz beimádkozni az ágyba, és nem is alszik el egykönnyen, ezért azonban nappal kialvatlan. Próbáljatok bevetni valami jó altató praktikát. A másik dolog, hogy gyerkőcöd immunrendszere nem a legerősebb. Ez pedig nagyon veszélyes, hiszen így mondhatni védtelen a fertőzésekkel szemben. Turbózzátok fel szervezete védekezőrendszerét! Adj neki olyan ételeket, amelyek támogatják az immunrendszer működését.

Ezt is szeretjük