Hogyan rajzolja le a fát a gyerek? Ennyire tartja magát értékesnek
A gyerekek kimondatlan érzelmeit és lelki történéseit közvetítik a rajzaik.

GettyImages-656795517
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden gyerkőc szeret alkotni, a rajzolás iránti vágyuk pedig már pelenkás korukban megmutatkozik. Amint rájönnek, hogy meg tudják fogni a ceruzát vagy a krétát, elkezdenek mindenhova firkálni, papírra, falra, bútorra egyaránt.

Míg a totyogók rajzai kezdetben irkafirkák, addig a nagyobb gyerkőcök illusztrációi már egyfajta kifejezési formák, amelyek valamilyen üzenetet közvetítenek feléd. Amikor ceruzát ragad, nem csak egyszerűen rajzol, de "mesél" is arról, mi zajlik éppen a lelkében. Olyan dolgokat tud a papírra vetni, amelyeket talán még saját szavakkal sem tud igazán kifejezni.

Hogyan rajzolja le a gyerek a fát?

Kérd meg kisiskolás gyermeked, hogy rajzoljon egy fát, az alábbiak segítségével pedig megtudhatod, miről árulkodik a lelke és az érzelmei. Mennyire tartja magát értékesnek, van-e önbizalma, vagy szorong valamiért? A rajzok sok mindent elárulnak.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary, grafika: Zsédely Teréz

Ezt is szeretjük