A túl kevés képernyőzésnek is lehetnek hátrányai? Mészégető Marcsival, a Hello Szülő főszerkesztőjével beszélgettünk

A Dilemma podcast legfrissebb adásában arról volt szó, hogyan tudják a mai világban a szülők kordában tartani a gyerekek okoseszköz-használatát és képernyőidejét.

A gyerek képernyőideje - Dilemma Podcast
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Femina podcastjában népszerű, mégis megosztó témákat boncolgatunk Pintér Ada műsorvezetővel, az adott téma szakértőjével és egy Femina-munkatárssal. Ezúttal a gyerekek napi képernyőidejéről és a mai világ digitális dzsungelében a szülők felelősségéről dilemmáztunk.

Nem kérdés, hogy napjainkban teljesen más kihívásokkal jár együtt a felnövés - és ezzel együtt a gyereknevelés is -, mint korábban. Javarészt az online világ, az internet és az okoseszközök forradalmának köszönhető ez. Fontos tehát, hogy átgondolt döntések alapján alakítsa ki a szülő azt a szabályrendszert, melyben a kisgyerek eligazodhat a telefonok, tabletek és összességében a végtelen mennyiségű képernyő útvesztőjében.

Dilemma podcast - Hogyan tartsd kordában a gyerek okoseszköz-használatát?

Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Ha a szülő okoseszköz-függő, hogyan tudná pont ő szabályozni a gyerek képernyőidejét? Miért fontos ellenőrizni szülőként, hogy mi folyik a TikTokon? Milyen veszélyek leselkednek a gyerekeinkre az online térben? Melyek a dopamintúltengés jelei? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? 

Dilemma első évadának utolsó epizódjában a fenti kérdésekre Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztőjeHorváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Borítókép: Femina.hu

Ezt is szeretjük