Megható fotókiállítás: sérült és egészséges gyerekek hasonló helyzetekben
A Gézengúz fotókiállítás november 20-ig látható a WestEndben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Immár harmadszor ad otthont a WestEnd City Center a koraszülöttek és születési sérültek terápiájával foglalkozó Gézengúz Alapítvány fotókiállításának.

Hortolányi Anikó: Babaúszás

Az alapítvány Egy csepp meglepetés elnevezésű jótékonysági pályázatára beérkező képekből egy válogatás november 10. és 20. között tekinthető meg az első emeleti Korlát Galérián, a H&M és a Leroy étterem előtt.

Amikor nincs különbség

A különleges pályázatra összesen közel ötszáz alkotás érkezett: felnőttek és gyerekek, profik és amatőrök, ép és sérült alkotók egyaránt nevezhettek. A felhívás témája a meglepetés volt a gyermekek életében.

A párokba rendezett képeken különböző problémákkal született és egészséges gyermekek tűnnek fel hasonló élethelyzetekben: a vízzel játszva, állatokkal ismerkedve vagy új mozgásformákat felfedezve. Hiszen a meglepetésteli helyzetek átszövik minden gyermek fejlődését. Mindez összhangban van a Gézengúz Alapítvány filozófiájával, ők az 1990-es megalakulás óta együtt foglalkoznak az egészséges és az eltérő fejlődésű gyermekekkel.

- A pályázat célja a társadalmi szemléletformálás, a koraszülöttek és a problémával születettek elfogadtatása. Nagy öröm számunka, hogy ilyen sokakhoz eljutott a kezdeményezés üzenete, és hogy több sérült alkotó is nagyszerű művekkel pályázott - mondja dr. Schultheisz Judit, a Gézengúz Alapítvány szülőanyja.

Jótékonysági aukció

A pályázatra fotók mellett iparművészeti tárgyakkal és kisplasztikákkal is lehetett nevezni. Közülük a legjobbakat november 10. és 16. között elárverezik, és a bevételt a nemrég nyílt budafoki Gézengúz központ berendezésére fordítják, így segítve ezen terület eddig ellátatlan kisgyermekeinek gyógyulását. Ha érdekelnek az alkotások, esetleg magad is vásárolnál egyet önmagad és a kis betegek örömére, az aukció oldalát itt találod.

A WestEnd látogatói november 17-éig szavazhatnak a legjobb kiállított alkotásra, a szavazók között ajándékcsomagot sorsolnak ki.

A Gézengúz Alapítvány

A legfrissebb adatok alapján hazánkban évente nyolcezer koraszülött csecsemő jön világra. A születési sérült gyermekek számára fontos, hogy életük első néhány évében kiderüljenek az esetleges rendellenességek, mivel ezek nagyban befolyásolhatják a gyermekek további sorsát.

Toplák Zoltán: Csak egy tánc volt...

A Gézengúz Alapítvány immár 1990 óta az eltérően fejlődő esetek kiszűrésében igyekszik segítséget nyújtani, szoros együttműködésben védőnőkkel és orvosokkal, hiszen az idejében diagnosztizált tünetek odafigyeléssel és megfelelő terápiával jó eséllyel gyógyíthatók. Évente 2450 családot segítenek hozzá, hogy a gyermekek minél teljesebb életet élhessenek.

Ezt is szeretjük