Mindent a pelenkakiütésről
Vajon megelőzhető?
Hogy hogyan tudod megóvni kisbabád bőrét a kellemetlen kiütéstől? Most kiderül. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sok tényező szerepet játszhat abban, hogy kialakuljon: a baba popsiján a bőr a nedvességtől, a melegtől és a pelenka súrlódásától vékonnyá és sérülékennyé válhat. A kicsik ürülékében lévő enzimek szintén irritálhatják a bőrt. Ha ezek az enzimek a vizelettel keverednek, akkor még aktívabbá válnak, ami tovább növeli a pelenkakiütés esélyét. Előfordulhat, hogy a fognövekedéssel jön elő a pelenkakiütés.

Bár ez nem komoly probléma, mégis zavaró lehet a picúr és a szülők számára is. Az enyhe pelenkakiütést a kipirosodott bőrről lehet felismerni, míg a komolyabb, már gyulladt bőr sajnos hólyagokat, sebesedést és hámlást is okozhat. A pelenkakiütés kellemetlen, de szerencsére ártalmatlan, csupán a megfelelő ápolásra van szükség, hogy kordában tartsd a piros pöttyöket!

Popsiápoláshoz bátran ajánljuk a Gabi popsikrém 5in1 terméket, mely öt különböző hatásának köszönhetően hatékonyan véd az irritáció ellen.

Öt hatás egyetlen termékben

  • Véd: a cink-oxid - 15% - védőréteget képez az irritáció ellen.
  • Nyugtató hatásáról ismert körömvirág-kivonatot tartalmaz.
  • Regeneráló hatásáról ismert panthenolt tartalmaz, puhává és hidratálttá teszi a bőrt.
  • Hatékony az enzimek ellen: gátolja az enzimek irritációt kiváltó hatását, mely elsősorban felelős a pelenkázott terület irritációjának kialakulásáért.
  • Higiénikus hatásáról ismert cink-oxidot tartalmaz.

Bővebb információkat a Gabi 5in1 Popsikrém termékről itt olvashatsz.

A pelenkakiütést nem lehet minden esetben megelőzni, de a megfelelő termékhasználattal és néhány praktikus ajánlás betartásával csökkenteni lehet a kialakulásának esélyét.

Előzd meg a bajt!

Cseréld a baba pelenkáját rendszeresen és használj olyan pelenkát, aminek jó a nedvszívó képessége. A nedvesség a pelenkakiütés egyik fő okozója.
Tisztítsd meg a baba popsiját gyengéden, de alaposan minden pelenkacserénél.
Legyen a kicsi popsija teljesen száraz mielőtt tiszta pelenkát adsz rá. Rendszeresen próbáld meg pár órára pelenka nélkül hagyni a babát. Így a bőre lélegezhet és a pelenka nélküli mozgás elősegíti a motoros képességek kialakulását is.

Kenj egy vékony réteg cink–oxid és panthenol tartalmú popsikrémet a bőrre minden pelenkacserénél. Ez a kenőcs puhítja a bőrt és enyhíti a pirosodást. A cink-oxid antibakteriális hatású, segít csökkenteni a pelenkakiütés által okozott irritációt és a popsit is óvja a kiszáradástól.(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=2494726&banner=2494727&ord=RANDOM_NUMBER)%)

Ezt is szeretjük