Így fejlesztheted gyereked készségeit és tudását játékosan, hatékonyan
Ovisoknak és kisiskolásoknak
Próbáljátok ki ti is otthon. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az E.ON Csoport energiahatékonyság témakörben kreatív pályázatot ír ki óvodás gyermekeknek, valamint általános iskolai diákoknak három kategóriában. A pályázatok szorosan kapcsolódnak az EnergiaKaland elnevezésű, környezet- és energiatudatossági szemléletet erősítő oktatási programhoz.

A meghirdetett pályázat egyrészt a köznevelésben részt vevő, a fenntartható fejlődés és az energiahatékonyság iránt érdeklődő, a meghatározott témában elmélyedni és önmagukat kreatívan kifejezni képes tanulóktól várja a munkákat. Emellett a vállalat az óvodásoknak szóló EnergiaKuckó programjának használóit, illetve az energiatudatosságot építő, energiahatékonysági témára nyitott óvodákat is szeretné megszólítani a pályázatban, ezért a 3-6 éves korosztálynak is pályázatot hirdet.

Játszva tanulhatnak a kicsik

Az EnergiaKaland és ez a kreatív pályázat sokkal kevésbé a versenyről, mint inkább az alkotás és a játszva tanulás élményéről szól. Azért hívtuk életre és hirdetjük meg több éve ezt a pályázatot, hogy segítséget nyújtsunk a gyerekeknek az energiával való hatékony gazdálkodás megtanulásához.

Az E.ON Hungáriánál azt valljuk, hogy a jövő generációját mindig érdemes támogatni, energiát adni a fejlődésükhöz. Az elkészült alkotásokból, a gyerekek lelkesedéséből pedig te is új energiát nyerhetsz, ami fontos, hiszen: Mindenki energiája számít - mondta Károlyi Zsuzsanna a pályázattal kapcsolatban

Az E.ON három témában és korcsoportban várja az érdeklődők munkáit.

I. korcsoport: óvodások - 3-6 éves korosztály

Mindenki energiája számít! Te mit teszel, hogy jobb legyen ez a világ?
Rajzoljatok, fessetek, alkossatok! Mindenki energiája számít a 3-6 éves korosztály számára: a pályázó óvodás csoportok bármilyen technikával rajzolják le, fessék le vagy ábrázolják, mit jelent számukra az, hogy mindenki energiája számít, mi mindent tehetünk, hogy jobb legyen a környezet, ahol élünk.

II. korcsoport: 1-4. évfolyam, általános iskolások

Alkoss a Mindenki energiája számít! jegyében! Szerinted mit tehetünk, hogy jobb legyen a környezetünk? Rajzold le, fesd meg, és küldd el nekünk! A feladat során maximum A3-as méretű alkotásokat várunk a 6-9 éves alsó tagozatos iskolásoktól.

III. korcsoport: 5-8. évfolyam, általános iskolások

Írj mesét, fogalmazz meg egy történetet vagy készíts képregényt a Mindenki energiája számít! témakörben! Szereted a meséket, történeteket, képregényeket? Érdekel, mit tehetsz azért, hogy jobb legyen a környezeted, vagy mit tehetsz azért, jobb legyen a világ, hiszen mindenki energiája számít? Akkor írj nekünk mesét, történetet, készíts képregényt!

Az E.ON a pályázatokat 2015. október 30-ig várja.

A pályázatokat az E.ON szakértői, valamint közismert emberek bírálják el. Minden korosztályban hirdetnek első, második és harmadik helyezettet. A legjobb pályázatok készítőit az energiavállalat értékes ajándékokkal jutalmazza.

A pályázatra természetesen azok is jelentkezhetnek, akik még nem ismerik vagy nem alkalmazzák az EnergiaKaland vagy az EnergiaKuckó oktatási programokat. A pályázatokról bővebb információ az EnergiaKaland honlapján, a www.energiakaland.hu oldalon olvasható.

Ezt is szeretjük