Erre figyelj, hogy tökéletes legyen a családi nyaralás: 5 fontos dolog, amiről sokan elfeledkeznek
A szünidő közeledtével egyre több család tervezi már a közös nyaralást: öt tipp, hogy igazán jól sikerülhessen.

papucsok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szünidő közeledtével egyre több család tervezi már a közös nyaralást, mely az örömteli élmények és felhőtlen kikapcsolódás időszaka.

Ezek a kalandok persze akkor igazán jók, ha az egész família együtt éli át őket, és a közös pillanatok egész évben elkísérik a családot, akkor is, amikor a meleg hónapok már csak szép emlékek. Az alábbiakban a sárvári Spirit Hotel animátora mutat néhány szempontot: mire figyelj, hogy tökéletes legyen a családi nyaralás.

Tervezzetek közösen!

Vond be az egész családot a tervezésbe, beszéljétek meg, hova mentek, mi mindent fogtok csinálni! Jó módszer, ha elsőként mindenki összeírja, mire vágyik a nyaralás alatt, aztán egy asztalhoz ülve egyeztessétek az igényeket. Gondoljátok át, mi az, ami belefér, hol kell kompromisszumokat kötni, aztán véglegesítsétek a tervet. Így mindenki sajátjának érezheti majd a nyaralást!

Programok mindenkinek

Már a tervezéskor látni fogjátok, hogy érdemes olyan helyet választani, ahol sokféle programlehetőség közül lehet választani, és az energiabomba gyerkőc éppúgy megtalálja a neki való időtöltést, mint az elvonulásra vágyó kamasz.

Az animátor szerint az akadálypálya-verseny és a vízi torna vezetik a képzeletbeli toplistát, de a kifejezetten kisebbeknek szóló spa programokat is imádják a gyerekek. Fontos ugyanakkor, hogy figyeljetek a felnőttek igényeire is. Jól jöhet, ha vannak csendes helyek, ahol kikapcsolhatunk: a medencék mellett található baldachinos ágyak például tökéletesek arra, hogy rajtuk heverészve belefeledkezz egy könyvbe, vagy relaxálj egy kicsit. Az pedig külön előny, ha mindeközben az egész család egészségére is odafigyelnek például olyan programokkal, melyek célja, hogy a fiatalabbakat is bevezessék a wellness világába, és egészségtudatosságra neveljék őket.

A cikk az ajánló után folytatódik

Válasszatok időjárásbiztos megoldást!

Kevés dolog tudja jobban elrontani a nyaralást, mint egy rosszkor érkező hidegfront vagy esős hét, amikor kénytelenek vagyunk visszapakolni a bőröndbe a fürdőruhákat és a naptejet.

Biztos előfordult már, hogy az égiek nem voltak kegyesek hozzátok, és naphosszat csak egymást érték a zivatarok, ti pedig a négy fal közé szorultatok. Hogy ezt elkerüld, ajánlatos már az üdülés tervezésekor is figyelembe venni, hogy a nyári időjárás olykor bizony kiszámíthatatlan, és olyan úti célt választani, ahol nem jelent gondot az sem, ha éppen rossz az idő. Életmentőek tudnak lenni ilyenkor a belső medencék és a házon belüli programok. Így még az sem fogja kedveteket szegni, ha egész nap esik.

Kezeld rugalmasan a szabályokat!

Ha vannak is év közben kialakított szabályok, javasoljuk, hogy ilyenkor legyél engedékenyebb. Legyen a nyaralás egy olyan különleges időzóna, amelyikben nem minden olyan merev, mint a hétköznapokban.

Engedjétek el magatokat, és a gyerkőcöknek is legyen lehetőségük különleges dolgokat kipróbálni. Ehhez persze, olyan helyet érdemes választani, ahol sokféle programot kínálnak, van külön játszóház és gyermekcsalogató aktivitások, például bowlingparti, gyurmázás és egyéb kreatív foglalkozások. Ezek nemcsak a fiatalok testi, hanem szellemi energiáit is kellőképpen lekötik majd, ami nyaraláskor sem utolsó szempont. Ha pedig neked éppen egy kozmetikai kezeléshez vagy hűsítő nyári masszázshoz van kedved, akkor lepd meg magad vele, mert megérdemled.

Használjátok ki a közösen töltött időt!

Nagyszerű persze, ha fantasztikus programokat szervezel a gyerekednek a nyaralás alatt, de ne felejtsd el, hogy ez az évnek az egyik olyan időszaka, amikor végre együtt a család. Ezért mindenképpen szakíts időt arra is, hogy legyenek olyan élmények, melyekben együtt vesztek részt.

A lehetőségek itt is sokfélék: a Spirit Hotel animátora szerint a gyerekeknek szánt spa apa-fia programjai közül a kalandpark, az állatsimogató és a huszárképző a sláger, az anya-lánya lehetőségek közül pedig a páros kozmetikai kezeléseket imádják a legjobban. Az ilyen közösen eltöltött idő nagyszerűen összehozza a családokat, és a jól szervezett, közös nyaralás a harmonikus, kiegyensúlyozott családi élethez is hozzájárul.

Forrás: Spirit Hotel.

Családi strandolás régen

Nosztalgikus fényképeken a régi nyarak: a legjobb strandélményeket idézzük.

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük