Ezt kell tenned a tetűjárvány ellen!
Védőnőt kérdeztünk a megelőzésről és a járvány kezeléséről
Hasznos tudnivalók szülőknek! (x)

beauty and style
Top olvasott cikkek

- A tavasz beköszöntével, gyakorló védőnőként a közösségekben első teendőim közé tartozik a fej tisztasági vizsgálata a rendeletnek megfelelően - meséli Vargáné Pavuk Erzsébet területi védőnő. - Sajnos a leggondosabb és legtisztább családban is előfordul, hogy a gyermekek fejében fejtetűt vagy serkét találok.

A tetű a serkét a halánték- és tarkótájékra ragasztja, a fejtetőtől körülbelül fél centiméterre. Abban a hajas fejben, ahol serkét látsz, tetű is volt, valamint hét-nyolc nap múlva a serkéből kikelnek a tetvek, ezért a kezelést mihamarabb el kell végezni.

Hogyan távolítsd el?

A serke eltávolítása igen fáradságos, mivel a hajszálon cementalapon tapad. Komoly gondot jelent a szülőnek, hogy gyermeke mihamarabb visszatérhessen a közösségbe úgy, hogy a feje teljesen tiszta, serkementes legyen. A kezelés legyen egyszerű, a szer ne marja ki a gyerek fejbőrét, a hajra téve ne csípje a szemét, és megfizethető legyen.

Újabb generációs Hedrin tetűirtó és -megelőző termékek jelentek meg a piacon, amelyek a fenti nehézségekre adnak megoldást.

A Hedrin Once tetűirtó gél 15 perc hatóidővel gyors megoldás a problémára. A kezelést nem szükséges megismételni, ha odafigyeléssel a haj teljes felületére sikerült feljuttatni. Amennyiben a szülő ebben nem biztos, egy hét múlva megismételheti a kezelést. A hatóidő után a hajat samponnal meg kell mosni.

Előnye egyéb tetűirtószerekkel szemben, hogy nem rovarirtót tartalmaz. Fizikai úton hatva elzárja a levegő útját a fejtetvek elől. Penetroltartalmával elősegíti a szer bejutását a serkék belsejébe, és így öli meg azokat.

Amennyiben egy családtagnál fejtetűt találtak, a család minden tagjánál végezzék el a kezelést egy időben.

Treat & Go készítmény akkor ajánlott, amikor nincs idő hajmosásra. Használata nagyon egyszerű, csak fel kell vinni a gyerek hajára, ha megszáradt, mehet is játszani. Vízbázisú, nem tartalmaz rovarölőszert. Nem csíp, szagtalan, nem irritálja a bőrt. Észrevehetetlen, a készítmény felvitele után nyolc órán át maradjon a hajon. Utána ha szeretnéd, könnyen kiöblítheted, de nem szükséges. A következő hajmosásig védelmet biztosít a fejtetű ellen, mert egyaránt elpusztítja a kifejlett tetveket és a serkéből frissen kikelt példányokat is. Hét nap elteltével ajánlott megismételni a kezelést.

Megelőzéshez

Újdonság a Protect&Go termék, amely megelőző spray a fejtetű ellen, nagyon finom mangóillattal. Teljes körű védelmet biztosít a konkurenciákkal ellentétben, amelyek csak riasztó készítmények. A terméket rá kell fújni a hajra, és a következő hajmosásig biztos lehetsz benne, hogy védettek vagytok a fertőzés ellen. Ez idő alatt ha a tetű rá kerül a hajra, a szer azonnal elpusztítja. A hajon észrevétlen, ezért kiválóan alkalmas gyermekközösségekben, munkahelyen a láthatatlan védelemre.

A Hedrin termékekkel nemcsak biztosan elpusztíthatod a fejtűt és a serkéket, hanem kíméletes módon meg is előzheted a terjedését.

Árulkodó jelek

Figyelj fel arra, ha gyermek  - különösen a füle mögött - vakarja a fejét. A Hedrinnel történő kezelés után főzd ki az ágyneműt, fésűt, törölközőket, és ne feledkezz el a szövetgarnitúrákról.

Amennyiben hallod, hogy a környezetetekben fejtetűt találtak, a megelőző Protect&Go termékkel megkíméled magatokat az előbbiektől.

Ezt is szeretjük