Borzalmas! Ma Magyarországon ezek a nevek is adhatóak a gyerekeknek
Sokféle furcsa nevet lehet ma adni a gyereknek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hazánkban anyakönyvezhető utónevek között bőven találunk olyanokat, amelyeken elszörnyülködhet az ember.

Következzen néhány igencsak furcsa lány-, illetve fiúnév, amit mi semmi esetre sem javasolnánk a gyermeknek. Az engedélyezett nevek listáját itt érheted el.

Lánynevek

Arzénia

Az Arzénia nem hangzik kedves női névnek, de ami sokkal nagyobb gond, hogy csak kicsi választja el az arzén szótól, ami egy mérgező hatású fém. Az sem tud sokat menteni rajta, hogy az Arzén férfinév női megfelelője, melynek jelentése: erőteljes, férfias.

Bogárka

A Bogárka - és nem Boglárka - egyik problémája a kicsinyítő képző, ez ugyanis a gyerkőc kiskorában még aranyos lehet, felnőttként azonban már inkább csak megnehezíti, hogy komolyan vegyék. A másik nyomós ellenérv maga a az ízeltlábúakkal való párhuzam.

Délibáb

A bújócskában talán jeleskedik majd az a gyermek, aki ezt a nevet kapja, de egyéb előnyét aligha látjuk a Délibábnak. Egy gyermek nem holmi optikai csalódás, hanem hús-vér családtag, aki bizonyára több szeretne lenni a szülei szemében puszta káprázatnál.

Szavanna

A Szavanna elsőre csak egy kissé szokatlan névnek tűnhet, amiről az afrikai szavannákra gondol az ember. Ez a spanyol eredetű utónév azonban kifejezetten sértő a női nemre nézve, hiszen a következő szavakat jelenti: kopár, terméketlen, meddő.

Fiúnevek

Kájusz

A Kájusz, habár csak egy betű és egy ékezet választja el a bajusztól, nem hangzik túlságosan férfiasan. A latin Gaius névből származik, ami az örül, örvendezik jelentésű szóból eredhet, azonban valószínűleg egyik fiúgyermek sem lelkesedne érte.

Polikárp

A Polikárp elsőre olyan, mintha a polip és a kárpit szavakból gyúrták volna össze, de arra is lehetne gondolni, hogy egy építési alapanyagokat gyártó cég neve. Ehhez képest a valóságban a görög Polükarposz férfinévből ered, a jelentése pedig: bő termő.

Volfram

A Volfram fiúnév rögtön az izzólámpát juttatja az eszünkbe, és valószínűleg más is így lesz ezzel a gyermek környezetében. Pedig egyébként semmi köze nincs hozzá, ez ugyanis egy germán eredetű név, ami a farkas és a holló jelentésekből tevődik össze.

Ezt is szeretjük