Antioxidáns pirosbogyó-turmix: a gyerekek egy cseppet sem hagynak belőle

A fantasztikus egészségügyi hatás mellett a bogyók ízjátéka is csodás.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Itt a jó idő, egyre több és több vitamindús gyümölcs érik, amit érdemes kihasználni, és minél többet fogyasztani belőlük. Mint a piros színű bogyókról tudhatod, csodás hatással vannak az egészségre: antioxidáns tulajdonsággal rendelkeznek, így óvják a szervezetet a káros szabadgyököktől, rákellenesek, és dúskálnak a vitaminokban.

A piros bogyókat persze nyersen vagy salátában is fogyaszthatjátok, de a nyár beköszöntével egy többféle bogyóból komponált turmix igazán frissítő lehet. A következő turmixban háromféle gyümölcs, a ribizli, a málna és az eper fantasztikus ízjátékát élvezheti a család. Íme, a recept, ami jó eséllyel gyermekeid kedvencévé válik.

Piros bogyós turmix

Hozzávalók fél liter turmixhoz - 2x2,5 deciliter:

  • 10 dkg eper
  • 10 dkg málna
  • 10 dkg ribizli
  • 3,5-4 dl tej - attól függően, milyen hígra szeretnéd
  • 1-2 evőkanál méz - illetve ízlés szerint

Elkészítés ideje:

10 perc

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Elkészítés:

Az epret, a ribizlit és a málnát alaposan mosd meg, és tisztítsd meg a levelektől, a ribizli esetében a kis száracskákról szedd le a bogyókat. Ezután tedd a gyümölcsöket és a mézet a turmixgépbe, öntsd rá a tejet, és az egészet turmixold össze. Ha a turmix már egyenletes, töltsd poharakba!

Ezt is szeretjük