Antioxidáns pirosbogyó-turmix: a gyerekek egy cseppet sem hagynak belőle
A fantasztikus egészségügyi hatás mellett a bogyók ízjátéka is csodás.
Itt a jó idő, egyre több és több vitamindús gyümölcs érik, amit érdemes kihasználni, és minél többet fogyasztani belőlük. Mint a piros színű bogyókról tudhatod, csodás hatással vannak az egészségre: antioxidáns tulajdonsággal rendelkeznek, így óvják a szervezetet a káros szabadgyököktől, rákellenesek, és dúskálnak a vitaminokban.
A piros bogyókat persze nyersen vagy salátában is fogyaszthatjátok, de a nyár beköszöntével egy többféle bogyóból komponált turmix igazán frissítő lehet. A következő turmixban háromféle gyümölcs, a ribizli, a málna és az eper fantasztikus ízjátékát élvezheti a család. Íme, a recept, ami jó eséllyel gyermekeid kedvencévé válik.
Piros bogyós turmix
Hozzávalók fél liter turmixhoz - 2x2,5 deciliter:
- 10 dkg eper
- 10 dkg málna
- 10 dkg ribizli
- 3,5-4 dl tej - attól függően, milyen hígra szeretnéd
- 1-2 evőkanál méz - illetve ízlés szerint
Elkészítés ideje:
10 perc
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Elkészítés:
Az epret, a ribizlit és a málnát alaposan mosd meg, és tisztítsd meg a levelektől, a ribizli esetében a kis száracskákról szedd le a bogyókat. Ezután tedd a gyümölcsöket és a mézet a turmixgépbe, öntsd rá a tejet, és az egészet turmixold össze. Ha a turmix már egyenletes, töltsd poharakba!
OLVASD EL EZT IS!
- albérlet
- költség