15 nélkülözhetetlen dolog a babaszobába

Tudd meg, mi mindenre lesz szükséged a pici kuckójába!

Dia

BabakönyvNem csak te olvashatsz mesét a gyerkőcnek. Legelső, színes, nagy képekkel illusztrált foglalkoztatókönyvével már pár hónapos korában megajándékozhatod.Kapcsolódó érdekesség:Mazsolázó »

Babakönyv

Nem csak te olvashatsz mesét a gyerkőcnek. Legelső, színes, nagy képekkel illusztrált foglalkoztatókönyvével már pár hónapos korában megajándékozhatod.

Kapcsolódó érdekesség:
Mazsolázó »

Dia

ZeneHa nem tud elaludni a pici, jól jöhet valamilyen altató zene. Szerezz be egy magnót és gyűjtsd össze a legjobb babazenéket, amire szívesen alszik el gyermeked!Kapcsolódó cikk:3 garantáltan hatásos altató módszer »

Zene

Ha nem tud elaludni a pici, jól jöhet valamilyen altató zene. Szerezz be egy magnót és gyűjtsd össze a legjobb babazenéket, amire szívesen alszik el gyermeked!

Kapcsolódó cikk:
3 garantáltan hatásos altató módszer »

Dia

FejlesztőkA kiságy oldalára rögzíts különféle alakzatokat vagy játékos textil díszeket! Ezek segítségével a baba már korán elkezdi megtanulni, felismerni a formákat, és kézügyessége is fejlődik.

Fejlesztők

A kiságy oldalára rögzíts különféle alakzatokat vagy játékos textil díszeket! Ezek segítségével a baba már korán elkezdi megtanulni, felismerni a formákat, és kézügyessége is fejlődik.

Dia

BabaőrA hasznos szerkezet segítségével azonnal hallhatod, ha a pici felsír, de azt is hamar észreveheted, ha valami nincs rendben a kiságy körül. A külső hangszórót vidd magaddal mindenhová, így már egészen pici korától kezdve saját szobájában altathatod gyermeked.Kapcsolódó cikk:5 tárgy, ami nem hiányozhat a babaszobából! »

Babaőr

A hasznos szerkezet segítségével azonnal hallhatod, ha a pici felsír, de azt is hamar észreveheted, ha valami nincs rendben a kiságy körül. A külső hangszórót vidd magaddal mindenhová, így már egészen pici korától kezdve saját szobájában altathatod gyermeked.

Kapcsolódó cikk:
5 tárgy, ami nem hiányozhat a babaszobából! »

Dia

BabatakaróA gyerkőc egészsége szempontjából elengedhetetlen, hogy megfelelő takarót válassz. Ügyelj rá, hogy a pici ágyneműje ne legyen túl puha és laza, ez ugyanis növelheti a bölcsőhalál kockázatát. Válassz pamutból készült, kellőképpen pici, és inkább vékonyka takarót.

Babatakaró

A gyerkőc egészsége szempontjából elengedhetetlen, hogy megfelelő takarót válassz. Ügyelj rá, hogy a pici ágyneműje ne legyen túl puha és laza, ez ugyanis növelheti a bölcsőhalál kockázatát. Válassz pamutból készült, kellőképpen pici, és inkább vékonyka takarót.

Dia

LámpaHa a gyerkőc fél a sötétben, egy derengő fényű lámpát hagyj neki felkapcsolva egész éjszakára, így biztonságban érezheti magát. Semmiképpen ne vedd magad mellé, ha felsír éjszaka: inkább a kiságyban fekve nyugtasd meg, amíg újra álomba nem merül.Kapcsolódó cikk:Mit tegyél, ha nem alszik a baba? »

Lámpa

Ha a gyerkőc fél a sötétben, egy derengő fényű lámpát hagyj neki felkapcsolva egész éjszakára, így biztonságban érezheti magát. Semmiképpen ne vedd magad mellé, ha felsír éjszaka: inkább a kiságyban fekve nyugtasd meg, amíg újra álomba nem merül.

Kapcsolódó cikk:
Mit tegyél, ha nem alszik a baba? »

Dia

SzoptatószékEgy kényelmes szoptatószék nélkül nem lehet teljes a babaszoba berendezése. Ha a darab hintaszék is egyben, akkor etetés közben ringathatod is a babát, és számodra is még pihentetőbb lesz a szoptatás.

Szoptatószék

Egy kényelmes szoptatószék nélkül nem lehet teljes a babaszoba berendezése. Ha a darab hintaszék is egyben, akkor etetés közben ringathatod is a babát, és számodra is még pihentetőbb lesz a szoptatás.

Dia

KiságyA legfontosabb bútordarab a tökéletes kiságy. Válassz olyat, ami elülső oldalán leereszthető ráccsal rendelkezik, így könnyebben hozzáférsz majd babádhoz. Ügyelj arra is, hogy a matrac kellőképpen kemény legyen, és az ágy ne legyen túl nagy a babához képest.Kapcsolódó cikk:A leggyakoribb csecsemőkori alvásproblémák »

Kiságy

A legfontosabb bútordarab a tökéletes kiságy. Válassz olyat, ami elülső oldalán leereszthető ráccsal rendelkezik, így könnyebben hozzáférsz majd babádhoz. Ügyelj arra is, hogy a matrac kellőképpen kemény legyen, és az ágy ne legyen túl nagy a babához képest.

Kapcsolódó cikk:
A leggyakoribb csecsemőkori alvásproblémák »

Dia

Hordozható székA babaszobát szereld fel egy hordozható babaszékkel, hogy napközben a lakás más helyiségébe is magaddal vihesd a csöppséget! A legjobb választás egy olyan kisszék, amellyel mozdulatai hatására ringathatja magát, és színes figurákkal is játszhat.

Hordozható szék

A babaszobát szereld fel egy hordozható babaszékkel, hogy napközben a lakás más helyiségébe is magaddal vihesd a csöppséget! A legjobb választás egy olyan kisszék, amellyel mozdulatai hatására ringathatja magát, és színes figurákkal is játszhat.

Dia

Csüngő játékokHa a kiságy fölé színes, csüngő játékokat függesztesz, a baba akkor is lefoglalja magát, amikor te éppen nem érsz rá. Ezek lehetnek első fejlesztő játékai, amelyek felé kis kezecskéjét nyújtogatja.Kapcsolódó cikk:Szuper tippek a babaszobába - Csináld magad! »

Csüngő játékok

Ha a kiságy fölé színes, csüngő játékokat függesztesz, a baba akkor is lefoglalja magát, amikor te éppen nem érsz rá. Ezek lehetnek első fejlesztő játékai, amelyek felé kis kezecskéjét nyújtogatja.

Kapcsolódó cikk:
Szuper tippek a babaszobába - Csináld magad! »

Dia

CsörgőA csörgő is a legfontosabb játékok közé tartozik, ami hatékony mozgásfejlesztő. Ügyelj rá, hogy az eszköz ne álljon túl apró darabokból, és kerüld az olyan játékokat, amelyeken zsinór van. Ezt ugyanis lenyelheti a pici, és megfulladhat tőle.

Csörgő

A csörgő is a legfontosabb játékok közé tartozik, ami hatékony mozgásfejlesztő. Ügyelj rá, hogy az eszköz ne álljon túl apró darabokból, és kerüld az olyan játékokat, amelyeken zsinór van. Ezt ugyanis lenyelheti a pici, és megfulladhat tőle.

Dia

PelenkázóasztalAz első napokban akár óránként is szükség lehet rá, hogy tisztába tedd a picit, úgyhogy az elengedhetetlen pelenkázó asztal mellett szerelkezz fel bőséges mennyiségű pelussal is. Az a legjobb bútordarab, ami sok fiókkal rendelkezik, melyekbe a babaápolás elengedhetetlen kellékeit feltűnés nélkül elsüllyesztheted.Kapcsolódó cikk:A legjobb leszoktató pelenkák körképe, árakkal »

Pelenkázóasztal

Az első napokban akár óránként is szükség lehet rá, hogy tisztába tedd a picit, úgyhogy az elengedhetetlen pelenkázó asztal mellett szerelkezz fel bőséges mennyiségű pelussal is. Az a legjobb bútordarab, ami sok fiókkal rendelkezik, melyekbe a babaápolás elengedhetetlen kellékeit feltűnés nélkül elsüllyesztheted.

Kapcsolódó cikk:
A legjobb leszoktató pelenkák körképe, árakkal »

Dia

PlüssmaciEgy kedves, puha plüssállat hatékony anyapótlék lehet akkor is, amikor nem tudsz a pici mellett lenni, de ügyelj rá, hogy a vigaszbaba ne legyen túl nagy a gyerkőchöz képest! Az állatkát pedig csak akkor dobd be a mosógépbe, amikor már feltétlenül muszáj, a friss mosószerillat ugyanis elnyomja pótkedvenc igazi szagát, amihez a pici kötődik.

Plüssmaci

Egy kedves, puha plüssállat hatékony anyapótlék lehet akkor is, amikor nem tudsz a pici mellett lenni, de ügyelj rá, hogy a vigaszbaba ne legyen túl nagy a gyerkőchöz képest! Az állatkát pedig csak akkor dobd be a mosógépbe, amikor már feltétlenül muszáj, a friss mosószerillat ugyanis elnyomja pótkedvenc igazi szagát, amihez a pici kötődik.

Dia

DekorációA babaszoba dekorációja nem csak divat kérdése. A kutatások bizonyítéka alapján a csecsemők jobban kedvelik az élénk színeket, a bájos, színes mintákkal otthonossá varázsolt gyerekkuckóban pedig nyugodtabban is alszanak.Kapcsolódó cikk:3 mesés kiegészítő a babaszobába »

Dekoráció

A babaszoba dekorációja nem csak divat kérdése. A kutatások bizonyítéka alapján a csecsemők jobban kedvelik az élénk színeket, a bájos, színes mintákkal otthonossá varázsolt gyerekkuckóban pedig nyugodtabban is alszanak.

Kapcsolódó cikk:
3 mesés kiegészítő a babaszobába »

Dia

ÓraEgy világító számlapú órát is helyezz el a babaszobában, hogy ha éjjel fel kell kelned a picihez, mert sír, vagy szopni szeretne, anélkül tudd, mennyi az idő, hogy villanyt kellene gyújtanod.

Óra

Egy világító számlapú órát is helyezz el a babaszobában, hogy ha éjjel fel kell kelned a picihez, mert sír, vagy szopni szeretne, anélkül tudd, mennyi az idő, hogy villanyt kellene gyújtanod.
Ezt is szeretjük
Szerző: Gémesi Melinda
Fotó: