Az igazi hősnők köztünk élnek

Értük jött létre a Richter Aranyanyu Díj

A díjra te is jelölheted kedvenc védőnődet, tanárnődet vagy orvosnődet!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az igazi hősnők köztünk élnek, csak sajnos sokan nem ismerik őket - de most fordul a kocka. Te is jelölheted Richter Aranyanyu Díjra, és így akár 200 ezer forinttal jutalmazhatod gyermeked kedvenc óvónőjét vagy tanítónőjét, példaképének tartott tanárát, az életed legboldogabb pillanatában mellette álló szülésznőt vagy azt az orvosnőt, aki figyelmességével, szakmai tudásával segített rajtad vagy szeretteiden!

Nagy Tímea, dr. Gyarmati Andrea, Rácz Zsuzsa, Kriston Andrea és Beke Zsuzsa az Aranyanyu Díj bemutatóján

Az elismeréssel, melynek összdíjazása több mint egymillió forint, a nők munkájának társadalmi megbecsülését kívánják növelni, idén az oktatás és az egészségügy területén dolgozó nők kerülnek a figyelem középpontjába.

Ajánlás és kiválasztás

Idén három kategóriában - pedagógus, orvosnő, egészségügyi szakdolgozó - jelölhet a nagyközönség Aranyanyukat a Terézanyu.hu honlapon szeptember 27-étől november 1-jéig. Egy személyes élmény leírásával bárki ajánlhat az említett szakmákban dolgozó nőket, akik megtestesítik a köztünk élő hősnő fogalmát.

Olyan történeteket, élményeket vár a Terézanyu Klub, amelyek segítségével megelevenedik az adott védőnő, tanárnő vagy orvosnő munkája során tanúsított odaadása, kivételes személyisége, elkötelezettsége hivatása mellett. Az ajánlási szakasz lezárultával kategóriánként öt-öt Aranyanyu Díj-jelölt kerül kiválasztásra.

A 15 jelölt közül szakmai zsűri dönt a díjazottakról. A zsűri tagjai: Gyarmati Andrea gyermekorvos, olimpiai érmes úszó, Kriston Andrea, az Intim Torna módszer kidolgozója és Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző.

A három, zsűri által kiválasztott Aranyanyu-díjas mellett három közönségdíj is születik - az érdeklődők november 9. és 20. között szavazhatnak kedvencükre a jelöltek közül.

Ismerjük fel, ismerjük el a köztünk élő Aranyanyukat!

A Richter Aranyanyu Díj célja, hogy felismerjük és elismerjük a köztünk élő Aranyanyukat, hiszen rájuk bízzuk a gyermekeinket, rájuk bízzuk magunkat és a szeretteinket, munkájuk nélkülözhetetlen mindannyiunk életében. A hagyományteremtő céllal létrehozott Richter Aranyanyu Díj mérföldkő a Rácz Zsuzsa író nevével fémjelzett Terézanyu Klub és a Richter Gedeon Nyrt. együttműködésében.

A kezdeményezéssel a nők munkájának társadalmi elismertségét kívánják növelni. Beke Zsuzsa, a gyógyszeripari vállalat PR és kormányzati kapcsolatok vezetője az Aranyanyu Díj szeptember 27-ei bemutatóján elmondta:
- A Richternek mint hazai központú világcégnek fontosak a magyar nők: az Aranyanyu Díjjal is szeretnénk hozzájárulni, hogy megkapják a társadalmi szerepükhöz méltó elismerést. Társaságunk egyik küldetése, hogy korszerű fogamzásgátló készítményeinkkel lehetővé tegyük a nők a számára a tudatos gyermekvállalást, és új kezdeményezésünkkel is felhívjuk a figyelmet a nők társadalmi szerepének jelentőségére.

Nélkülük megállna a világ

Rácz Zsuzsa, a Terézanyu-könyvek írója az elismeréssel kapcsolatban kifejtette:
- Sokkoló tapasztalni, hogy Magyarországon gyakran milyen kevésre értékelik a nők munkáját, társadalmi szerepüket, és ezzel párhuzamosan milyen kevés anyagi és erkölcsi elismerésben részesülnek - ezen szeretnénk változtatni az Richter Aranyanyu Díjjal. Díjakat általában azok az emberek kapnak, akik a figyelem középpontjában állnak. Mi most azokat szeretnénk jutalmazni a nagyközönség segítségével, akik szinte láthatatlanul teszik a dolgukat, ám munkájuk nélkül megállna a világ.

Gyarmati Andrea zsűritag arról beszélt, hogy szívesen vesz részt minden olyan kezdeményezésben, ami egyfajta megmérettetés, és számára is fontos ügyre irányítja a figyelmet.
- A mai világban nagyon jó, ha valódi értékek kapnak elismerést. Nővérek, orvosok tanárok, de lehetne bárki más is azok közül, akik nap mint nap teszik a dolgukat - értünk. Számomra arról szól az Aranyanyu Díj, hogy jó, ha megállunk egy percre és megünnepeljük azt, aki megérdemli - fogalmazott.

- Nagy hálát érzek, amikor szív-emberekkel találkozom, akik szívből végzik a munkájukat - mondta a sajtótájékoztatón a másik zsűritag, Kriston Andrea. - Aranyanyu-jelöltem Lovászy Zsuzsa, miatta rajongtam a fizikáért, és a mai napig meghatározza a gondolkodásomat mindaz, amit tőle tanultam.

Én már a legtöbb iskolatípusban oktattam fiatalabbakat és idősebbeket is. A pedagógus lelkesedésével, türelmével, odafigyeléssel el tudja érni, hogy a hallgatók szívesen tanuljanak. Ilyen az igazi Aranyanyu - tette hozzá Kriston Andrea.

Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrözőnek az Aranyanyu Díjról egy tanárnője jutott eszébe, aki a szigort és a szeretetet úgy ötvözte, hogy megszerettette vele az iskolát:
- Amikor év végén édesanyám ajándékot vitt neki, azt mondta, hogy azt nem fogadja el, ám ha rajzolnék neki valamit, annak nagyon örülne - mesélte.

A Richter Aranyanyu Díj összdíjazása több mint egymillió forint. A díjátadó gálát - amelyen kiderül, hogy kik kapják idén az Aranyanyu Díjat és az elismeréssel járó 200 ezer forintot - november 25-én rendezik meg.

Ezt is szeretjük