A karácsonyi és szilveszteri finomságokon túl a farsangi időszaknak is megvan a maga hagyományos édessége. A farsangi fánk olajossága és cukrossága miatt nehéz a gyomornak, és nagyon hizlal.
Dia
Ugyanígy bármi, ami olajban sül, legyen az sült krumpli vagy bármilyen rántott étel, nagyon káros, transzzsírtartalma ugyanis magas. Egy adag sült krumpli körülbelül öt grammot tartalmaz.
Dia
Szendvics készítésekor az ember bele sem gondol, mit ken a kenyérre, pedig a margarinosdobozon olvasható összetevők - például hidrogénezett növényi zsír - nem hangoznak biztatóan. Ne dőlj be a reklámoknak, a margarin egészségtelen.
Dia
A reggelizőpelyheket imádják a gyerekek, de sajnos nagyon magas a cukortartalmuk. Jobb, ha nem veszel ilyet csemetédnek, vagy legalább válaszd a cukormentes, zabból készült verziót, amit gyümölccsel édesítenek.
Dia
A fehér kenyér, ellentétben a teljes kiőrlésű pékárukkal, nem tartalmazza a gabona értékes alkotóelemeit és rostjait. Lassítja az emésztést, és mivel finomított lisztből van, hizlal.
Dia
Amilyen egészséges a hagyományos leves, olyan káros az instant verzió. Semmi vitamin nincs benne, és a rengeteg só, illetve adalékanyag miatt valóságos méreg.
Dia
Elgondolkodtál már azon, miből is készül a virsli? Húsipari hulladékból, akárcsak a párizsi. Bőrke, szőrös-bőrös szalonnás részek és így tovább. A borsos ár sem garancia, de az olcsó virsli feltétlen kerülendő.