5 alkalmazás, amivel könnyebb a tanulás - A gyerek hasznára is válhat az okostelefon
A biológia, az idegen nyelvek, de akár a történelem megtanulásában is segítenek.

matematika-szamolas-tablet-applikacio
beauty and style
Top olvasott cikkek

Holnap kezdődik az iskola, a gyerekeket újabb megpróbáltatások, feladatok várják. Mindegyiküknél megvannak azok a tantárgyak, amelyeket szeret és örömmel végeznek, ezzel ellentétben viszont senki nem szabadulhat meg azoktól a témaköröktől sem, amikben kevésbé remekel. Nincs is ezzel baj, hiszen így természetes, de szülőként és tanárként is segíteni kell a gyereket a tanulásban. Ennek megkönnyítésére szolgálhat számos telefonos applikáció, amelyekkel nemcsak könnyebb, de élvezetesebb is lehet az ismeretszerzés a kevésbé kedvelt tárgyakból is.

A legtöbb gyerek életében rendszerességet tanulni az egyik legnehezebb dolog, pedig már a jó időbeosztás is sokat tud könnyíteni a tanulási nehézségeken. Ha a gyerek előre látja, milyen feladatai lesznek a héten vagy akár két hétre előre, jobban be tudja osztani az idejét, így talán szabadidőből is több jut neki. És ahogy a pénzre, az időre is igaz: ha a gyerek látja, mire megy el, jobban fogja értékelni, és okosabban fogja kihasználni azt az élete során.

A tervezés fél siker

A hatékony időbeosztást segítik a tervező applikációk. A lehető legjobb, ami találni lehet, a School Planner, de ez egyelőre sajnos nincs magyar nyelvre lefejlesztve. Ennek ellenére igen hasznos, jól átlátható, és könnyű használni. Egy helyen látható az összes betáplált, elvégzendő feladat, létrehozható saját órarend, időbeosztás, lekövethető, hogy mik a már elvégzett feladatok. A különböző színbeállítások miatt pedig annyira gyorsan átlátható az egész terv, hogy szinte lehetetlen bármit is elfelejteni.

tanulas-alkalmazas-google-play

Ahogy megszerethető a biológia

Sokaknak kedvenc nagy tematikája az emberi test, de akinek a biológiához nem fűlik a foga, annak is érdekes lesz a téma ezzel az alkalmazással. Az Emberi test nevű applikáció szintén letölthető a Google Playből. Nemcsak okosan tanít, de szórakoztat is, és elérhető magyar nyelven! A férfiszervezetet alapul véve, 3D-s animációk segítségével foglalja össze a fő szervrendszereket, és még az izmok mozgása is szemmel látható. Ennek hála a gyerek maga fedezheti fel az emberi test rejtelmeit. Plusz pont, hogy mivel több nyelven is elérhető, az idegennyelv-tanulásban is segít.

Nyelvtanulás kártyákkal

Régóta ismert és elég népszerű is a tanulókártyás módszer. A dolgok így könnyebben rögzülnek az agyban, az egyetemisták is gyakran használják. A Quizlet Learn az egyik legnépszerűbb, nyelvtanulást segítő applikáció, amely rengeteg pozitív visszajelzést kapott online is. Játékos módszerekkel segít az egyes idegen nyelvek megtanulásában, és nagyon hatékonyan bővíti a szókincset, de még a helyes kiejtés is megtanulható az alkalmazás segítségével. Összesen 18 idegen nyelvet lehet gyakorolni vele, köztük a spanyolt, franciát, németet és a kínait.

Kvízzel bármit megtanulni?

Az AnkiDroid szintén tanulókártyás módszerre épít, de a többivel ellentétben nem a rövid időn belüli, többszöri visszaismétléses metódust használja. Ehelyett a hosszabb időtávon belüli, csak néhányszori ismétlést alkalmazza, ami egyes kutatások szerint sokkal hatékonyabb ismeretszerzési mód. Összesen hatezer tanulókártyát tartalmaz az alkalmazás, így szinte bármilyen témakörrel kapcsolatos tudásodat bővítheted a segítségével. Lehet az földrajz, orvostan, jogtudomány, de akár verstanulás vagy zene is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az a fránya matek

A tanulóktól a legtöbb panaszt talán a matematikával kapcsolatban hallani, tény, hogy kevesebben szeretik, mint ahányan nem. Telefonos alkalmazásokkal azonban könnyebbé, így talán szerethetőbbé is lehet tenni a matematikát. A Matek Trükkök nevű applikációval olyan matematikai fortélyokat lehet elsajátítani, amik gyorsabbá teszik a számolást. Az alapszinten lévőknek és haladóknak egyaránt nagy segítség lehet, hiszen tartalmaz olyan elementáris segédanyagokat, mint a szorzótábla, de a bonyolultabb feladatok megoldásában is az ember javára válik. Magyar nyelven elérhető.

Nagyobb matematikai magasságokba emel a Mental Math Master nevű alkalmazás, mely azonban kizárólag angolul tölthető le. Azoknak készítették, akik már biztos lábakkal állnak a számok kemény talaján, és keresik az új matematikai kihívásokat. Igazán megdolgoztatja az agyat - persze játékos formában - a sok trükkös és bonyolult matekpélda, amikkel tele van ez a program. Hatékonyan fejleszti a fejben számolás készségét és a koncentrációs képességet is.

Ezt is szeretjük