A legelőnyösebb csizmafazonok terhesség idején

Csinosak, de kényelmesek

Íme, ilyen csizmákban lehetsz szemrevaló, mozgékony kismama!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A várandósság ideje alatt a csizmaválasztás macerássá válhat. Hiszen a kényelmen és a praktikumon túl arra is érdemes odafigyelned, hogy kedvező optikai hatással bírjon a kiszemelt darab, vagyis ne torzítsa el az arányaidat.

Bár korábban a magas sarkakra számíthattál, ha meg akartad nyújtani a virgácsaid hosszát, illetve keskenyíteni igyekeztél a vádlidat, ezúttal meg kell feledkezned erről a kézenfekvő módszerről. Egy brit szakértő, Lorraine Jones szerint nemcsak a lábuk és a gerincük egészségét veszélyeztetik azok a kismamák, akik égimeszelő lábbeliket hordanak, hanem a bokaficam előfordulását is kockáztatják.

A hazai szakemberek hasonlóan vélekednek a témában és szintén azt javasolják, hogy a terhesség során a nem teljesen lapos talpú, stabil kockasarokkal rendelkező cipőket és csizmákat helyezzék előtérbe a hölgyek. Persze nem muszáj tudományos mélységekbe merülnöd ahhoz, hogy megtaláld a neked való fazont, elegendő csupán néhány ésszerű szempont alapján meghozni a döntésedet.

Mire ügyelj vásárláskor?

Amennyiben hosszú távra választasz csizmát, a pocakod növekedését is vedd számításba, hiszen minél inkább kigömbölyödsz, annál nehezebben hajolsz majd, így egyre fáradságosabbá válhat a kedvenced fel-lehúzása. Idővel a lábdagadás úgyszintén gondot okozhat, mely zavaró lehet esztétikailag, de ennél sokkal fontosabb, hogy egy túl szoros csizmaszárral elszoríthatod a vérkeringésedet, ezáltal növelheted a problémát.

A petefészek által termelt relaxin hormon miatt ilyenkor az izmok és a szalagok felpuhulnak és megnyúlnak, ennek következtében pedig nagyobb a bokarándulás és a szalaghúzódás esélye. Elengedhetetlen tehát, hogy a lábbelid jó tartással, stabilitással rendelkezzen, mely megakadályozza, hogy nagy nyomás nehezedjen a hátra és a térdekre. Természetesen nem kell lemondanod a hosszú szárú fazonokról sem, ám érdemes olyan praktikussági és optikai trükkökre támaszkodnod, melyek kényelmessé és előnyössé tehetik számodra a csizmaviselést, akkor is, ha felkaptál magadra néhány pluszkilót.

A legelőnyösebb csizmafazonok terhesség idején

Képgalériánkból megtudhatod, milyen csizmafazonokkal nyújthatod meg a rövid, vastag futóműveket, illetőleg megmutatjuk azokat a részleteket, melyek a komfortodat szolgálhatják.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük