A 3 legjobb turkáló Budapesten, ahová muszáj betérned
Nem akarsz sokat költeni gyerekruhákra, amit fél pillanat alatt kinő a kicsi? Itt vásárolj!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Nemcsak azt szeretnéd, hogy a saját ruhatárad mindig naprakész legyen, de csemetédről is szívesen gondoskodnál? A divatos gyerekholmikról azt gondolná az ember lánya, hogy apró méretüknek és annak köszönhetően, hogy úgyis csak rövid ideig bírják az izgő-mozgó apróságok életritmusát, legalább olcsók.

Egy ruhaüzletbe betérve azonban sajnos nem éppen ezzel szembesülhetsz, hiszen a kis nadrágok és ruhácskák sokszor olyan árban vannak, mint a felnőttholmik. Nem csak akkor lehet azonban jólöltözött a csemetéd, ha a legújabb kollekciókból vásárolsz.

Ma már a legtöbb nagyvárosban találhatóak remek turkálók, melyek kilóra vagy jóval áron alul kínálják használt, de márkás holmijaikat. Tudd meg, hová érdemes betérned, ha fillérekért szeretnéd igazán stílusosan öltöztetni csemetédet!

NippoDrome - szerte a városban

A gyerekruha a legtöbb családban fogyóeszköz, hiszen előfordulhat, hogy egy hét alatt kinövi csemetéd a legújabb holmit. Éppen ezért nem érdemes túl sokat áldozni ezekre a darabokra, de az egyik legnagyobb fővárosi turkálóban potom összegért vehetsz remek modelleket. A NippoDrome boltokat a város különböző pontjain megtalálhatod, kínálatuk pedig sokszor az üzlet méretét meghazudtolóan széles.

Ha válogatni indulsz, számos ismert márkájú darabra is bukkanhatsz, amennyiben pedig nem csak a kicsi ruhatárát szeretnéd gazdagabbá tenni, érdemes szemügyre venned a kiegészítőket is. A holmik igen jó minőségűek, és a babaruháktól egészen a 12-13 éves gyerekekre való nadrágokig és felsőkig mindent megtalálsz. Ha teheted, mindenképpen látogass el az Erzsébet körúti NippoDrome-ba, hiszen itt minden nap kerülnek újabb ruhadarabok a polcra, amivel meglepheted csemetédet.

NippoDrome
Cím: Budapest, VII. kerület, Erzsébet krt .15.

Háda - minőségi angol ruhák

A Háda angol használtruha kereskedései nemcsak a fővárosban, de az ország számos egyéb pontján is megtalálhatóak. Az üzletekbe kerülő ruhák szigorú előzetes minőségellenőrzésen mennek át, tehát amit itt találsz, abból nyugodt szívvel válogathatsz. A felnőttek mellett az apróságokra is gondolt az üzletlánc tulajdonosa, ezért számos üzletben külön gyerekrészleget is találhatsz, Budapesten, a Rákóczi úton pedig egy gyerekturit.

Az apró babaméretektől egészen a kamaszokra való ruhákig bármit fellelhetsz, és attól sem kell tartanod, hogy egyetlen ruháért csillagászati összegeket kellene a boltban hagynod, hiszen az egyes darabok igen olcsók. A kedvezményes ár pedig nem jelenti azt, hogy a divatüzletekhez képest rosszabb minőségűek lennének a ruhák, ugyanis nemcsak az állapotuk kifogástalan, de számos márkás ruhadarabra is bukkanhatsz. Ahhoz, hogy a legjobb holmik közül válogathass, a hónap elején látogass el az üzletbe, ugyanis ekkor érkeznek friss áruk.

Háda Kft. Angol használtruha kis- és nagykereskedés
Cím: 1081 Budapest, Rákóczi u. 73.
Nyitva: Hétfőtől péntekig 9 és 18 óra között, szombaton 9 és 13 óra között.
Weboldal: www.hadakft.hu

Mirror - ha magadnak is vásárolnál

A Nyugati pályaudvar közelében található Mirror az a bolt, amiről ránézésre meg sem mondaná az ember, hogy használt darabokat árul. A kirakat túloldalán is hasonlóan jó a helyzet: az üzletnek tehát nemcsak a kialakítása, de a kínálata is igényes. Bár nem kifejezetten gyerekruha-turkáló, nagy előnye, hogy minden hétfőn érkeznek friss áruk nemcsak a felnőtt, de a gyerekholmik közé is. Ha kitartóan válogatsz, a kissé bolyhos játszóruhától az újszerű, márkás darabokig számos hasznos darabra bukkanhatsz.

A ruhák ára darabra van: kisbabádra már 600 forint körül is találhatsz rugdalózót, de ha nagyobbacska, nagyjából 1300 forintért vehetsz neki nadrágot is. A ruhák mellett természetesen kiegészítőket is találhatsz, akár magadnak vagy a kicsinek keresel - ha pedig sokáig tartana a válogatás, egy perc pihenőt megengedhettek magatoknak az üzletben elhelyezett kanapén, egy pohár víz társaságában.

Mirror
Cím: 1067 Budapest, Teréz krt. 47.
Nyitva: Hétfőtől szombatig 10 és 20 óra között.

Ruhafalva - válogass a neten is

Nem csak az utcákat róva bukkanhatsz csodás turkálókra: a Ruhafalva széles kínálatából az interneten válogathatsz. A ruhácskákat nemekre bontva találod, azonban nemcsak méret, de az öltözék típusa szerint is keresgélhetsz. Ami pedig a márkát illeti, az oldal külön Next ruhácskákat kínál fiúknak és lányoknak is. A minőségi angol gyerekholmik nem a legolcsóbbak, de 1000 forintért egy igazán bájos és divatos kardigánt vásárolhatsz másfél éves kislányodnak.

Az oldalt böngészve azonban nem csak rengeteg ruha képe közül válogathatsz - ha megtetszik egy termék, a részletes információk között az állapotáról is tájékozódhatsz.

Az egyes darabok egytől ötig vannak osztályozva, illetve külön jelzés illeti meg a teljesen új modelleket. A számok terén az egyes kategória az apró hibás termékeket jelenti, amelyek foltosak vagy szálhibásak lehetnek, az ötös pedig az újszerű ruhadarabokat.

Ha szeretnél, a bolti árnál olcsóbban válogathatsz számos márka vadiúj, stílusos gyerekruhái között is, ebben az esetben azonban kicsit többet, nagyjából 1500 forintot kell áldoznod egy szép felsőre.

Ezt is szeretjük