5 multifunkciós gyerekjáték

Melyet sosem fog megunni a kicsi

Egy zenélő, csüngő mütyürökkel ellátott játékcenter órákig tartó szórakozást biztosíthat csemetédnek.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gyerekek számára már egész pici korban fontos a játék. Hiszen amellett, hogy kifejezetten élvezetes tevékenység, hasznos szerepet tölt be a fejlődésben is, minek köszönhetően a kicsik könnyedén felfedezhetik és megismerhetik a környezetüket, valamint elsajátíthatnak bizonyos képességeket.

A kisbabák még egész másként érzékelik a körülöttük nyüzsgő világot, mert, bár mind az öt érzékszervük születésüktől fogva működőképes, még egyik sem fejlődött ki teljesen.

Ezt leginkább úgy kell elképzelni, hogy az apróságok befogadják ugyan a különféle hangokat, képeket, illatokat és az általuk tapintott felületek milyenségét, és képesek reagálni is bizonyos ingerekre, de az agyuk még nem köti össze, vagyis nem konkretizálja azokat.

Minél többet használják az érzékszerveiket, úgy kezd kitisztulni számukra a kaotikus zűrzavar, minek következtében különbséget tudnak tenni a tárgyak között, fel tudják emelni azokat, és egyre finomabb motoros mozgásra törekszenek a pici ujjacskáikkal.

A jó babajátékok mindezekre egyszerre nyújtanak lehetőséget. Ilyenek a többfunkciós játékcenterek is, melyeknek mókás, interaktív elemeivel hosszan elbíbelődhet porontyod. Ráadásul maximális kényelmet és biztonságos terepet nyújtanak a közös, felhőtlen játékhoz, hiszen a legtöbbjükhöz puha játszószőnyeg is tartozik. Így a zenélő-csörgő mütyürökkel felszerelt állványt bárhol felállíthatjátok a lakásban vagy akár a szabad ég alatt. Ám arra is ügyelj, hogy az efféle babaszigetek más-más korosztály számára tartogatnak érdekességeket.

Ha a kisbabád még alig egy hónapos, akkor leginkább a hozzá közel eső tárgyakra tud csak fókuszálni, a magas hangok felkeltik a figyelmét, a mély hangok pedig megnyugtatják. A túl hangos vagy váratlan zajok azonban megriaszthatják.

A legkisebbek számára tehát a mozgó, pörgő-forgó és zenélő tárgyakkal felszerelt játékszigetek a legalkalmasabbak. Amikor a baba már nemcsak felfigyel a tárgyakra, hanem utánuk is nyúl, egy ilyen játéksziget tornáztatóként is megállja a helyét, hiszen arra készteti a kicsit, hogy megnyomkodja, megrugdossa, felfedezze a körülötte csüngő, vicces dolgokat.

Ilyenkor már a zenére is mosollyal reagál, főleg az izgalmas állathangokra. Ha gyermeked már magabiztosan megtartja magát a kezével hason fekvő helyzetben, érdemes olyan játszószőnyeget választanod, melyen szintén játékos, kinyitható vagy hangot adó, domború felületek vannak. Így, miközben a csemetéd belefeledkezik a részletekbe, titkon a hát-, a kar- és a nyakizmai is erősödnek, melyeknek nagy funkciója lesz majd a mászásban.

Bomiko krokodilos játszószőnyeg

A Bababirodalom webáruházban többféle játékcenter is kapható, melyek kényelmes és ingerdús kuckót biztosítanak a kismanók számára. A dupla játszóhíddal ellátott, krokodil formájú szőnyeg hihetetlenül sok felfedeznivalót kínál az apró kezecskéknek: a vidám állatfigura tükröket, zörgő-csörgő játékokat, valamint levehető plüssállatokat rejteget. A babaszőnyeget játék után egyszerűen összecipzározhatod, és szinte egyetlen mozdulattal nyerhetsz belőle egy puha, színes játéktárolót, ami dísze is lehet a csöppség szobájának. Ráadásul a többfunkciós elemekből álló játékcenterhez egy felfújható krokodil is tartozik, ami fürdőjátékként is szolgálhat.

A termék ára 13 490 forint. *

Biba Toys zenélős farm játszószőnyeg

A Baby Áruház weboldalán szintén sokoldalú babaszigetre bukkanhattok, mely leginkább az egy-két hónapos babák képességeit fejleszti. A figyelemfelkeltő színes formák a kicsi szemkoordinációs készségét is erősítik, az általuk kiadott hangok pedig megalapozzák a kreativitását. A dupla hídon elhelyezett, lelógó játékok himbálózása lenyűgözi a babákat, a puha szőnyeg pedig biztonságos teret nyújt a játék élvezeteihez. Ez a multifunkciós holmi egészen addig csemetéd kedvence lehet, amíg két lábon állva elérhető közelségben nem kerülnek hozzá a komolyabb játékok.

A termék ára 9419 forint. *

Infantino elefántos játszószőnyeg

A Balambér baba-mama webáruház által forgalmazott, könnyen összerakható játszóhelyet utazáshoz tervezték, hiszen az egészet táskává alakíthatod egy húzózár segítségével, így kis helyen is elfér. Levehető fogantyújára babafoglalkoztató játékok akaszthatók, melyek színekkel és különféle hangokkal kötik le a kicsik figyelmét, így játékosan fejleszthető velük a csöppségek látása, hallása és tapintása. Közben persze a mókázás sem marad el, amihez izgalmas, vidám környezetet biztosít az elefántos szőnyeg. A kiterített játéksziget mérete 96x58 centiméter.

A termék ára 9990 forint. *

KS Kids zenélő játéksziget

A Játékfutár internetes katalógusában található játékcenter az izgő-mozgó sajtkukacok számára is biztonságos helyet teremt, ugyanis oldalt felhajtható és rögzíthető, párnázott szélekkel rendelkezik. A gumiból készült játéktartozékok teljes mértékben nyálbiztosak, vagyis akkor sem okoznak problémát, ha a csemetéd a szájába veszi őket, hiszen nem szöszölnek, mint egyes plüssfigurák. Fogzáskor is kiváló lehet, mert a zene megnyugtatja fájós ínyű, nyűgös kisbabádat, a játékokat pedig kedvére rágcsálhatja. A mérete 100x85 centiméter. A színes kuckó megunhatatlan szórakozást biztosít csemetédnek akkor is, ha te éppen egy kis pihenésre vágynál.

A termék ára 13 190 forint. *

Playgro bébitornázó játéksziget

A Brendon internetes babaáruház is bővelkedik multifunkciós játékcenterekben. Ezek közül a kuckószerű, híddal ellátott darabjuk sokáig hasznos tartozéka lehet a gyerekszobának. Átlátszó ablakával az első kukucska-bújócska játékhoz is vidám színteret nyújthat, emellett műanyag és plüss figurái fejlesztik a kicsi motoros készségét, valamint a kialakulófélben lévő érzelmi képességekre is jó hatást gyakorolnak.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A vastag tetőhíd izgalmas kuckót kínál a kicsinek, a színes, mesefigurás szőnyeg pedig elősegítheti a baba játékos képzelőerejének, valamint kreativitásának fejlődését.

A termék ára 16 990 forint. *

* Interneten fellelt, tájékoztató jellegű árak.

Ezt is szeretjük