5 jel, hogy pedofil ólálkodik a gyerek körül

Vedd észre, mielőtt megtörténik

A szexuálisan eltévelyedett ember igyekszik kedvező benyomást tenni.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Manapság egyre többször hallani gyermekekre irányító szexuális zaklatásról, ami a pornográf felvételek készítését épp úgy felölelheti, mint a szemérem elleni erőszakot vagy a tényleges aktust.

Az ilyen jellegű bűncselekmények potenciális elkövetőit, a pedofileket pedig gyakran nem könnyű időben felismerni, hiszen céljuk érdekében igyekeznek leendő áldozatukban pozitív benyomást kelteni, ily módon elaltatva annak éberségét - ami, gyerekről lévén szó, amúgy sem túlságosan nehéz. Szülőként  azonban időben észreveheted, ha pedofil ólálkodik a kicsi körül. Ismerd meg az intő jeleket!

Ismeretlen eredetű tárgyak

A pedofilok jelentős része kisebb-nagyobb ajándékokkal igyekszik belopni magát a kiszemelt csemete szívébe. Az ismeretlen eredetű tárgyak gyerkőcöd környezetében tehát már önmagukban is figyelemkeltőek.

Nem zárható ki azonban, hogy más, nem feltétlenül egyenes úton jutottak a lurkó birtokába - járj a dolog végére.

Egy kedves idegen, akivel jó játszani

A pedofilok jellemzően leküzdhetetlen vonzalmat éreznek mindazon tárgyak és tevékenységek iránt, amelyek a kicsik számára kedvesek, a felnőtt ember mindennapi életébe azonban már nemigen férnek bele - ilyen lehet például a növények vagy rovarok gyűjtése, illetve makettek vagy modellek építése.

Nemritkán számos játék található otthonukban, mint ahogy előszeretettel alkalmaznak kicsiknek való dekorelemeket is - mindezek pedig nemcsak egyfajta örömforrást jelentenek számukra, hanem az áldozat becserkészését is elősegítik. Nagyon is elgondolkodtató tehát, ha csemetéd egy, a közelmúltban megismert kedves emberről számol be, akivel állati jókat lehet játszani, és állítása szerint valóságos mesebirodalomban él.

Tipikus jegyek

A biztonság kedvéért találkozz személyesen is az illetővel. Nagy valószínűséggel semmi rosszat nem akar - fogj azonban gyanút, a következőket tapasztalod.

Külső jegyek

A szakemberek szerint a pedofilok jellemzően 30-40 év közötti férfiak. Önmagában persze nem bizonyít semmit, ha csemetéd újdonsült ismerősére ráillenek a fenti paraméterek, hiszen a pedofilok között akadnak ennél idősebbek és fiatalabbak, illetve - ritkábban bár, de - nők is.

Körülmények

Érdemes tapintatosan puhatolóznod az illető körülményeiről is. A pedofilok többnyire szinglik, illetve látszatházasságban élnek, és viszonylag kevés barátjuk van.

Irreális rajongás a gyerekek iránt

A pedofilok gyakorta használnak túlzó pozitív jelzőket a kicsikkel kapcsolatban, úgymint angyali, ártatlan, romlatlan.

A kiteljesedés hiánya

Sokan közülük valamiért nem találták meg a kiteljesedést életükben - úgy érzik, többre, másra hivatottak, és csupán szerencsétlen körülményeik tehetnek arról, hogy rendkívüli adottságaikat és képességeiket nem sikerült kibontakoztatniuk.

Nemritkán gyerekkori trauma akasztja meg a pedofil személyiségfejlődését, aminek a hátterében egyebek közt elutasító vagy labilis idegrendszerű anya, illetve agresszív apa állhat. Megalapozza tehát gyanúdat, ha a beszélgetés során az illető szavaiból vagy más megnyilvánulásból a fentiek valamelyikére következtethetsz.

A gyerek személyisége is számít

Nemcsak a gyerek tágabb környezetében lévő felnőttekre kell figyelmet fordítanod - ugyanilyen fontos megvizsgálnod azt is, hogy csemetéd úgymond alkalmas alany lehet-e egy pedofil számára. A viktomológia szerint ugyanis korántsem véletlen, hogy ha egy gyermek szexuális bűncselekmény áldozatává válik. A molesztált kicsik önértékelése szinte mindig ingatag lábakon áll. Sokuknak pedig valamilyen nem várt esemény - például szülők válása, közeli hozzátartozó halála, nevelőszülő érkezése vagy kistestvér születése - bolygatja meg belső világát, és teszi őket potenciális áldozattá.

 

Mérgező szobanövények

Nem csak a külvilágtól kell óvnod csemetédet. A lakáson belül is veszély leselkedhet rá, például cserepes virágok formájában. Tudd meg videónkból, melyek a mérgező fajták!

Ha egyedül neveled

Gyermeked a veszélyeztettek körébe tartozik akkor is, ha egyedül neveled őt - különösen, ha a másik szülő nem, vagy legalábbis nem szívvel-lélekkel van jelen a gyerek életében.

Ez esetben a kicsi megintcsak kiszolgáltatottá válhat érzelmileg - ráadásul könnyebb eloszlatni annak a szülőnek a gyanakvását, akinek kettő helyett kell helyt állnia, hiszen ez már önmagában rengeteg időt és energiát igényel.

Ezt is szeretjük