12 vagány cipőfazon városi kismamáknak
Őszi napokra
Nagy pocakkal is aktívan gyalogolsz? Ilyen trendi, lábkímélő topánokban sétálhatsz át az őszbe!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A várandósság ideje alatt sem muszáj kiszakadnod a városi élet mindennapos nyüzsgésből, hiszen a terhesség nem betegség, csupán egy másik állapot, melyhez némiképp alkalmazkodnod kell. Ha minden rendben veled és a babával, akkor bátran taposhatod az aszfaltot, ugyanis sokkal könnyebb lesz számodra a szülés, amennyiben megőrzöd az energiádat, illetve nem hagyod elsatnyulni az izomzatodat.

A rendszeres séta jótékony hatását fizikailag és lelkileg is érezheted, ráadásul biztonságos mozgásformának tekinthető, mert kevésbé strapálja az ízületeket. Ám ehhez az is fontos, hogy kényelmes, megfelelő cipőt válassz, amiben nem kell sajnálnod, ha lekésed a buszt.

Bár az aktív jövés-menés megkívánja a praktikus topánokat, nem muszáj sportossá fazonírozni a stílusod. Szerencsére az őszi divat sok olyan lapos talpú és alacsony sarkú lábbelit kínál számodra, mely megkíméli a gerincedet, mégsem ellensége a csinos ruhácskáknak és szoknyáknak.

Miért kell lemondanod a magas sarkú cipőkről?

A babavárás hónapjaiban megváltozik a járás folyamata, így számolnod kell azzal, hogy az alakod átalakulását követve a testtartásod is más lesz.

A magzat súlya miatt átrendeződik a medence és a csípő helyzete: minél nagyobb a pici, annál előrébb kerül a súlypontod, minek következtében fokozódik az ágyéki gerinc görbülete. Az ötödik-hatodik hónapban gyakran éreznek a kismamák derékfájást, a lábuk pedig fáradékonyabbá válik.

Ebben nemcsak a testsúlygyarapodás játszik szerepet, hanem a hormonális változások is, melyek hatására fellazul a tartó- és kötőszövet, és megnyúlnak az ínszalagok. Akkor is érdemes lemondanod a magas sarkú topánokról, ha nem vagy hajlamos vizesedésre és lábdagadásra, mert a felpuhult tartószövetek miatt kényelmetlenné válhat a járás az égimeszelő cipőkben, sőt, jelentősen megnövelik a bokaficam esélyét, ráadásul a medencédet is előnytelenebb helyzetbe billentik, ami által nagyobb terhelés éri a gerincedet.

12 vagány, őszi cipőfazon városi kismamáknak

A kényelem mellett természetesen a külcsín sem mellékes szempont. Nézd meg, milyen vagány cipőfazonokkal teheted csajosabbá az őszi stílusodat!

Ezt is szeretjük