11 nélkülözhetetlen kiegészítő kismamáknak
Vidám apróságokkal is elterelheted a figyelmet a pocakodról, illetve finomíthatod a vonalaidat.

Dia

 	Bandázs 	A rugalmas kismamabandázs nemcsak hideg napokon nélkülözhetetlen, mint derékmelegítő, hanem arra is alkalmas, hogy elfedje a pocakod alsó részét, melyről könnyen felcsúszhatnak a derékig érő felsők. Lezser redőivel a csípőben szűkössé vált nadrágok problémáját is megoldhatod, amitől optikailag a domborodó hasad is kisebbnek tűnhet. Válassz légáteresztő, puha anyagú megoldást, amibe nem izzadsz bele.

Bandázs

A rugalmas kismamabandázs nemcsak hideg napokon nélkülözhetetlen, mint derékmelegítő, hanem arra is alkalmas, hogy elfedje a pocakod alsó részét, melyről könnyen felcsúszhatnak a derékig érő felsők. Lezser redőivel a csípőben szűkössé vált nadrágok problémáját is megoldhatod, amitől optikailag a domborodó hasad is kisebbnek tűnhet. Válassz légáteresztő, puha anyagú megoldást, amibe nem izzadsz bele.

Dia

 	Hajdísz 	Egy romantikus hajpánt a legegyszerűbb frizurát is bájosabbá teszi, ezáltal pedig felerősítheti a nőies kisugárzásodat. Ám arra is jó, hogy felülre vonzza a tekintetet, illetve megtoldja optikailag a magasságod. Ha hosszú sörénnyel rendelkezel, és nincs időd mindennap kreatív hajviseleteket kipróbálnod, fogd fel egy laza kontyba a fejtetődre, majd biggyessz rá egy ízléses fejdíszt. A fürtöktől megszabadított váll- és nyakív így sokkal karcsúbbnak fog tűnni.

Hajdísz

Egy romantikus hajpánt a legegyszerűbb frizurát is bájosabbá teszi, ezáltal pedig felerősítheti a nőies kisugárzásodat. Ám arra is jó, hogy felülre vonzza a tekintetet, illetve megtoldja optikailag a magasságod. Ha hosszú sörénnyel rendelkezel, és nincs időd mindennap kreatív hajviseleteket kipróbálnod, fogd fel egy laza kontyba a fejtetődre, majd biggyessz rá egy ízléses fejdíszt. A fürtöktől megszabadított váll- és nyakív így sokkal karcsúbbnak fog tűnni.

Dia

 	Fejkendő 	A háromszög alakú fejkendők ismét divatba jöttek, ám ezúttal bokrétára kötött hajdíszként funkcionálhatnak. Hasonló hatást érhetsz el velük, mint a masnis fejpántokkal, ráadásul könnyen a ruhád árnyalatához igazíthatod a színüket, hiszen nem kerülnek sokba, így többet is beszerezhetsz belőlük. Egy élénk, selymesen fénylő kendőtől a hajad is dúsabbnak tűnhet, és mivel a fejtetőre irányítja a figyelmet, megnyújtja a pufók arcvonásokat.

Fejkendő

A háromszög alakú fejkendők ismét divatba jöttek, ám ezúttal bokrétára kötött hajdíszként funkcionálhatnak. Hasonló hatást érhetsz el velük, mint a masnis fejpántokkal, ráadásul könnyen a ruhád árnyalatához igazíthatod a színüket, hiszen nem kerülnek sokba, így többet is beszerezhetsz belőlük. Egy élénk, selymesen fénylő kendőtől a hajad is dúsabbnak tűnhet, és mivel a fejtetőre irányítja a figyelmet, megnyújtja a pufók arcvonásokat.

Dia

 	Hosszú nyaklánc 	Ha rövid a nyakad, egy nagy pocak még inkább összenyomhatja a felsőtested, amitől optikailag zömökebbnek tűnhetsz. Ebben az esetben a V-alakú nyakkivágás szinte már kötelező, de ha nem tudsz mindig ilyen ruhadarabokat viselni, vesd be a hosszú nyaklánc trükkjét. Ez a kiegészítő nemcsak dekoratív, hanem ravasz is, mert megnyújtja az alakodat.

Hosszú nyaklánc

Ha rövid a nyakad, egy nagy pocak még inkább összenyomhatja a felsőtested, amitől optikailag zömökebbnek tűnhetsz. Ebben az esetben a V-alakú nyakkivágás szinte már kötelező, de ha nem tudsz mindig ilyen ruhadarabokat viselni, vesd be a hosszú nyaklánc trükkjét. Ez a kiegészítő nemcsak dekoratív, hanem ravasz is, mert megnyújtja az alakodat.

Dia

 	Lógós fülbevaló 	Fülönfüggőket általában tetszés alapján választ az ember, így talán nem is gondolod, milyen csalafintaságokra képesek, ha tudatosabban böksz rá a hozzád illő darabokra. Zömök, kurta nyak és rövid felsőtest esetén még kis pocakkal is terebélyesebbnek tűnhetsz, ám az arányok helyrebillentésével elbúcsúzhatsz ettől a tükörképtől. A V-kivágások, átlapolt felsők mellett vesd be a hosszan lecsüngő, keskeny formájú fülbevalókat, melyek megnyújtják a vonalaidat.

Lógós fülbevaló

Fülönfüggőket általában tetszés alapján választ az ember, így talán nem is gondolod, milyen csalafintaságokra képesek, ha tudatosabban böksz rá a hozzád illő darabokra. Zömök, kurta nyak és rövid felsőtest esetén még kis pocakkal is terebélyesebbnek tűnhetsz, ám az arányok helyrebillentésével elbúcsúzhatsz ettől a tükörképtől. A V-kivágások, átlapolt felsők mellett vesd be a hosszan lecsüngő, keskeny formájú fülbevalókat, melyek megnyújtják a vonalaidat.

Dia

 	Öv 	A terhesség utolsó hónapjaiban - különösen, ha széltében ívelt a pocakod, nem pedig hegyes formájú - a derékvonalad teljesen eltűnhet, amitől tömbszerűvé válhat az alakod. Mivel a ruháidat a hasad méretéhez kell igazítanod, a legtöbbjük zsákszerűen mutathat rajtad, de egy övvel megtörheted ezt az optikai hatást. Biggyeszd a felsőtested legvékonyabb pontjára, vagyis a mellek alá, így karcsúbb sziluettet nyerhetsz.

Öv

A terhesség utolsó hónapjaiban - különösen, ha széltében ívelt a pocakod, nem pedig hegyes formájú - a derékvonalad teljesen eltűnhet, amitől tömbszerűvé válhat az alakod. Mivel a ruháidat a hasad méretéhez kell igazítanod, a legtöbbjük zsákszerűen mutathat rajtad, de egy övvel megtörheted ezt az optikai hatást. Biggyeszd a felsőtested legvékonyabb pontjára, vagyis a mellek alá, így karcsúbb sziluettet nyerhetsz.

Dia

 	Kalap 	A magas nők egyik kiváltsága, hogy a terhességük alatt kevésbé szembetűnő a pocakjuk mérete. Mivel ilyenkor már nem ajánlott és amúgy sem kényelmes a magas sarkú cipő, más optikai csaláshoz kell folyamodnod, ha nem kimondottan sudár a termeted. Amennyiben bevállalós vagy, szerezz be egy formás kis kalapot, mely amellett, hogy megtoldja néhány centivel a magasságod, stílust ad a legszimplább öltözékednek is.

Kalap

A magas nők egyik kiváltsága, hogy a terhességük alatt kevésbé szembetűnő a pocakjuk mérete. Mivel ilyenkor már nem ajánlott és amúgy sem kényelmes a magas sarkú cipő, más optikai csaláshoz kell folyamodnod, ha nem kimondottan sudár a termeted. Amennyiben bevállalós vagy, szerezz be egy formás kis kalapot, mely amellett, hogy megtoldja néhány centivel a magasságod, stílust ad a legszimplább öltözékednek is.

Dia

 	Sálkendő 	A lágyan leomló sálkendőknek ma már nemcsak az a funkciója, hogy melegen tartsák a nyakat, hanem leginkább stílusteremtő tulajdonságaik miatt közkedveltek a divatban, így nem kell hűvösebb napokra várnod a bevetésükkel. Szerezz be egy hosszú darabot, kösd lazán a nyakadba úgy, hogy egy része lelógjon. Ez is roppant egyszerű módja az optikai alaknyújtásnak.

Sálkendő

A lágyan leomló sálkendőknek ma már nemcsak az a funkciója, hogy melegen tartsák a nyakat, hanem leginkább stílusteremtő tulajdonságaik miatt közkedveltek a divatban, így nem kell hűvösebb napokra várnod a bevetésükkel. Szerezz be egy hosszú darabot, kösd lazán a nyakadba úgy, hogy egy része lelógjon. Ez is roppant egyszerű módja az optikai alaknyújtásnak.

Dia

 	Óriáskarkötő 	Nagyon divatos és vidám kiegészítő az eltúlzott méretű karkötő, mellyel a hétköznapi szereléseidet is feldobhatod. Ráadásul tud egy titkot, amire soha senki sem gyanakszik: nagy kiterjedésével keskenyebbnek láttatja a karokat, és képes kecsesebbé varázsolni a tűpárnakezeket. Ám vigyázz, ne olyat válassz, ami ráfeszül a csuklódra, hagyd, hogy szabad mozgása legyen!

Óriáskarkötő

Nagyon divatos és vidám kiegészítő az eltúlzott méretű karkötő, mellyel a hétköznapi szereléseidet is feldobhatod. Ráadásul tud egy titkot, amire soha senki sem gyanakszik: nagy kiterjedésével keskenyebbnek láttatja a karokat, és képes kecsesebbé varázsolni a tűpárnakezeket. Ám vigyázz, ne olyat válassz, ami ráfeszül a csuklódra, hagyd, hogy szabad mozgása legyen!

Dia

 	Feltűnő napszemüveg 	Nagy pocak ide vagy oda, egy napszemüvegre mindig szükséged lehet, ám ezúttal bátrabban válogathatsz az élénk színű, extravagánsabb darabok közül, melyek bájosan keretezik az arcodat, ezáltal felülre vonzzák a tekintetet. Arra azonban ügyelj, hogy a fejformádhoz illő típusra essen a választásod - ha a várandósságod alatt kerekebb lett az arcod, semmiképp se vállalj be körlencsés megoldásokat, illetve túl széles szemüvegkereteket.

Feltűnő napszemüveg

Nagy pocak ide vagy oda, egy napszemüvegre mindig szükséged lehet, ám ezúttal bátrabban válogathatsz az élénk színű, extravagánsabb darabok közül, melyek bájosan keretezik az arcodat, ezáltal felülre vonzzák a tekintetet. Arra azonban ügyelj, hogy a fejformádhoz illő típusra essen a választásod - ha a várandósságod alatt kerekebb lett az arcod, semmiképp se vállalj be körlencsés megoldásokat, illetve túl széles szemüvegkereteket.

Dia

 	Leggings 	Tavasszal praktikus kiegészítő a testnadrág, mely könnyedén összeboronálható a hosszú kismamatunikákkal. Egy fekete leggings tulajdonosaként nem kell aggódnod a visszereid miatt, ám ha vizesedésre hajlamos a lábad, felejtsd el a túl szoros darabokat. Léteznek gyógyhatású, kompressziós megoldások is, melyek kifejezetten ajánlottak fáradékony futóművekre, és nem szorítják el a vérkeringésedet. A matt, sötét testnacik lábhosszabbító hatásáról se feledkezz meg!

Leggings

Tavasszal praktikus kiegészítő a testnadrág, mely könnyedén összeboronálható a hosszú kismamatunikákkal. Egy fekete leggings tulajdonosaként nem kell aggódnod a visszereid miatt, ám ha vizesedésre hajlamos a lábad, felejtsd el a túl szoros darabokat. Léteznek gyógyhatású, kompressziós megoldások is, melyek kifejezetten ajánlottak fáradékony futóművekre, és nem szorítják el a vérkeringésedet. A matt, sötét testnacik lábhosszabbító hatásáról se feledkezz meg!

Ezt is szeretjük
Fotó: