Édesburgonya krémleves
A családnak készült, újításnak.
Édesburgonya krémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 2 nagyobb édes burgonya
- 1 kis fej hagyma
- 1 kanál olívaolaj
- 1 mokkáskanál gyömbérpor
- só
- őrölt bors
- 2,5 dl főzőtejszín
- 2 csapott evőkanál liszt
- petrezselyemzöld
- _A tálaláshoz_
- levesgyöngy
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és felkarikázzuk. A hagymát nagyon apró kockára felvágjuk, majd egy kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a burgonyát, majd annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen csak, hogy ellepi. Sóval, borssal és gyömbérrel ízesítjük. Lassú tűzön puhára pároljuk a burgonyát. A tejszínbe belekeverjük a lisztet. A levest botmixerrel pürésítjük, majd behabarjuk a tejszínnel. A levest, gyöngyökkel és petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept