Hamarosan gondolatátvitellel küldhetünk sms-t?
Itt tart a tudomány
Íme, a telepátia kutatásának legújabb eredményei.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lehetségesnek tartod a telepatikus kommunikációt, vagy a kétkedők táborát erősíted? A tudomány jelenlegi állása meggyőzhet e láthatatlan információs csatorna létezéséről. 

Szintetikus telepátiának nevezik azt a kommunikációt, ami az agy és egy külső eszköz között jön létre. Ehhez az információátadáshoz nincs szükség kézmozdulatokra vagy hangra.

Protézisek

A szintetikus telepátiával foglalkozó kísérletek a hetvenes években kezdődtek a Kaliforniai Egyetemen. A kutatók célja olyan neuroprotézisek készítése volt, melyek képesek külső elektronikus eszközöket irányítani. 2008-ban a Pittsburghi Orvosi Egyetemen sikeresen megtanítottak egy neuroprotézissel ellátott majmot arra, hogyan irányítson gondolattal egy robotkezet.  

Üzenetek

Nemcsak az egészségügyet, de a hadászatot is foglalkoztatta a szintetikus telepátia kérdése. 2008-ban fektetett pénzt a katonaság a kutatásba, melynek során azzal kísérleteztek, hogyan lehet e-mailt, sms-t, hangüzenetet küldeni egyedül a gondolat segítségével.

EEG és társai

Ez célszerű megoldás a harctéren, mert a csatornát nem zavarhatják meg az ellenséges erők, viszont elvileg gyors és hatékony kommunikációt tesz lehetővé. Már ha sikerül dekódolni az üzenetet. De mégis hogyan volna lehetséges ez? A jelenlegi technika az EEG mintájára működik, ahol a szerkezet szintén az agyhullámokat olvassa.

Ezt az eszközt eredetileg arra találták ki, hogy a sztenderdtől való eltéréseket rögzítse az agyhullámokban. Az agy aktivitása általában 8 és 100 Hz között mozog. Az éber, aktív agy által kibocsátott hullámok 40 Hz körül mozognak, ezeket gamma hullámoknak is nevezik. Az alfa hullámok frekvenciája 8 és 12 Hz közötti, míg a béta hullámoké 12-30 Hz.

Gyógyító rezgések

A különböző hullámokat gyógyításra és a test harmonizálására is lehet használni. Szakértőnk elmondja, hogyan működnek a hangtálak.

Fordítás

Az agyhullámokat mérő eszközök meg tudják mondani, melyek az agy legaktívabb részei. Ez a kommunikációban úgy működhetne, hogy például, ha valakinek egy meghatározott agyterülete aktívabb, azt úgy lehet lefordítani, hogy az illető segítségért kiált. Ha viszont alfában van, az azt jelzi, hogy minden rendben. Ezek alapján lehet beüzemelni azt a számítógépet, amely lefordítja az üzeneteket. Legalábbis így okoskodnak a katonai telepátia kutatói.

Közülük azonban sokan úgy vélik, nemcsak a haditechnikában, de a hétköznapi életben is meg fognak jelenni ezek az eszközök. Talán most még nehezedre esik elképzelni, hogyan is váltható át mindez a hétköznapokra, de néhány évtizede még a chat sem volt annyira kézenfekvő vagy épp hihető verziója a kommunikációnak.

Ami a szórakoztatást illeti, létezik egy játék, melynek mindball - elmelabda a neve, és gondolatirányítással vezérelhető. Ez egyfajta meditációnak is felfogható, mert az a játékos nyer, akinek a legnyugodtabbak az agyhullámai, és a leginkább koncentrált.

Ezt is szeretjük