Nostradamus jóslata 2018-ra: ezt hozza az új év a jövendőmondó szerint
Nem túl biztatóak a próféciái.

konyv-Nostradamus
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Michel de Nôtre-Dame, azaz Nostradamus, IX. Károly francia király udvari orvosa, csillagász-asztrológus 1555-ben tollat ragadott, hogy különös gondolatait papírra vesse. A földön történő jövőbeni eseményekről írt, hívei pedig állítják, hogy visszatekintve több is beigazolódott belőlük.

Sokan úgy gondolják, hogy próféciáiban előrevetítette a francia forradalom kitörését, többek között a két világháborút, Napóleon és Hitler hatalomra lépését, de a Holdra szállást és még Diana hercegnő halálát is. Nostradamus állítólag arcát egy vízzel teli edénybe mártotta, amikor a jövőre vonatkozó víziók ébredtek benne.

Nostradamus jóslata 2018-ra

2018-ra Nostradamus nem túl fényes eseményeket jósolt, melyek közül egy-egy inkább sci-fibe illő lenne, de akadnak olyanok is, melyek akár meg is történhetnek.

Ahogy írja: a holtak felkelnek sírjaikból, és a Föld nemzetei közt változások lesznek. Olyan természeti katasztrófák érik a Földet, mint még soha.

Nostradamus egy harmadik világháború kitörését is jövendöli Próféciák című könyvében: Franciaországban hatalmas háború tör ki, és egész Európát támadás éri. Hosszú és borzalmas háború lesz, mely, ha egyszer véget ér, annak már csak kevesen örülhetnek - írja.

Két nagy világhatalom közt fog kitörni a háború, mely 27 éven át fog húzódni. Minden egy égen feltűnő hatalmas üstökössel indul majd, és mindaddig nukleáris terror és természeti katasztrófák sújtják majd a világot, amíg egy másik bolygó meg nem közelíti a Földet - jósolta Nostradamus.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pánikra semmi ok

Noha több jóslatáról is mondják, beigazolódott, ne feledjük, hogy próféciái az 1500-as években született, korabeli nyelvezeten íródott szövegek, így könnyen félrefordíthatók. Azt is érdemes észben tartani, hogy az ember, ha párhuzamokat próbál keresni a jóslatok és a valóság között, megfelelő mennyiségű fantázia és kreativitás mellett sikerrel is járhat. Végül egy feltételezés: egyesek azt állítják, Nostradamus jóslatainak egy része hamisítvány, a hamis sorok pedig az emberek manipulálására szolgáló, félelmet keltő eszközök lehetnek.

Természetesen nem lehet tudni, hogy utóbbiban van-e igazság, ahogyan azt sem lenne könnyű ellenőrizni, esett-e hiba a fordításban. Tény azonban, hogy Nostradamus 2017-re is jósolt olyat, ami szerencsénkre nem következett be: ugyancsak a harmadik világháború kitörését. Reméljük, a 2018-as jóslatokról is elmondhatjuk majd ezt jövő decemberben.

Ezt is szeretjük