Nagy őszi egészséghoroszkóp
Betegség fenyeget?
A horoszkóp elárulja, milyen veszélyfaktorok hathatnak az egészségedre, és mit tegyél.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ősz és az időjárás-változás sokak számára a megbetegedések kockázatát is rejti. A horoszkóp szerint azonban a betegségek nagy része lelki eredetű.

Sokszor a kimerültség, a stressz, a nyomasztó problémák vezethetnek az immunrendszer legyengüléséhez. A horoszkóp elárulja, mit tehetsz ebben az évszakban azért, hogy megőrizd az egészséged.

Kos (III. 21 - IV. 20.)

Ha a Kos jegyében születtél, lehet, hogy túlhajtottad magad a munkában, és az évnek még korántsincs vége. Próbáld meg csökkenteni a teendőidet, például úgy, hogy másra bízol néhány feladatot. Lehet, hogy rád férne egy új szemüveg, látogasd meg a szemorvost. Érdemes elkezdened meditálni, ezzel sokat tehetsz a kimerültség és a betegségek ellen.

Bika (IV. 21 - V. 20.)

Ha a Bika jegyében születtél,az egészségedet leginkább egy rossz szokás és a lustaság veszélyeztetheti. Talán a cigarettához ragaszkodsz, vagy hajlamos vagy túlenni magad. Ügyelj a mértékre, leginkább pedig arra, hogy milyen táplálékokat fogyasztasz. Ha teheted, termelj magadnak, néhány téli növényt még nem késő elültetned.

Ikrek (V. 21 - VI. 21.)

Ha az Ikrek jegyében születtél, az ősz remek alkalom arra, hogy ismét formába hozd magad, és újrakezdd a rendszeres testmozgást, amennyiben nyáron egy kicsit hanyagoltad. Ha nem vagy sportos alkat, akkor is meglátod, hogy jó hatással lesz az egészségedre a fizikai aktivitás. Ahogyan közeledik a tél, érzékenyebbé válhatsz a hurutos megbetegedésekre, de elegendő pihenéssel sokat tehetsz a megelőzésért.

Rák (VI. 22 - VII. 22.)

Ha Rák vagy, az aggodalom és a feszültség lehetnek a legnagyobb ellenségeid idén ősszel, melyek gyomor- és emésztési problémákhoz vezethetnek, ha nem foglalkozol velük tudatosan. A sport és egy olyan hobbi, ami energiával tölt fel, sokat segíthetnek abban, hogy rendezd az érzelmi problémáidat - még mielőtt testi tünetekben is hírt adnának magukról.

Oroszlán (VII. 23 - VIII. 22.)

Oroszlánként leginkább a kimerültség fenyeget, de ha nem veszed észre a tested és a lelked apró jelzéseit, akár keringési zavarok vagy szívproblémák is kialakulhatnak nálad. Mindezt megelőzheted azzal, ha tudatosabban táplálkozol. Érdemes kevesebb állati eredetű táplálékot fogyasztanod, illetve többet mozognod, de most inkább a finom, harmonizáló mozgások felé fordulj, mint a jóga vagy a tai chi.

Szűz (VIII. 23 - IX. 22.)

Ha a Szűz jegyében születtél, elsősorban az idegrendszeredet és általában a kedélyállapotodat fenyegethetik a káros hatások. Érdemes levezetned a felgyűlt feszültségedet, és szabadon engedned elnyomott agressziódat valamilyen intenzív sporttevékenységen - futáson vagy küzdősporton, harcművészeten - keresztül. Párologtass olyan illóolajat, ami jó hatással van a hangulatodra.

Mérleg (IX. 23 - X. 22.)

Ha a Mérleg jegyében születtél, nem kizárt, hogy az elmúlt időszakban magadra szedtél néhány pluszkilót, esetleg valamilyen fájdalmat tapasztalsz, vagy csak általában alacsony az energiaszinted. Lelki szinten ehhez talán az társul, hogy ellenállsz a valóság elfogadásának vagy egy fontos üzenet megértésének. Érdemes általános kivizsgálásra menned, de emellett meditálj is rendszeresen.

Skorpió (X. 23 - XI. 21.)

Ha Skorpió vagy, a függőség és a hatalomról szóló egojátszmák lehetnek a démonjaid, melyek az egészségedre is negatív hatást gyakorolhatnak. Ha hajlamos vagy arra, hogy a hátadon vidd a céget, vagy túl sok dologért akarsz felelős lenni - akár a munkában, akár a magánéletben -, ne csodálkozz, ha megfájdul a vállad vagy a hátad. Remek időszak ez számodra, hogy önismereti foglalkozásokba kezdj, és megtanuld kiengedni a kezedből a gyeplőt.

Nyilas (XI. 22 - XII. 21.)

Nyilasként hajlamos lehetsz az érzelmi evésre és arra, hogy hanyagold a testmozgást más, fontosabbnak tartott dolgok miatt. Emellett viszont valószínűleg folyamatos cselekvésben és gondolkodásban vagy. Ez elsősorban az idegeidre lehet rossz hatással, hosszabb távon pedig akár allergia kialakulására is számíthatsz. Ne feszítsd túl a húrt, találd meg az egyensúlyt a kötelességek és a szórakozás között.

Bak (XII. 22 - I. 20.)

Bakként hajlamos vagy a rugalmatlan gondolkodásra, és olykor mereven ragaszkodsz bizonyos elképzelésekhez, ami mozgásszervi problémákat okozhat. Valamilyen harmonizáló és nem túl megerőltető testmozgás rendszeres gyakorlásával elkerülheted ezt - a jóga és a tánc a leginkább megfelelőek -, valamint az is sokat segít, ha nem félsz szembenézni az érzéseiddel.

Vízöntő (I. 21 - II. 19.)

Eljött az ideje, hogy több rendszert vigyél az életedbe, legalábbis az egészségeddel összefüggő területeken. Érdemes tudatosabban táplálkoznod, illetve beiktatnod az életedbe a rendszeres testmozgást. Könnyebb, ha van elérendő célod. Különösen figyelj a fogaid és a csontozatod egészségére, ne feledkezz meg az elegendő kalciumbevitelről.

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

Halak (II. 20 - III. 20.)

Halakként a betegségeid nagy része lelki eredetű, melyek szorongásaidból adódnak, ezért a spirituális gyógyulásért kell tenned. Most légy te a legfontosabb önmagad számára, és ne nyomd el a vágyaidat, illetve ne szorítsd háttérbe a saját igényeidet valaki más miatt. Egészséged kulcsa a rendszer és a rendszeresség. Ügyelj rá, hogy kiegyensúlyozottan táplálkozz, emellett pedig mozogj is.

Ezt is szeretjük