Mi a legrosszabb tulajdonságod?
Hold-jegyed megmutatja
Nézd meg, mi a teendőd, ha rejtett szorongásaid miatt nem tudsz kibontakozni a párkapcsolatban!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A Hold érzelmeket, erőteljes ösztönöket, mintákat és ősi vagy karmikus öröklődéseket jelképez, melyek a tudattalan szintjén működnek. A Hold-jegy megmutatja azokat a még kielégítetlen szükségleteket és vágyakat, melyek életedet irányítják.

Ezek olyanok, mint egy régi magnetofonszalag, melyet önmagadnak játszol le, automatikusan reagálva a lelked mélyén eltemetett emlékekre. A szalagokon múltbéli élettapasztalatok, szülői nevelés, rejtett félelmek szerepelnek, de itt van elrejtve a megoldásuk kulcsa is. Olvasd el, hogy a neked milyen tanáccsal szolgál a Hold-jegyed! 

Holdjegyszámláló

Számold ki, melyik jegyben áll a Hold születési horoszkópodban, és olvasd el az elemzést!

Mikor születtél?
(év - hónap - nap - óra - perc)

Eredmény:

Hold a Kosban

Nemcsak azt szeretnéd, ha azonnal flottul mennének a dolgok, hanem azt is, ha tökéletesen sikerülnének. Ezt az elvárást aztán könnyen magad ellen fordíthatod, mert ha nem felelsz meg saját parancsaidnak, elbizonytalanodhatsz, ez pedig a dolgok halogatásához vezet. Határozatlanná válsz, ami abból fakad, hogy félsz alávetni magad mások kritikájának, és szorongsz attól, hogy elrontasz valamit. Ilyenkor gondolj arra, hogy a jegyedből adódó pozitív lendülettel úrrá tudsz lenni a tanácstalanságon, ha ugyanakkor figyelsz arra, hogy türelmes maradj a saját hibáiddal szemben is.

Hold a Bikában

A féltékenység az egyik mélyen rejlő gátad, és talán nehezen tudsz felejteni vagy megbocsátani. Hajlamos lehetsz dédelgetni a sértettséged, ami a Bika-Holdból adódó birtoklási vágy következménye. Gyakran ragaszkodsz olyan szokásokhoz, melyek ismerősek és megnyugtatók, de már nem válnak hasznodra, és a változásokkal szembeni ellenállásod erősítik. Ebben az esetben fontos, hogy megvizsgáld ezeket a múltbéli tapasztalatokat, és számba vedd, mit tanultál belőlük. Tartsd meg, ami előrébb visz, a többit pedig dobd el! Koncentrálj arra, hogy felismerd, milyen szerepet játszottál a történtekben, és ne csak a másikat okold az esetleges csalódásért!

Hold az Ikrekben

Hajlamos vagy arra, hogy kedved szerint alakítsd a kellemetlen tényeket is. Ez ideig-óráig megfelelő megoldásnak tűnhet, viszont hosszú távon szokásoddá válhat, hogy illúziókba menekülve kerüld el az érzelmi zűrzavart. Próbáld felismerni az ismétlődő mintákat, melyek szerint eddig éltél, ez segít megérteni, hogy hogyan távolodtál el a saját igazságodtól. Gyermeki éned hatására nehezen bízol mások érzelmeiben, de még a sajátjaidban is ritkán. Felnőtt éned viszont feloldhatja ezeket a gátakat, ha hagyod, hogy félelem nélkül elfogadd azokat az érzelmeket, melyek a múltban megrémítettek.

Hold a Rákban

Előfordulhat, hogy túlzottan erősre csomózod az érzelmi kötelékeidet, ami belső biztonságérzeted hiányából fakad, abból a túlzott és gyakran ok nélküli félelemből, hogy párod elhagy. Ezért könnyen kerülhetsz függő vagy kiszolgáltatott helyzetbe, amit az szünetet meg, ha a jelen pillanatnak szenteled magad, nem nosztalgiázol túl sokat, illetve nem vetítesz előre jövőbeli rémképeket, hanem elfogadod az élet örök körforgásának gondolatát. Ne feledd, azt a biztonságérzetet, amit keresel, nem valaki más tudja neked nyújtani, hanem csakis te magad!

Hold az Oroszlánban

Az egyik legnagyobb félelmed, hogy egyszer túl szürkévé és jelentéktelenné válsz mások szemében. Persze erre nem sok esély van, hiszen mindent megteszel azért, hogy csodáljanak és felnézzenek rád, és kellő számú hódolód is akad. Viszont túlzott büszkeséged gyakran elszigetel a saját érzelmeidtől, ami miatt nem tudod eldönteni, mit is akarsz a másiktól. Ebben a helyzetben hasznos, ha arra gondolsz, hogy mint mindenkinek, neked is rengeteg egyedi tulajdonságod van. Barátkozz a gondolattal, hogy mindenki különleges valamiben - ez megfoszt a görcsösségedtől és attól, hogy irigykedj másokra.

Hold a Szűzben

Erősen kritizálod magad, és ha nem tudsz megfelelni a magad által támasztott hatalmas elvárásoknak, máris elégtelennek érzed magad. Ez különösen jellemző lehet az érzékiségre és a szexuális életedre. Lehet, hogy attól félsz, hogy nem vagy elég jó az ágyban, ami elveszi minden kísérletező kedved. Ezzel máris ördögi körbe kerülhetsz, hiszen az élet más területein is igaz, hogy ha nem hagysz teret a spontaneitásnak, elzárod magad elől a fejlődés útját is. Foglalkozz minél többet képzelőerőd gyakorlatoztatásával, és szánj időt kreatív foglalatosságokra! Tanuld meg elfogadni, hogy az ember a hibáiból tanul!

Hold a Mérlegben

Görcsösen vágysz a kapcsolatokra, és ez a vágy akadályoz a legjobban. Elveszel a másik emberben, és hajlamos vagy alárendelni az érzelmeidet a másiknak, hogy megmaradjon a harmónia illúziója. Sokszor megelégszel a kevésbé jóval, csak hogy kapcsolatban élhess. Bár születésedtől kezdve romantikus alkat vagy, inkább választod a biztonságos kapcsolatot az igaz szerelem helyett, és úgy gondolod, partnerednek mindig a kedvében kell járnod. Koncentrálj arra, hogy a párkapcsolatban se veszítsd el önmagad. Jogod és kötelességed képviselni az igényeidet, mert a másik embernek is azzal teszel jót, ha őszinte vagy hozzá.

Hold a Skorpióban

Felfokozott érzelmekre van szükséged, valamint elkötelezettségre. Amikor lelkileg és testileg is kielégültél, megnő az erőd. Ezért félsz annyira attól, hogy elveszted ezeket az éltető elemeket. Ilyenkor bizonytalannak érzed magad, és újra a megszerzésükre indulsz. Lelki éhségedet viszont gyakran erőszakosságod mögé rejted. Akkor tudsz igazán segíteni önmagadon, ha lelki táplálékod saját belső tartalékaidból meríted, és nem máséból. Ehhez viszont el kell engedned azt a sok haragot, amit olyan helyzetekből raktároztál el, amikor elárultnak vagy cserbenhagyottnak érezted magad. Bocsáss meg a másiknak!

Hold a Nyilasban

Gyakran felindulásból és ösztönösen cselekszel, azután pedig megbánod, amit tettél. Néha próbálj gondolkodni is, mielőtt teszel valamit, hidd el, a türelem segít kivárni, amíg tisztán látod az utat magad előtt. Bár boldogan beszélsz az érzéseidről, gyakran teremtesz érzelmi gátakat a szavakkal ahelyett, hogy teljesen átéreznéd, mi játszódik le benned. Hajlamos vagy azt hinni, hogy máshol zöldebb a fű. Nehezen kötelezed el magad érzelmileg, és nem szereted, ha érzelmi téren valaki nagy igényeket támaszt veled szemben. Mielőtt továbblépnél azért, hogy egy álmot kergess, inkább maradj. Hidd el, hogy meg tudod oldani a felmerülő problémát.

Hold a Bakban

Rendkívül fegyelmezett és higgadt vagy, de ebben az is közrejátszik, hogy félsz mások véleményétől. Túl sokat foglalkozol azzal, hogy mit illik hinni és gondolni. Legtöbb érzelmi gátlásod az elnyomott érzésekből és az azoktól való félelemből fakad. Ahhoz, hogy ezt legyőzd, el kell engedned minden múltbéli tekintélyelvű kinyilatkoztatást, amit magadba szívtál. Előfordulhat, hogy az élettel kapcsolatos borúlátásod a veled szembeni elvárások hatására alakult ki. Ezért az a feladatod, hogy megtanulj bízni a saját érzéseidben és gondolataidban. Hangolódj rá a belső hangodra, és fogadd el, amit az intuíciód és az ösztöneid súgnak, mert hasznos tanácsadók!

Hold a Vízöntőben

Úgy tűnik, te elsősorban magától a kapcsolattól félsz - pontosabban az azzal járó elköteleződéstől és intimitástól. Bár látszólag nagyon nyitott és közvetlen vagy, valódi mélységeidet ritkán tárod fel, és a másokkal való közvetlen kapcsolat elől inkább magányba menekülsz. A másik oldalról viszont vágysz is a kapcsolatra, és ez a két, egymásnak feszülő erő hatalmas feszültséget okoz benned. Mivel mindez abból adódik, hogy nehezen barátkozol meg a földi körülményekkel, azzal segítesz a leginkább magadon, ha mindennap meditálsz, és nem feledkezel meg arról, hogy egy spirituális lény vagy, aki az emberiség útját járja.

 

Hold a Halakban

Hajlamos vagy az önfeláldozásra, melynek a rejtett bűntudat lehet az oka. Mivel ez alaptalan, meg kell tanulnod elhinni, hogy nem kell az áldozati bárány szerepét vállalnod, és megérdemled, hogy a te igényeid is érvényesüljenek. Ugyanakkor hajlamos vagy más emberek energiáit használni, vagy külső dolgokba kapaszkodni boldogságod reményében. Ahhoz, hogy ezt leküzdd, több tudatosságra van szükséged. Ezt úgy érheted el, ha csak megfigyeled az érzéseidet, de nem engedelmeskedsz nekik rögtön. Tanulj meg nemet mondani, és törekedj arra, hogy érzelmi alapú döntéseid mellett azt is vedd figyelembe, mit súg az eszed!

Cikkünk Judy Hall Kristályzodiákus című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

hold3
  • személyiség
  • horoszkóp

Miben vagy a legjobb?

ferfi kek szem
  • horoszkóp
  • holdhoroszkóp

Férfi Hold-horoszkóp

Ezt is szeretjük