Mennyire vagy intellektuális?
Így árul el az írásod!
Intellektuális, érzéki vagy inkább realista típusba tartozol? Írásképed sok mindent elárul jellemedről.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A világot sokfajta megközelítéssel lehet birtokba venni. Egyesek szellemi síkon, mások az érzékek mentén, míg akadnak, akik gyakorlati úton közelítenek a hétköznapokhoz.

Ha érdekel, hogy te magad melyik típusba - intellektuális, érzéki vagy realista - tartozol, a grafológia segítségedre lehet ebben. Írásod alapvetően három részre osztható: alsó, közép-, illetve felső zónára.

Felső zónás betű például folyóírásban az F és a T, középzónás az O és az S, míg alsó zónás a G és az Y. A három zóna egymáshoz való viszonya, illetve valamely zóna túlsúlya dönti el, melyik típusba tartozol.

Felsőzóna-dominancia - intellektuális típus

Ha a felső zóna dominál, vagyis hangsúlyosabb, mint a másik kettő, akkor a felemelkedés, a magasra jutás vágya cselekedeteid legfőbb mozgatórugója. Intellektuális törekvésekkel szeretnél kiemelkedni a hétköznapokból.
Fakadhat ez valódi tudásvágyból, ugyanakkor önbecsülési kívánalmakból is. Tehát, ha úgy érzed, még van mit tanulnod - és teszel ennek érdekében -, írásodban akkor is a felső zóna dominál.

Alsózóna-dominancia - érzéki típus

Az alsó zóna a gyökereket jelenti, a vitalitás fokmérője lehet. Ha az alsó zóna csökevényes, az írás kisbetűs, és az írás nyomatéka gyenge, akkor alacsony energiaszintet sejtet. Az érzékiség, a szexuális vágyak és igények, egyáltalán a testi szükségletek nagyságával arányos az alsó zóna. A hangsúlyos alsó zóna különösen akkor utal erős testi vágyakra, illetve kiegyensúlyozott szexualitásra, ha telt. Amennyiben inkább hegyes, úgy prüdériára utal.

Középzóna-dominancia - realista típus

A középzóna dominanciája a gyakorlathoz, a mindennapokhoz való kötöttséget jelzi. Ha mindez lassú írómozgással és vastag vonallal párosul, úgy jó realitásérzéket, konkrétumokban való gondolkodást mutat. A kiegyensúlyozott, nagy középzóna egyúttal fejlett önbizalmat és önértéktudatot is hirdet.

Ugyanakkor a túlzottan hangsúlyos középzóna - ha nem kapcsolódik hozzá kiegyensúlyozott felső és alsó szár - egoizmust és erős birtoklási vágyat is jelezhet.

Cikkünk W. Barna Erika Beszél az írás című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

kez ir toll
  • kézírás
  • személyiség

Mekkora betűkkel írsz?

toll no
  • kézírás
  • személyiség

Álló, jobbra vagy balra dőlt?

Ezt is szeretjük