Melyik elembe tartozol?

Ilyennek lát a külvilág

Minden embert foglalkoztat, vajon a háta mögött hogy értékelik pozitív vagy negatív tulajdonságait. Te is szeretnéd tudni, mit gondolnak rólad?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A zodiákus 12 csillagjegye négy ősi elembe sorolható. Az elemek pedig igen pontosan leírják a csillagjegyek közös tulajdonságait. Van elem, mely kimondottan földhözragadt, míg más szárnyalni szeret. De mindegyiknek van bőven pozitív és negatív jellemzője is.

Tűz jegyek: Kos, Oroszlán, Nyilas

Pozitív tulajdonságaid

Hihetetlenül lelkes és optimista tudsz lenni. Ezekből a tulajdonságaidból nem pusztán te magad profitálhatsz – pillanatok alatt átragasztod jó kedvedet és derűdet környezetedre is.

Ahol te megjelensz, ott szó sem lehet unalomról vagy szomorúságról. Környezeted nagyra értékeli spontaneitásodat és eredeti gondolataidat. Összességében ambiciózusnak, spontánnak és igen kreatívnak tartanak.

Negatív tulajdonságaid

Extravaganciáddal néha túllősz a célon. Ismerőseid és barátaid általában úgy értékelik különcségedet, mint egy újabb olyan tulajdonságodat, mellyel szeretnéd felhívni magadra a figyelmet. Ráadásul erre semmi szükség, hiszen szinte mindig te állsz a középpontban. Gyakran megesik veled, hogy tolakodó vagy, olykor kimondottan agresszív lehetsz másokkal. Próbálj kicsit kevésbé rámenős lenni, és vedd figyelembe mások igényeit is.

Víz jegyek: Rák, Skorpió, Halak

Pozitív tulajdonságaid

Te vagy az az ember, aki még mindig megingathatatlanul hisz a romantikában és az érzelmek hatalmában. Kimondottan érzékeny és sebezhető vagy. Környezeted pontosan tudja, hogy, ha együttérzésre van szüksége, hozzád kell fordulnia. Bárkinek a problémáját szívesen meghallgatod, és minden igyekezeteddel azon vagy, hogy segíts barátaidnak. Alapvetően önzetlen, békeszerető és lojális ember vagy.

Negatív tulajdonságaid

Túlérzékenységeddel könnyen mehetsz környezeted idegeire. Bizonytalan és szentimentális személyiséged előnyödre válik, ha az archetipikus nőt kell előadnod bizonyos szituációkban. Erre azonban egyre kevesebb szükség van a hétköznapokban. Épp ezért próbálj kevéssé ingatag és túlérzékeny lenni. Előnyödre válhat, ha időnként erőt veszel magadon, és igyekszel határozottabban fellépni olyan szituációkban, melyek magabiztosságot követelnek tőled.

Föld jegyek: Bak, Bika, Szűz

Pozitív tulajdonságaid

Racionalitás és előrelátás – ez lehetne a két legfőbb jelszavad. Téged nem érhetnek váratlan meglepetések, hiszen minden lépésedet jó előre megtervezed, és általában fel vagy készülve egy kisebb atomtámadásra is. Barátaid pontosan tudják, hogy hozzád érdemes fordulniuk, ha tanácsra van szükségük. De téged keresnek akkor is, ha csak biztatásra, lelkizésre vágynak. Nagyra értékelnek türelmed, empátiád és toleranciád miatt.

Negatív tulajdonságaid

Sokszor előfordul veled, hogy túl erősen függsz a körülményektől, valamint környezeted eseményeitől. Ezt többnyire fantáziátlanságnak, valamint a kreativitás hiányának értékelik ismerőseid, barátaid.

Nem is tévednek nagyot, hiszen jellemző rád, hogy görcsösen ragaszkodsz a hagyományokhoz és az ósdi erkölcsökhöz. Ritkán kezdeményezel új kapcsolatokat, mivel nem vagy kimondottan kalandvágyó. Próbáld néha félretenni gyanakvásodat és bizonytalanságodat, rád férne már egy kis lazulás.

Levegő jegyek: Mérleg, Vízöntő, Ikrek

Pozitív tulajdonságaid

Mint elemed is mutatja, igazán könnyed és felszabadult vagy. Környezeted értékeli aktivitásodat és eleven természetedet. Barátaid a veled töltött idő során önmagukat is sokkal fesztelenebbnek, életvidámabbnak érzik – és mindezért roppant hálásak is neked. Kommunikációs készségedet szinte semmi nem akadályozza – mások is elismerik barátságos és nyitott stílusodat. Többnyire békeszerető, harmonikus és liberális embernek ismernek.

Negatív tulajdonságaid

Hajlamos vagy a csapongásra – olyan helyzetekben is, amikor komoly és megfontolt viselkedésre, valamint határozott döntésekre lenne szükség. Épp ezért környezeted gyakran tart megbízhatatlannak és következetlennek. Nem vagy kimondottan szilárd személyiség – cselekvéseidből gyakran hiányzik a folytonosság, és olykor előszeretettel mellőzöd a racionalitást is.

Próbálj néha kicsit földhözragadtabb lenni, és ragaszkodni a kézzelfogható valósághoz.

Cikkünk Karen Hamaker-Zondag A bolygók
szimbolikája a horoszkópban
című könyve alapján
készült.

Ajánljuk neked ezt a kötetet, ha szeretnéd megérteni a horoszkópelemzés pszichológiai vonatkozásait. De akkor is lebilincselő olvasmány, ha pusztán csak arra vagy kíváncsi, mit miért tesznek az emberek. Az író, Karen Hamaker-Zondag a jungi archetípusok szimbolikáját ötvözi a tradicionális asztrológia szimbólumaival. Ezzel kellően szilárd elméleti alapot nyújt az asztrológia azon tanulói számára, akik a horoszkópelemzést a felszínes ismereteken túlmenően, teljes mélységében szeretnék elsajátítani.

Kiadja a Bioenergetic Kiadó.
Ára 1700 Forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük