Egykor boldogság lengte be, ma félelem uralkodik itt: lerombolt épületek belülről
Valamikor településeik ékei voltak, a háborúk és természeti katasztrófák miatt mára azonban csak árnyékai régi önmaguknak.

szellemhaz cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyönyörű szakma az építészeké, hiszen tudásuk és szükséges eszközeik birtokában szinte naponta felhúznak egy újabb remekművet a világ különböző pontjain. Egyes épületekből lakóházak lesznek, másokból bevásárlóközpontok, kórházak, templomok vagy gyárak.

A sors útjai azonban kifürkészhetetlenek, és, ahogy azt a nemrég kigyulladt Notre Dame példája is bebizonyította, teljesen kiszámíthatatlan, meddig gyönyörködhetünk szépségükben. Háború, természeti katasztrófák, de az emberi nemtörődömség is rányomhatja bélyegét egy-egy építészeti alkotásra. 

Lerombolt épületek belülről

Ha bármelyik tényező bekövetkezik, a létesítmények régi fénye lassacskán megkopik: ahol egykor nevetés és jókedv lakozott, ott felüti fejét az elhagyatottság, és előbb-utóbb valóságos kísértettanyává változik. Hasonló sorsra jutottak az alábbi objektumok, melyeknek egykor volt gazdájuk, ma viszont, aki csak teheti, messzire elkerüli őket. 

Ezt is szeretjük