Hátborzongató családi fotó! Egy nappal később mindenkit megölt az apa
Kilencvenöt év múltán is csak találgatnak, miért irtotta ki családját Charles Lawson.

soretes-puska
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Charles Lawson egyszerű ember volt. 1927-ben feleségével és gyermekeivel vettek egy farmot Germantonban, Észak-Karolina államban, Stoke megyében, ahol dohányt termesztettek.

Két évvel később, az 1929 karácsonyát megelőző napon a családfő vásárolni vitte hét gyermekét és feleségét, majd egy fényképészhez is bementek, ahol már ünnepi ruhában készült róluk a cikkünkben is szereplő családi fotót. Ami ezután történt, felfoghatatlan, véres tragédia.

Nyolcszoros gyilkosság a Lawson családban

1929 karácsonya első napjának délutánján Charles Lawson egy sörétes puskával lemészárolta az egész családját, majd végzett önmagával is - egyedül legidősebb fiának, Arthurnak kegyelmezett. Valószínűleg előre eltervezte a gyilkosságot, erre utal a költséges karácsonyi ruhavásárlás, melyet a szerény anyagi körülmények között élő család nem engedhetett meg magának.

A Lawson család. Balról: Arthur, Marie, Charles, Fannie - Mary Lou a kezében -, James, Maybell, Raymond és Carrie.
A Lawson család. Balról: Arthur, Marie, Charles, Fannie - Mary Lou a kezében -, James, Maybell, Raymond és Carrie.

Csak a legidősebb fiú maradt életben

A mészárlást két kislányával, a 12 éves Carrie-vel és a 7 éves Maybell-lel kezdte, akiket a farm csűrjében lőtt agyon sörétes puskájával. Ezt követően visszatért a házba, és feleségével, Fannie-vel is végzett, majd következett a 17 éves Marie, a legidősebb lány. A két kisebb fiú, a 4 éves James és a 2 éves Raymond rémültem elbújtak a házban, ám az apa megtalálta őket, és nekik sem kegyelmezett. Utolsóként a négy hónapos Mary Lout ölte meg, aki a kiságyában feküdt. Az elhunyt családtagokra a szomszédok találtak rá, akik a puskalövésre és a sikításra lettek figyelmesek.

A holttesteket karukat a mellkasuk előtt összekulcsolva találták. A családfő a közeli erdőbe menekült, ahol magával is végzett. A tragédia egyetlen túlélője a legidősebb fiú, a 18 éves Arthur volt, akit az apa néhány órával a gyilkosságok elkövetése előtt küldött el otthonról. Ő 1945-ben hunyt el autóbalesetben.

Mi volt az indíték?

A felfoghatatlan mészárlás sokáig foglalkoztatta a közvéleményt, és a későbbiekben is sok dal inspirációjául szolgált - köztük volt a Stanley Brothers által 1956-ban rögzített, The Story of The Lawson Family című dal.

Számos elképzelés született, mellyel próbálták megmagyarázni a családfő tettét. Az egyik szerint nem sokkal a gyilkosságok előtt a családfő fejét árokásás közben ütés érte, mely esetleg neurológiai problémákat idézett elő.

A másik - és talán legelterjedtebb - nézet szerint a családfő és a legidősebb lány között vérfertőző viszony volt. Charles eszerint teherbe ejtette 17 éves lányát, és nem látott más kiutat, hogy elkerüljék a szégyent. Ezt az elméletet támasztotta alá később egy bizonyos Ella May nevű nő, aki magát Marie barátnőjének vallotta. A teljes igazságot azonban az apa magával vitte a sírba.

A cikk az ajánló után folytatódik

Életre kelt horrorfilmek

Van, aki Freddy Kruegert, míg más a Sikoly álarcos gyilkosát másolta. Felfoghatatlan tragédiák történtek a filmek nyomán.

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük