Hátborzongató családi fotó! Egy nappal később mindenkit megölt az apa

Kilencvenöt év múltán is csak találgatnak, miért irtotta ki családját Charles Lawson.

soretes-puska

Charles Lawson egyszerű ember volt. 1927-ben feleségével és gyermekeivel vettek egy farmot Germantonban, Észak-Karolina államban, Stoke megyében, ahol dohányt termesztettek.

Két évvel később, az 1929 karácsonyát megelőző napon a családfő vásárolni vitte hét gyermekét és feleségét, majd egy fényképészhez is bementek, ahol már ünnepi ruhában készült róluk a cikkünkben is szereplő családi fotót. Ami ezután történt, felfoghatatlan, véres tragédia.

Nyolcszoros gyilkosság a Lawson családban

1929 karácsonya első napjának délutánján Charles Lawson egy sörétes puskával lemészárolta az egész családját, majd végzett önmagával is - egyedül legidősebb fiának, Arthurnak kegyelmezett. Valószínűleg előre eltervezte a gyilkosságot, erre utal a költséges karácsonyi ruhavásárlás, melyet a szerény anyagi körülmények között élő család nem engedhetett meg magának.

A Lawson család. Balról: Arthur, Marie, Charles, Fannie - Mary Lou a kezében -, James, Maybell, Raymond és Carrie.
A Lawson család. Balról: Arthur, Marie, Charles, Fannie - Mary Lou a kezében -, James, Maybell, Raymond és Carrie.

Csak a legidősebb fiú maradt életben

A mészárlást két kislányával, a 12 éves Carrie-vel és a 7 éves Maybell-lel kezdte, akiket a farm csűrjében lőtt agyon sörétes puskájával. Ezt követően visszatért a házba, és feleségével, Fannie-vel is végzett, majd következett a 17 éves Marie, a legidősebb lány. A két kisebb fiú, a 4 éves James és a 2 éves Raymond rémültem elbújtak a házban, ám az apa megtalálta őket, és nekik sem kegyelmezett. Utolsóként a négy hónapos Mary Lout ölte meg, aki a kiságyában feküdt. Az elhunyt családtagokra a szomszédok találtak rá, akik a puskalövésre és a sikításra lettek figyelmesek.

A holttesteket karukat a mellkasuk előtt összekulcsolva találták. A családfő a közeli erdőbe menekült, ahol magával is végzett. A tragédia egyetlen túlélője a legidősebb fiú, a 18 éves Arthur volt, akit az apa néhány órával a gyilkosságok elkövetése előtt küldött el otthonról. Ő 1945-ben hunyt el autóbalesetben.

Mi volt az indíték?

A felfoghatatlan mészárlás sokáig foglalkoztatta a közvéleményt, és a későbbiekben is sok dal inspirációjául szolgált - köztük volt a Stanley Brothers által 1956-ban rögzített, The Story of The Lawson Family című dal.

Számos elképzelés született, mellyel próbálták megmagyarázni a családfő tettét. Az egyik szerint nem sokkal a gyilkosságok előtt a családfő fejét árokásás közben ütés érte, mely esetleg neurológiai problémákat idézett elő.

A másik - és talán legelterjedtebb - nézet szerint a családfő és a legidősebb lány között vérfertőző viszony volt. Charles eszerint teherbe ejtette 17 éves lányát, és nem látott más kiutat, hogy elkerüljék a szégyent. Ezt az elméletet támasztotta alá később egy bizonyos Ella May nevű nő, aki magát Marie barátnőjének vallotta. A teljes igazságot azonban az apa magával vitte a sírba.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Életre kelt horrorfilmek

Van, aki Freddy Kruegert, míg más a Sikoly álarcos gyilkosát másolta. Felfoghatatlan tragédiák történtek a filmek nyomán.

Képek: Getty Images.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük