"Még mindig emlékszem a napra, amikor meghaltam a tűzben" - Hátborzongató mondatok, amiket gyerekek mondtak
Szülők meséltek arról, milyen ijesztő dolgok hagyták el a gyerekeik száját.

szellemek
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyerekek tényleg látnak rég elhunyt embereket, és emlékeznek az előző életükre, vagy csak az élénk fantáziájuk szüleménye az az egy-egy elejtett mondat, ami a frászt hozza a szülőkre? Több helyen is lehet olvasni ilyen esetekről, amik egytől-egyig vérfagyasztóak.

Erre nem igazán lehet tudományos magyarázatot adni, hiszen vannak, akik hisznek a spirituális lényekben vagy a reinkarnációban, és vannak, akik szkeptikusak ebben a témában. Azt azonban mindenki elismeri, hogy a gyerekek sokszor mondanak hátborzongató dolgokat. Előfordul, hogy olyan emberről beszéltek, aki még a születésük előtt meghalt, vagy éppen az előző életükből jelentek meg nekik emlékképek.

Gyerekek, akik többet látnak, mint mi

„Amikor a fiam hároméves volt, magától elkezdte énekelgetni azt a lengyel gyerekdalt, amit a férjem nagymamája szokott dúdolni a család gyerekeinek. A nagymama már jóval a fiam születése előtt elhunyt, és mi sosem énekeltünk neki lengyel dalokat.”

„A lányom nagyjából ötéves lehetett, amikor azt mondta, én vagyok a valaha volt legjobb anyukája. Mondtam neki, hogy én vagyok az egyetlen anyukája, mire ő azt mondta, hogy én már a harmadik vagyok, de engem szeret a legjobban.”

„Egyszer kocsival mentünk, és füstöt láttunk a közelben, és mellettünk haladtak el a tűzoltók is. Erre azt mondtam: hűha, valahol tűz van nem messze tőlünk. Mire a kisfiam így felelt: még mindig emlékszem a napra, amikor meghaltam a tűzben".

ijeszto-gyerek
Fotó: appletat / Getty Images Hungary

„A hároméves gyerekem kérdezte tőlem, hogy mi történik velünk, ha meghalunk? Nem voltam felkészülve erre, és hirtelen csak kerestem a szavakat, mire azt mondta, hogy mindegy, nem érdekes, már emlékszik rá. Újra megszületünk. Azonnal megfagyott bennem a vér.”

„Pár hónapja meghalt a barátom, és meglátogattam a családját, ahol ott volt a kis unokaöccse is. Elkezdtem sírni, odajött, és megkérdezte, mi a baj, mondtam, hogy szomorú vagyok, amiért meghalt a párom. Furcsán nézett rám, majd azt mondta, hogy ne sírjak, hiszen ott ül a hátsó verandán.”

„Egy este az egyik barátom gyerekeire vigyáztam. A legfiatalabb gyerek, aki olyan öt év körüli volt, elkezdett lerajzolni egy női alakot, aki a mennyezetről lóg. Ezután rám nézett, és azt mondta: ő mondta, hogy rajzoljam ezt. El fog jönni érted. Rejtőzz el!”

„Anyukám azt mesélte, hogy amikor hároméves voltam, gyakran bámultam előre a semmibe, majd amikor megkérdezte, mit nézek, azt feleltem, hogy egy lányt. Megkérdezte, hogy néz ki a lány, akit látok, én pedig elmondtam, hogy fehér, aztán fekete, aztán megint fehér és fekete. Anyukám utánanézett, és a házban, ahol laktunk, korábban meghalt egy fiatal lány, aki élve égett el.”

Mit tehet a szülő ilyen esetben?

Ha a gyerek valami furcsát, hátborzongatót mond, nem kell egyből bepánikolni, nem szabad, hogy azt érezze, hogy valami rosszat csinált. Idővel ezek a furcsaságok úgyis maguktól elmúlnak.

Érdemes azonban figyelni, hiszen ha a gyerek sokszor elvonul, magába fordul, beszél valakihez, az egy képzeletbeli barátra is utalhat - fontos, hogy ne egy álomvilágba meneküljön, ami antiszociálissá teheti, hanem valódi emberek között gyűjtsön valódi élményeket.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szellemjárta helyek Magyarországon: mutatjuk, hova menj, ha egy kicsit borzongani akarsz

Ezek a helyek nem csak látványra elrettentőek. A környékbeli legendák és történetek szellemjelenésekről, átkokról, megmagyarázhatatlan esetekről adnak számot.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük