Mikor sikeres a fogyókúra vagy a takarítás?
Tudtad, hogy a Hold minden mozdulatodat befolyásolja? Sok sikertelenségért okolhatod a rossz időzítést.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Már az őseink is megfigyelték, hogy a Holdnak nagy szerepe van életünkben, mert befolyásolja az összes biológiai rendszert a Földön, jelképezi a változásokat és a ritmust. Rájöttek, hogy mindennek megvan a maga megfelelő ideje, így például az ültetésnek, a szüretnek, a gyógynövények begyűjtésének, de a takarításnak vagy a szépségápolásnak is. Mivel mi, emberek is biológiai lények vagyunk, a Hold befolyásolja a mindennapokat, a hangulatot, ezenkívül kihat a cselekedeteinkre és a kapcsolatok minőségére.

Újhold

Az újhold akkor látszik, amikor a Hold együtt áll a Nappal ugyanabban az állatövi jegyben. Az újhold kedvező bármilyen dolgok elkezdéséhez. Ilyenkor érdemes böjtölni, mert a szervezet méregtelenítési készsége a legmagasabb.

Ha valamilyen rossz szokásodtól meg szeretnél szabadulni, kezdd el ezen a napon, könnyebben viseled az „elvonással” járó kellemetlenségeket.

Ősidők óta úgy tartják, hogy újholdkor és közvetlenül előtte legalább három nappal nem ajánlatos mágikus rituálékat végezni, mert ez a Holdnak a legsötétebb időszaka − naptárakban is fekete koronggal jelzik. Az újhold szülöttei az átlagnál nagyobb teljesítményre képesek.

Növő hold

Ahogyan a Hold hétnapos útja során kezd távolodni a Naptól − növekedő fázisban van − növő holdat láthatsz az égbolton. A növő hold ideje alkalmas növekedéshez, terjeszkedéshez. Ha ebben az időszakban építő, erősítő anyagokat vagy gyógyszert viszel be a szervezetedbe, azok kétszeresen hatnak. Ha fogyókúrázol, a megszokottnál kevesebbet egyél.

Megfigyelések szerint nemcsak teliholdnál, hanem a növő holdnál is általában több gyermek születik, mint máskor. A növő holdnál született emberek általában több folyadékbevitelt igényelnek. Ekkor kedvezőtlenebbül alakulnak a sérülések vagy a műtét utáni gyógyulás.

Telihold

Amikor a Hold a következő hét nap után szembe kerül a Nappal, bekövetkezik a telihold. Több nyugtalanságot és feszültséget hoz, főleg érzékenyebb embereknél. Ilyenkor sokan nem tudnak aludni, az alvajárók felfedezőútra kelnek. Sérüléseknél vagy műtéteknél a sebek jobban véreznek, mint máskor.

Teliholdnál több bűncselekmény és erőszakos cselekedet történik, megnő a balesetek száma, és a szülészeten a vártnál hamarabb beindulnak a szülések, több baba születik. A teliholdkor gyűjtött és fogyasztott gyógynövények a leghatékonyabbak.

Fogyó hold

Ezután, amikor a következő hét nap alatt az utolsó negyedet éri el a Hold, fogyó holdfázisról beszélünk. Ez az időszak bárminek a befejezéséhez kedvező. Ha egyébként is fogyókúrázol, most többet ehetsz, mert ezekben a napokban nem hízol annyira. A fogyókúrát mindig fogyó holdkor érdemes elkezdeni. A házi- és egyéb munkát könnyebben és hatékonyabban el tudod végezni fogyó holdkor, mint máskor. Sokkal tisztábbak lesznek a ruháid, és könnyebben szabadulsz meg a makacs foltoktól, ha a mosást víznapokra − Rák, Skorpió, Halak − ütemezed be.

Pattanások kezelésére legalkalmasabb a fogyó hold, mert ilyenkor nem keletkeznek sebek. Ha tartós szőrtelenítésre vágysz, várd ki a fogyó holdat a Bikában, hosszabb ideig nem nő vissza a szőr. A fogyó hold napjain a műtétek is jobban szoktak sikerülni. Az ekkor született emberek érzelmi ügyeikben óvatosabbak, racionálisabbak.

Ha figyeled a Hold járását, sokkal hatékonyabban, kevesebb erőfeszítéssel, több időmegtakarítással jobb eredményeket tapasztalhatsz. Érdemes kipróbálni, van benne valami.

OLVASD EL EZT IS!

mobil no
  • horoszkóp
  • aszcendens

Miben vagy te a legjobb?

Ezt is szeretjük