Álmodban menekülsz, eltévedsz? Ismerd meg, mi korlátoz az életben
Forgolódsz, izzadsz, felriadsz? Az ilyen álmok a titkos félelmeidet türközik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vannak olyan álmok, melyek kifejezetten a szorongásos álomtípusba tartoznak. Ilyen például, ha azt álmodod, hogy menekülsz, csapdába estél, eltévedtél vagy üldöznek.

Általában az ilyen álmok elfojtott, mélyen rejlő félelmeidet testesítik meg, melyekről valamilyen okból nem szeretnél tudomást venni.

Üldözés

Ha üldöznek, akkor a legdominánsabb érzelmed a félelem és a tehetetlenség. Tiszta erődből futsz, de mégsem haladsz, lábaid mintha cementbe ragadtak volna, és te nem tudsz ellene mit tenni. Az üldözéses álmokban nagyon fontos, hogy hogyan végződik: elkap üldöződ vagy sikerül elmenekülnöd? Van elég bátorságod, hogy megfordulj, és ellentámadásba kezdj, vagy csak szaladsz? Ha képes vagy szembenézni az ellenséggel, akkor a félelemérzet hamar elmúlik, és a tehetetlenség is elpárolog.

Az ilyen álmok valójában belső sugallatok. Azt szimbolizálják, hogy lelki fejlődésed érdekében meg kell szabadulnod szükségtelen érzelmeidtől, félelmeidtől és problémáidtól. Ha nem sikerül rájönnöd, hogy miben kellene változnod, vagy éppen maga a változás nem megy, akkor az álom visszatérővé válhat.

A csapda

Nem nehéz párhuzamot vonni azok közt az álmok és a való élet közt, melyekben egy ketrecbe vagy csapdába esel, ahonnan nem találod a kiutat, és szabadságodban korlátozottnak érzed magad. Mi az, ami frusztrál? Mi tart vissza? Képesnek érzed magad a felelősségvállalásra? Úgy érzed, hogy korlátaid leküzdése meghaladja a képességeidet? Valami fenyegeti a személyes szabadságodat? Vagy talán saját önbizalomhiányod korlátoz abban, hogy végre megtedd azt, amire vágysz, és kiteljesedj? Ha megtalálod, hogy mi az, ami korlátoz, rossz álmod is megszűnik, ez egészen biztos.

A nyugodt alvás záloga

A mandarin-, narancs esszencia, kamilla-, levendula-, és szantál illóolaj keveréke gondoskodik arról, hogy lágy, nyugodt hangulat uralkodjon a hálószobában, vagy akár a babaszobában is.

További információkat itt találsz.

 

Promóció

Támadás

A támadásról szóló álmok nagyon hamar fordulnak üldözéses álmokba, hiszen a támadásra könnyen reagálhatsz meneküléssel. A támadó általában igen változatos. Lehet egy valós személy, egy állat, egy szörny, egy misztikus lény vagy akár egy ember, akit a valóságban nem is ismersz. Ilyenkor nem is kell nagyon messzire menned ahhoz, hogy azonosítsd támadódat.

Van megoldatlan konfliktusod valakivel, például a munkahelyeden? A konfliktusok alanyai könnyedén válhatnak támadókká álmaidban. Ha nem találsz olyan külső személyt, akivel kapcsolatotokban ideiglenesen - vagy akár állandóan - agresszió tapasztalható, akkor magadba kell nézned, hátha álmod belső küzdelemről árulkodik.

Cikkünk Caro Ness Titkok nélkül - Álomfejtés című könyv alapján készült

Életünk egyharmadát alvással töltjük, és ezen időszak bő egyötödében álmodunk is. Álmainkban emlékképeink, tapasztalásaink, vágyaink szimbolikus formában jelennek meg. A könyv esettanulmányokkal szemlélteti a leggyakoribb álomfajtákat, értelmezi azokat, miközben megismertet az álomkutatás történetével és legkiemelkedőbb alakjaival is.

Kiadja: Scolar Kiadó
Megjelenés éve: 2006
Eredeti ár: 1 490 forint 

Itt megrendelheted! »

Ezt is szeretjük